Dodaj do ulubionych

ile może kosztować sprzątanie mieszkania?

IP: 83.1.121.* 26.12.08, 00:00
Jak sądzicie ile powinno kosztować posprzątanie mieszkania do 50 m2;
do 80 m2, do 100 m2, do 200 m2? (interesuje mnie kwota za jedno
sprzatanie)

Sprzątanie obejmuje: odkurzanie, mycie lamp wiszących, przetarcie
witryn, gablotek, biblioteczek, mycie i czyszczenie zewnętrznych
powierzchni mebli, wycieranie blatów, biurek, stołów, ław,
wycieranie krzeseł, odkurzanie, mycie zegarów,przetarcie parapetów,
poręczy, kloszy lamp, żyrandoli, obrazów, sprzętów audio/video,
wytarcie kurzu z kontaktów, odkurzanie, mycie futryn drzwi, umycie
luster, odkurzanie dywanów i wykładzin, mycie podłóg panelowych,
kamiennych itp., mycie listew przypodłogowych, wietrzenie
pomieszczeń, w kuchni: odświeżenie szafek, odświeżenie lodówki z
zewnątrz, odświeżenia zmywarki z zewnątrz, umycie i dezynfekcja
zlewu, umycie kuchenki, umycie mikrofalówki; umycie płytek, armatury
kuchennej; mycie pojemników na śmieci; wymiana worków w koszach na
śmieci, w łazience: odświeżenie i dezynfekcja wanny, umywalki,
kabiny prysznicowej, toalety, umycie płytek, mebli łazienkowych,
luster, armatury; dezynfekcja i mycie podłóg

Ja zastanawiam się nad takimi kwotami:
do 50 m2- 60 zł jedno sprzątanie x 4 w tygodniu = 240 zł
do 80 m2- 100 zł x 4= 400 zł
do 100 m2- 120 zł x 4= 480 zł
do 200 m2- 200 zł x 4= 800 zł
Obserwuj wątek
    • carla-pwd Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? 26.12.08, 15:35
      nikt nie wie ile mógłby zapłacić za taka usługe?
    • Gość: nu Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? IP: *.acanac.net 26.12.08, 16:33
      Chcesz sprzatac czy zeby sprzatano u ciebie.
      • Gość: benny Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? IP: 80.48.174.* 26.12.08, 21:05
        cztery razy w tygodniu myc lampy to lekka przesada. Ktoś ma fioła na
        punkcie czystości, chyba nie będzie nigdy zadowolony z pracy żadnej
        sprzątaczki czy sprzątacza.
        • Gość: jeja Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? IP: 83.1.112.* 26.12.08, 23:52
          sugerowane ceny dotyczą chyba W-wy lub innej stolicy europejskiej,
          liczyć trzeba po 5-6zł na godzinę w Tbg
    • Gość: Marco Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? IP: *.smsiarkowiec.pl 27.12.08, 12:19
      Dosyć dużo osób korzysta z pomocy sprzątających ale nie wiem kto robi to 4 razy
      w tygodniu - szczególnie w mieszkaniu do 100m2 - 4 razy w miesiacu to jest juz
      bardziej logiczne
    • Gość: polski angol Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 15:16
      widać , że byłeś u angoli - dokładnie taki zakres robią nasi rodacy robiący tam
      karierę - dobry zakres sprzątania - ale z ceną przesadziłeś bo to Polska przecie
      a nie Anglia - 7 zł/godz i tyle
      • thadd Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? 27.12.08, 19:18
        To nie tak. Jesli jest to sprzatanie jednorazowe to podane ceny sa i tak za
        niskie a jesli stala umowa to odrobine za wysokie. Inna bedzie cena na
        sprzatanie po kapitalnym remoncie czy mieszkania zapuszczonego.
        Najprosciej zobaczyc mieszkanie , ocenic czas jaki uzyjesz na jego posprzatanie
        odniesc to do ceny jaka ci dyktuje rynek.
        To gadanie poprzednika to bzdury. Jesli ktos decyduje sie na zlecenie sprzatania
        to stac go na to jesli nie, sprzata sam. Problem jedynie w tym by wybierali
        Ciebie a nie innych, ale to juz najwyzsza szkola jazdy w kazdym business. Inna
        sprawa to to ze Polacy maja szacunek wylacznie do wlasnej pracy a umniejszaja
        wysilek innych.
        • Gość: do thadda Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 20:09
          nie wymądrzaj się - chcesz zarabiać miliony na najprostszym rodzaju pracy do
          której przyuczysz małpę a rynek płaci za to najniższe stawki czyli płacę
          minimalną aktualnie 1100 zł (brutto) za 168 godz czyli wychodzi ci ok 7 zł/godz
          i takie są prawidła rynku a nie chciejstwa. I skoro rynek płaci ci te pieniądze
          to jest to szacunek dla tej pracy, najprostszej i najtańszej pracy na rynku.
          Tyle i aż tyle.
          • carla-pwd Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? 27.12.08, 20:47
            moi drodzy ja chcę sprzątac dlatego takie jest moje pytanie.... to
            po 1

po 2.. wolałabym cene za m2 niż za godziny, ponieważ wydaje mi się,
            że dla osoby, która PŁACI bardziej opłacalne jest płacić za metry do
            posprzątania niż za godzinę... bo cena za m2 nigdy sie nie zmieni, a
            moj czas pracy może się zmienić ... wtedy to mojego pracodawce to
            nie interesuje. Bo ja mogę sprzatać 50m2 przez 3 godziny, ale
            również przez 5 godzin...
            • carla-pwd Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? 27.12.08, 20:50
              no a jeśli już się uparliście na te stawki godzinowe.. to jaki
              metraż można posprzątać w godzinę, ale biorać pod uwagę, że jest to
              skrupulatne sprzątanie, a nie takie połepkach.. ale prosze o jakieś
              realne odpowiedzi.
              • carla-pwd Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? 27.12.08, 21:08
                tak jeszcze dodająć.. to wydaje mi się, że w takim razie stawka za
                1m2- 1 zł do 1,20 zł jest jak najbardziej realna i całkiem
                wporządku...
          • Gość: nikita Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? popr IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.12.08, 22:41
            Wiecej szacunku dla ludzi ktorzy ta robote wykonuja.To nie malpy. Mozna malpe
            nauczyc tez pisac i ty jestes tego niezlym przykladem.
            • Gość: forumowicz Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? pop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 22:52
              i nie douczony przyszły psychiatra też, nie kumający wątku postu - żałosne
              • Gość: jeja Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? pop IP: 83.1.112.* 27.12.08, 23:24
                jest przyjęta zasada, że sprząta się na tzw. godziny, czyli na
                sprzątanie mieszkania masz np. 3 godziny
                nie spotkałam się nigdy z pojęciem ustalania stawki za sprzątanie w
                odniesieniu do m2 mieszkania
                jeżeli masz inne zdanie na ten temat, to zapewniam, że dłuuuuugo
                będziesz szukała pracy
              • Gość: nikita Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? pop IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.12.08, 05:42
                Na poczatek cytat:
                "Żal mi dupę ściska, gdy muszę to czytać, niedouczony tłuku " domyslasz sie
                teraz ze " niedouczony "pisze sie razem.

Ja wiem za na sprzataniu to ty sie znasz. W koncu co tez innego mogles robic na
                angielskiej ziemi: szmata albo lopata. Po twoim pisaniu widac ze do lopaty
                jestes za glupi; pozostala ci tylko szmata ale i z tym sobie nie radziles, nie
                trwalo dlugo bo wykopali i kazali wracac do ojczyzny.
                Zabawne jest to ze widzac oznaczenia przy adresie bez literek .pl dostajecie
                szczegolnego szalu nienawisci do posiadaczy tych adresow. Tak mysle ze to
                kompleks nieudacznika zyciowego; zawisc i zazdrosc.

• Gość: Qbuś Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? pop IP: *.91b.tarnobrzeg.pilicka.pl 28.12.08, 08:36
                  Pracowałem kiedyś w firmie sprzątającej w Niemczech w Koeln do Bonn było
                  niedaleko ,jeden z pracowników krępej budowy ciała odwracając się zahaczył o
                  jakiś wazonik spadł i się poszczerbił, zaraz poinformowaliśmy szefa o zajściu
                  po kilku dniach dowiedzieliśmy się że kosztuje 6euro ale następna nie była juz z
                  bazaru i ta 1,5 metra dalej już 2500 ,osobiście byłem świadkiem całej tej
                  historii . Pisząc to mam na myśli że chcąc wykonywać ten musicie oprócz
                  wyzywania się na wzajem wziąść namiar na takie zdarzenia ,żeby być mądrym przed
                  szkodą . Niech mi nikt nie pisze że w Tarnobrzegu nie ma bogatych ludzi którzy
                  nie mają drogocennych rzeczy w domach ,pomyślcie też o tym pozdrawiam
                  • Gość: jarek Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? pop IP: 83.1.124.* 28.12.08, 11:14
                    Gratuluje pomyslow i zycze powodzenia w rozwijaniu biznesu.
                    Chamskimi wypowiedziami prosze sie nie zrazac.
                    Zaproponowane ceny, jak na Polskie warunki i w Tarnobrzegu chyba za
                    wysokie, choc nie wiem , ja narazie nie bede korzystal.
                • Gość: forumowicz Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? pop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 12:46
                  No to kontynuujmy naukę j.polskiego: "twoim"" panie przyszły psychiatro pisze
                  się z dużej litery: "Twoim: , przed "że" wstawiamy przecinek ",że". Ponadto jako
                  od przyszłego doctoranta wymagam logicznego i ścisłego myślenia - a w postach są
                  inwektywy, przeinaczenia i tezy mające się nijak do tematów w których zabierasz
                  głos. Jak widać z tego, nie jesteś u dacznikiem życiowym, życie kopie Cię w
                  tyłek i dlatego się miotasz po tym forum. Co robisz w tej Kanadzie mitomanie, że
                  żółć Cię zalewa? Nie pisz, że zbierasz materiał badawczy , bo po sposobie
                  wyrażania się, stylistyce to jesteś takim doctorantem jak z koziej d...y trąba.
                  Anonimowy net nikita ma to do siebie, że jesteś tym co Ci twoja świadomość
                  podsuwa i ma się to nijak do rzeczywistości. Mam nadzieję, słabą zresztą, że
                  jeszcze umiesz używać rodzimego języka ale nie na zasadzie: ja być z Polska i
                  nie rozumieć co czytać.
                  • carla-pwd Re: ile może kosztować sprzątanie mieszkania? pop 28.12.08, 13:00
                    Ludzie jesteście pochrzanieni... \mam tu na myśli osoby, które piszą
                    nie na temat/ ... około połowy tych wypowiedzi, jak nie wiecej jest
                    nie na temat... czy Wam aż tak sie nudzi w domach ??? a potem się
                    dziwicie, że bezrobocie kwitnie... jak stać Was tylko na to żeby
                    obrażać, wyzywać.

Ja zadałam proste pytanie i oczekiwałam prostej odpowiedzi, a nie
                    jakiś głupich i zbędnych odpowidzi.

Tym co odpowiedzieli na moje pytanie bardzo serdecznie dziękuję,
                    prosiłabym jeszcze w takim razie o napisanie, przykładowej stawki za
                    m2 jaką sami mogli by komuś zapłacić za posprzątanie swojego
                    mieszkania.
                  • Gość: nikita Re: idiota forumowicz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.12.08, 14:37
                    Piszac "Twoim" wyrarzam dla tego kogos szacunek. Piszac natomiast " twoim"
                    szacunku tego nie wyrazam, a interpunkcja jest bez znaczenia _ w koncu
                    rozwscieczylem cie a o to mi hodzilo. A teraz skop sie na temacie i przestan
                    mnie meczy swoimi idiotyzmami.
                    • Gość: forumowicz Re: idiota forumowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 15:38
                      jak zwykle założenie ma się nijak do tezy, dostarczasz ciekawego materiału
                      badawczego
                      • Gość: nikita Re: idiota forumowicz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.12.08, 16:06
                        i w tym momencie pokazuje ci goly kuper do ucalowania .Mam nadzieje ze z geba
                        wypelniona jego zawartoscia dasz mi spokoj padalcu.

• Gość: forumowicz Re: debil nikita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 16:23
                          od początku wiedziałem kto jesteś i gdzie masz intelekt - świetnie się
                          spointowałeś specjalisto od zlewozmywaka
                          • Gość: nikita Re: bum,cyk,cyk IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.12.08, 17:23
                            japonczycy by okazac absolutny brak szacunku dla przeciwnika powalali go na
                            glebe , stawali nad nim okrakiem i olewali zawartoscia vesica urinaria.Jak
                            myslisz , co mam na mysli.

Nie , nie to o czym myslisz a na co zaslugujesz.
                            • Gość: forumowicz Re: bum,cyk,cyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 18:21
                              a poza tym nie oglądaj tego serialu z którego masz nick - to wiele mówiące dla mnie
                              • Gość: wasyl Re:kocham was IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.12.08, 19:16
                                poprawilem sie . teraz dobrze ?
                            • Gość: forumowicz PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 18:34
                              mój znajomy kanadyjczyk takiemu przypadkowi zaleca spotkanie z łosiem, ale
                              uważaj na przepis prawa stanowego w tym zakresie, który jeszcze obowiązuje ,
                              mimo , że mamy XXI wiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka