Gość: autor IP: 83.1.120.* 26.05.09, 09:37 Leszek Miller w Tarnobrzegu-coś więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SLD Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 09:47 byl na placu, na wakacjach w 2001 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:59 Leszek Miller chce się spotkać z mieszkańcami miasta i okolic w dniu 29 maja o godz.12 / piątek / w klubie TAPIMA przy ul.1 Maja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:21 Na spotkaniu będzie można nabyć najnowszą książkę Millera z jego dedykacją.Publikacja przypomina dramatyczne chwile rozmów akcesyjnych,których efektem było wstąpienie Polski do Unii Europejskiej 1 maja 2004 r. Zapowiada się arcyciekawa dyskusja .Zapraszam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: 83.1.125.* 27.05.09, 20:54 W piątek w Tapimie o 17. Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 08:37 "leon",o 17,00 to się możesz napić piwa Premier Leszek Miller spotka się z mieszkańcami naszego miasta w piątek w Tapimie o godz.12,oo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: extrema Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 09:04 w tapimie?. To tak mało starych ubeków i ormowców przewiduja organizatorzy na spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: 83.238.199.* 28.05.09, 20:15 W TAPIMIE bo jest mało miejsc i z małą grupą dyskutantów-słuchaczy poradzi sobie. Może rzuci nawet hasło: Pan jest ZEREM panie słuchaczu! Wówczas nie będziecie mieli złudzeń że jesteście maleńką czastką którą ma się na co dzień gdzieś ale przypomina sobie o was kiedy nadchodzą wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: 83.1.125.* 28.05.09, 20:33 Spokojna wasza rozczochrana. Tapima pomieści Was wszystkich. Przyjdźcie tylko. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu 28.05.09, 21:01 Bedzie milo tow.leon.Powspominacie sobie akademie z okazji Rewolucji Pazdziernikowej,1 majowe obowiazkowe spedy,dobrze zaopatrzone Konsumy;...W gronie bylych sbekow i aparatczykow partyjnych bedzie wam sielsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malec duchem Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 17:56 A ja tam tęsknię za pochodem i festyami nad Wisłą.Jakodzieci mieliśmy frajdę jadąc na koparce!!! Było bosko i serdecznie.Potem tato szedł na festyn i zawsze było dużo cukierków!! To były piękne czasy !Nikt wtedy po śmietnikach nie chodził... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lechowskiego Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: 83.1.125.* 29.05.09, 18:52 Oj miło było i miło będzie. Szkoda że tylko powspominać. Aparatczyków partyjnych dziś nie brakuje. Im się dziś dobrze powodzi wiec dlaczego nie masz do nich pretensji ze żyją lepiej niż reszta? Ze korzystają z przywilejów itp. Lechowski dawnej było może złe ale bezpiecznie. D zis jest gorzej niż złe i niebezpiecznie. Ale ty tego nie chcesz widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 19:35 z wypowiedzi lechowskiego wynika ,ze mógłbyś być aparatczykiem a na spotkaniu z L.Millerem było sporo ludzi,była promocja jego książki nawiązującej do wstąpienia Polski do UE,fajnie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: 83.1.125.* 29.05.09, 21:32 Bardzo żałuje że nie mogłem uczestniczyć w tym spotkaniu - obowiązki zawodowe. Tak bardzo chciałem przywitać się ze swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardzo zainteresow Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.tarnobrzeg.pbw.org.pl 30.05.09, 13:53 Jestem taka ciekawa czy był zainteresowany stanem Jego tak dumnie funkcjonującego pomnika jakim jest budynek Banków przy Sienkiewicza, no i tym czy się nie martwił jak tam sobie daje radę Szmatex-Bank Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu 30.05.09, 18:08 Tym cytatem zachecam do uwaznego przeczytania tego artykulu....Owe właśnie grupy interesu – przeróżnego rodzaju, od mafijnego po korporacyjny – to prawdziwi wygrani ostatniego dwudziestolecia i prawdziwa klasa panująca, nowa elita, jedyna, jaką był w stanie wyłonić z siebie uwolniony od okupacji polski folwark. Elita najcwańszych, którzy umieli się załapać, którzy najsprawniej odkryli, jak Rzeczpospolitą doić. Niepchających się do kamer, ale stojących za plecami kolejnych zmian władzy i traktujących Polskę jak zdobycz, którą po wygranych wyborach należy złupić, jak to się zawsze robiło z podbitym krajem. Można oczywiście wmawiać sobie, że kolesie ciągnący za Schetyną są bardziej sympatyczni od tych, którzy ciągnęli za Millerem. Ja nie widzę specjalnej różnicy. www.rp.pl/artykul/2,313051_Ziemkiewicz__Wolnosc_na_folwarku.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamy tego dosyć Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 20:15 Podpisujący się "lechowski51" wielebny powtarza jak mantrę frazes o tym, że niemoralnym jest ten, kto żyje na koszt ogółu. Tymczasem sam żyje" na koszt ogółu uczestników tego forum. Mimo, że nie jest tu mile widziany, wcina się, jak drobny pijaczek między wódkę i zakąskę, ze swoimi umoralniającymi naukami, połajankami i pouczeniami. Mamy tego dosyć. Basta. Non possumus. To nie ambona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 21:12 kochani , nie denerwujcie się wynurzeniami Lechowskiego, który rozpaczliwie szuka zwolenników swoich poglądów / ma przecież do tego prawo /.Nie zdaje sobie sprawy , że ma ich coraz mniej ,bo przecież normalny człowiek wspiera tych , którzy tworzą prawo wynikające z Konstytucji RP a nie z Bibli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mechanical Enginee Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.stalowa.pilicka.pl 31.05.09, 22:25 Witam. Od czasu do czasu zaglądam na to forum, są tu tematy bardziej lub mniej ciekawe...żałuję że nie dowiedziałem się o wizycie tego czerwonego krętacza wcześniej, zapewne wybrał bym się do Tapimy i zadał kilka niewygodnych pytań, nie zapomniał bym teże pewnie wziąć ze sobą kilka jajek...we wiadomym celu. Dziwi mnie i martwi to jak ludzie mają wyprane mózgi...czym się różni obecna ekipa oszustów od ekip rządzących po 89? Niestety niczym...rozbiór Polski wre...a Tuskomatoł ma jak widać spory elektorat dzieciaków, którzy dopiero co otrzymali dowody osobiste i nei wiedzą co z nimi zrobić...to bardzo smutne jak komunistyczna propaganda doskonale radziła sobie przez ostatnie 20 lat, TW Bolek jest dla wielu nadal symbolem wygranej z komunizmem...o ironio!!! po przestudiowaniu pewnych zagadnień, dokumentów itp. oczywistym staje się że komuchy-świniaki, sami sobie ułożyli ten scenariusz z 89 roku, Kiszczak nawet sam o tym opowiada, Magdalenka to był największy przekręt od czasów spotkanie 3 "wielkich" w Teheranie i sprzedania-dosłownie sprzedania naszego kraju pod wplywy znienawidzonych przeze mnie ruskich! Dodam tylko że nie jestem zwollenikiem PIS-u czy cokolwiek, jednak patrząć w ślepia parszywego ryżego oszusta ani przez chil nie pomyślałem aby oddać na niego mój głos, a mam 26 lat. Polecam ludziom młodym filmy dokumentalne, takie jak NOCNA ZMIANA ORAZ PLUSY DODATNIE I PLUSY UJEMNE, którzy jezszce wierzą że w tym kraju może być choć namiastka normalnośći, czas przegonić tą chołotę!!!chyba mało kto wie że włąśnei uczestikiem nocnej zmiany był nei kto inny jak Tuskomatoł i jego kumple, dokładnie ta sama ekipa która niedawno "wygrała" wybory i kontunuuje IV rozbiór Polski. LUDZIE OBUDŹCIE SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 20:25 psy szczekają a karawana jedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu 01.06.09, 20:47 Moze jednak nie sie nie budza...bo znow zaglosuja na Samoobrone lub SLD bo obiecaja im znow "gruszki na wierzbie"!?.Myslisz ze oni cokolwiek zrozumieli z tego co napisales?.Otoz nic.Im wystarcza kalki myslowe spreparowane w WSI-24 czy Superstacji.Gazet nie czytaja,filmow o ktorych piszesz nie ogladali bo po co?.Oni pamietaja ze w PRL-u mieli obowiazek pracy za ktora otrzymywali 30$ miesiecznie.Wystarczalo na kaszanke i salceson i na pare flaszek Wyborowej. Homo sovieticus niestety dalej zyje w umyslach tysiecy sierot po PRL-u.Takich mlodych jak TY jest coraz wiecej i w tym cala nadzieja...bo inaczej czerwone lobuzy jak Miler dalej beda "autorytetami" a Ci co wywalczyli wolna Polska beda opluskwiani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MechanicalEngineer Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.stalowa.pilicka.pl 01.06.09, 21:26 Widzę że jednak są jezszce ludzie potrafiący wyciągać wnioski i co najważniejsze trzeźwo myśleć. Krew mnie zalewa kiedy słyszę wyborców POmatołka ogłaszających powycierane hasła w stylu "...precz z moherami..." itp...nie znają zupełnie Historii wierzą w obiecane im gruszki na wierzbie...szkoda słów:/ Wybieram się 4 czerwca do Kraka żeby wyrazić swój sprzeciw przeciw tej trwającej od 20-lat obłudzie, zakłamaniu i złodziejstwie, nie mogę patrzeć na tą bezczelną mordę Tuska i jego kumpli! Młodym ludziom polecam książkę Pawła Zyzaka o TW Bolku, polecam również posłuchać Wojtka Cejrowskiego! takich ludzi brakuje w tym kraju! ile można znosić to dziadostwo. Czy mamy jeszcze jakies polskie zakłady? polski przemysł? jak sądzicie, kto po 89 zagrabił majątek narodowy? odpowiedzcie sobie na to trudne pytanie młodzi ludzie...bo w młodych nadzieja!!! Jesli Walesa cos obalil to obalil tylko Solidarnosc ! Komuny przeciez nikomu nie udało się obalic. Tak sie zlozylo ze zdechla ona sama a Walesa tylko wykorzystal ta okazje. Solidarnosc - to byla grozna dla komuny sila ponad 10 milionow ludzi, na czele ktorych staly osoby takie jak Gwiazda,Walentynowicz,Onyszkiewicz, do ktorych przylaczyl sie z "czyjegos" polecenia Walesa. Dzisiaj - jesli juz komus zalezy na tym aby w historii nauczac ze komuna nie zdechla a zostala obalona, to napewno nie nalezalo by tu klamac ze to Walesa ja obalil. Komune w Polsce obalil Kiszczak i spolka a Walesa na ich polecenie obalil Solidarnosc! Na smierc komuny w ZSRR nalozylo sie kilka korzystnych przypadkow: Smierc Brezniewa, pierestrojka z Gorbaczowem, Papiez, Regan i przegrana przez ZSRR zimna wojna... Polscy komunisci dobrze wiedzieli ze gdy wysycha zrodlo to i strumyk wysycha. Oslabiona tym SB i komunisci, nie widzac szans w starciu z Solidarnoscia, uzyli innej taktyki. Widzac nieuchronny koniec swojego systemu, pod pozorem wlasnej przegranej, musieli sobie zapewnic dalsza wladze w nowym systemie politycznym, no i bezkarnosc za swoje zbrodnie. Nikt z nich nie chcial sie wychylic pierwszy, wiec postanowili to ryzyko zrobic na plecach Solidarnosci. Taktyka sprytna jako ze w razie niepowodzena (byla to jeszcze wielka niewiadoma) to i tak winna bedzie Solidarnosc. Aby wpuscic swoich ludzi w struktury Soldarnosci, komunisci zrobili z Walesy konia trojanskiego ktory mial za zadanie otworzyc brame szpiegom wytypowanym przez Kiszczaka (np oficer SB Wachowski) i puscic Solidarnosc na falszywy, slepy tor aby wyhamowac jej impet i maksymalnie oslabic. Sprawdzony wczesniej w roli Bolka kon trojanski wzial sie do zleconej pracy. Szybko usunal ze swojego otoczenia aktywnych ludzi Solidarności - Onyszkiewicza, Modzelewskiego , Gwiazde... Zastapil ich oficerem SB Wachowskim i zaczeli " budowac zaufanie spoleczne" w stylu nakazanym i opracowanym przez wladze. Nie przyszlo im to ciezko, jako ze Kiszczak oglosil na dol aby nie atakowac Walesy gdyz ktos moze to odebrac za prowokacje, a Walesie pozwolil zrobic kilka krokow dalej. Tych kilka krokow gdzie inni juz placili zyciem lub w najlepszym przypadku zdrowiem. Pozwolil mu na wrogie okrzyki pod adresem owczesnej jedynie slusznej partii i wladzy, gwarantujac jednoczesnie bezpieczenstwo i bezkarnosc. Tym co nie wiedza, wyjasniam ze tamtych czasach okrzyk niewygodny dla wladzy, nadzwyczaj zwracal uwage, budowal zaufanie i podziw wielkiej odwagi. Byl tez jednoczesnie tym za co mozna bylo zaplacic najwyzsza cene - zycie. I wlasnie ta falszywa "odwaga" Walesy spowodowala to, ze nieswiadomy podstepu narod mu tak mocno zaufal. Zaufal tak daleko ze az dal sie wyprowadzic na ten falszywy tor, na ktorym sam Walesa wyhamowal caly impet i entuzjazm. W ten sposob komunisci stworzyli pozory walki Solidarnosci z komuna, i w ostatniej fazie przegrywanej walki, przy pomocy Walesy, podstepnie przeszli na strone Solidarnosci. A gdy przeszli to tez sami zaczeli glosno krzyczec pod sztandarami Solidarnosci - "zwyciezylismy". Szybko zaczeli sie przepoczwarzac z komunistow w kapitalistow i dalej zaczeli robic robic swoje, lecz juz w calkiem innym stylu. Puscili narod w samopas, aby zajal sie czyms innym niz polityka, po to aby mogli spokojnie realizowac swoje plany bycia kapitalistami. Walesa juz rozzuchwalony zwyciestwem, zaczal dalej ludzi Solidarnosci usuwac w cien, przypisujac sobie ich zaslugi. Stawal sie coraz to wiekszym bufonem, nad niczym nie panujacym. I nie ma co sie temu dziwic ze nad niczym nie mogl panowac, jako ze nawet wlasnym domem pokierowac nie potrafil a co dopiero krajem. Ale komunistom to pasowalo a nawet o to chodzilo. Walesa rzadzic nie potrafil, wiec rzadzil swoj czlowiek - Wachowski - ktory mial za zadanie nadal oczyszczac rzad z juz nielicznych ludzi Solidarnosci. W ten sposob mieli znowu narod w garsci, jednak cel tego byl juz inny. Celem bylo nie dopuscic zadnej "konkurencji" ani widzow do wlasnych interesow. Aby narod przestal sie juz nimi interesowac, wykorzystali wlasna sprawdzona propagande. Ta sama propaganda co dzisiaj udowadnia ze Bolek nie byl Bolkiem, glosno krzyczala ze Solidarnosc rzadzi. Krzyczala tez ze... Solidarnosc zle rzadzi. Byla to tylko prosta zlodziejska taktyka typu "lapac zlodzieja", ale egzamin zdala. Bo czy ktoremu komuniscie jest gorzej niz "za komuny"? Czy ktorys komunista odpowiedzial za zbrodnie komunizmu? Przeciez sam Lenin nie stworzyl im takiego dobrobytu jaki stworzyl im Walesa. A naiwnych pytam: Pokazcie mi chociaz jednego obalonego komuniste? Pokazcie mi chociaz jednego wroga Walesy spoza obozu Solidarnosci? Wiec z kim Walesa walczyl skoro wrogow wsrod komunistow nigdy nie mial? Wierzac w Walese ktory obalil komune, musieli byscie tez dac sobie odpowiedz na pytanie, jak Walesa sam mogl sobie w tym poradzic, majac obok siebie dwoch szpiegow SB - Bolka i Wachowskiego? Nawet na procesie Jaruzelskiego w sprawie o zabojstwo stoczniowcow w grudniu 70, Walesa powolany do sadu jako swiadek i reprezentant ofiar - stal sie obronca kata tych ofiar. Jego mowa o niewinnosci Jaruzelskiego za smierc tych ludzi, byla bardziej przekonywujaca niz mowa adwokata ktorego Jaruzelski powolal na swojego obronce. Czy to Was juz przekonuje kim naprawde jest Walesa i ekipa rządząca aktualnie, czy sądzicie że oni czymś się różnią?czy nadal udajecie ze mu wierzycie i sami siebie przy tym oszukujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perdę_ltd Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 23:26 No inteligencja u ciebie aż kipi. Zerżnąłeś tekst z: wiadomosci.onet.pl/blogi/378898139,mareksiwiec.blog.onet.pl,0,1,200,200,79640058,378948188,4886707,0,forum-blog.html W takiej sytuacji nawet nie mam zamiaru z tobą dyskutować a tym bardziej na temat spiskowej teorii dziejów ...ale to już było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:18 kilka butelek wódki wyborowej miesięcznie,może jeszcze wypijanej na wczasach-"lechowski"jak sądzisz wielu na to dzisiaj stać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacapy do rosji Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.aaanet.ru 02.06.09, 13:54 czy wielu sbeków na to stać ? wielu ? wszystkich komuszków na to stać. jak to możliwe skoro zostali obaleni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyłowca kacapów Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 16:19 tyle razy Ci pisałem roślinko: pieluszki i lulu bo nie masz nic ciekawego do pisania oprócz inwektyw a poza tym sam korzystasz z komuszego przedszkola i Ci to nie przeszkadza. Coś nie tak z intelektem jak widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: 83.1.125.* 02.06.09, 17:54 Dlaczego was tak bulwersuje postać Millera? Czyżby takich Milerów było wam brak. Macie "lepszych" w swoich szeregach. Mądry facet i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu 02.06.09, 18:23 Gdyby nie Magdalenka i Okragly Stol Miler,Jaruzelski i inni komunistyczni dygnitarze zamiast rzadzic w wolnej Polsce powinni gnic we wiezieniach za sprawowanie okupacyjne sowieckiej wladzy w Polsce. Dzisiaj wreszcie wyladowal na marginesie polskiego zycia politycznego i tam jest jego miejsce i jego komunistycznych kumpli. Polska ma wystarczajaco zdolnej mlodziezy a tez tych ktorzy narazajac zycie walczyli z komunistycznymi okupantami by madrze rzadzic krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: 83.1.125.* 02.06.09, 21:26 Ciebie Lechowski to strasznie komuna musiała sponiewierać żeś taki na nią cięty.Ja uważam że nie była taka straszna. Nawet żyło mi się w niej dobrze. Teraz żyję znacznie gorzej. Drzewo jest jedno tylko wróbelki inaczej usadowione. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu 02.06.09, 23:06 Wyobraz sobie ze w stosunku do innych mialem w komunie niezle.Otoz jak zostalem w stanie wojennym bez pracy to zalozylem poraz pierwszy firme.W efekcie dorobilem sie na jak warunki komuny luksusu takie jak Fiat 125p,mialem tez telewizor kolorowy...Bylem wiec na tamte warunki krezusem.To nie znaczy leon ze zylem normalnie,bo zycie w baraku,jak zwierze,ktore nie ma prawa do wolnosci czy prawdy powodowalo ze zylem w beznadzieji, w przekonaniu,ze rowniez moje dzieci zmarnotrwia zycie w tym skoorwysynskim systemi. Na szczescie Polak zostal Papiezem.Dzisiaj wlasnie mija 30 lat od tego dnia jak na Placu Pilsudskiego/kiedys Zwyciestwa/ powiedzial-Niech Duch Sw zstapi i odnowi oblicze ziemi....tej ziemi! No i leon niedlugo wybuchla niepodlegla Polska.Dzieci pokonczyly lub koncza studia,nikt nie lamie im charakterow,by przynalezaly do Partii bo inaczej ich kariera bedzie skonczona.Piszesz ze zyje Ci sie gorzej.No coz!.Wszystko w Twoich rekach i glowie.W baraku komunistycznym miales leon zapewnione ze bedziesz pracowal i przezyjesz.Teraz jak chcesz zyc lepiej musisz chciec. Wankowicz pisal-Zeby Polacy chcieli chciec.Wiec zamiast narzekac zabierz sie do dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 09:11 lechowski,a jak dzisiaj następuje zmiana ekip to ludziom na wielu stanowiskach nie łamie się karier ? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu 03.06.09, 21:09 Chlopie!.W czasach komuny bez przynaleznosci do PZPR nie mogles zostac nawet majstrem w zakladzie.Kazdy milicjant czy wojskowy mial zakaz uczeszczania do kosciola i chrzestu dzieci.Dzisiaj jak w kazdym demokratycznym kraju mozesz sobie zalozyc firme i nikt nie sprawdza czy nalezysz do SLD czy do PO,mozesz tez zostac dyrektorem banku czy ogromnej korporacji beZ przynaleznosci partyjnej,bo liczy sie wiedza i kompetencje.Jezeli natomiast zajmujesz stanowisko bedace wynikiem nadania partyjnego,czyli w administracji rzadowej czy samorzadowej to niestety jak wszedzie na swiecie musisz sie liczyc ze wraz ze zmiana ekipy rzadzacej nastepuje tez zmiana ludzi.Dla mnie to oczywiste a dla Ciebie to lamanie kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu 05.06.09, 13:15 W Przemyslu z okazji pierwszych poldemokratycznych wyborow zorganizowano inscenizacje na rynku,obrazujaca czas komunizmu i walki o wolnosc.Oto glos jednego z organizatorow tego przedsiewziecia; arówno na sobotniej próbie generalnej jak i niedzielnej inscenizacji starałem się uwaznie obserwować reakcję ludzi, którzy to oglądali. Oczywiście reakcje były rozmaite, ale zwróciłem uwagę na dwie charakterystyczne, szczególne: pierwsza to reakcja ludzi związanych z Solidarnością w latach 80, a więc ludzi mających emocjonalny stosunek do inscenizowanych wydarzeń. Niejednokrotnie biorących w nich udział. Oni naprawdę bardzo to przeżywali. Wspomnienia wracały i niejednemu łza się w oku zakręciła, z różnych zresztą powodów. I obok nich stali ci, którzy w latach 80 stali po przeciwnej stronie barykady, niejednokrotnie z pałą w ręku tlumili solidarnościową manifestację, do czego zresztą głośno się sami przyznawali. I co mnie zaskoczyło? Ich niewyobrażalna chamska wręcz buta i arogancja, przemieszana z autentyczną nienawiścią i pogardą do Solidarności i jej działaczy. I wcale się z tym nie kryli. Wręcz przeciwnie. Jeden z takich "poczciwych" starszych już ludzi wyrażał się w te oto słowa "panie, ja byłem wtedy w zomo, pracowałem za 5 zł na godzinę i rozpędzałem takie bandy solidaruchów. I dzisiaj mam 2500 zł emertytury, a te żebraki renty po 500 zł i ch... mi zrobią, k.... ich mać. Im się k.... wolności zachciało i co? I ch... z tej wolności mają" itd itd. Byłem w szoku. Takich jak w Przemyslu bylych Zomowcow i sbekow tez mamy na tym forum.Dla nich Miler czy Jaruzelski to ludzie godni szacunku a Ci co walczyli i ginelli z wolna Polske to "styropiany" i "moherowe berety" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 17:59 jak myślisz Lechowski51: czy zomowcom którzy pod Pałacem Kultury sprawili manto solidaruchom nie tak dawno to zabiorą w przyszłości emerytury czy nie za to zdarzenie? I czy to manto należało się im czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Leszek Miller w Tarnobrzegu 05.06.09, 20:20 Mylisz towarzyszu kapitanie/majorze?/ czasy i pojecia.Kiedys SB czy ZOMO chronilo komunistyczna wladze przed narodem,bylo zbrojna piescia zniewolenia i komunistycznego terroru wobec tych ktorym ten nieludzki ustroj sie nie podobal.Dzis policja chroni mnie przed bandytami,zlodziejami i lajdakami a Ci ktorzy starli sie z policja przed Palacem Kultury moga jezeli czuja sie poszkodowani oddac sprawe do sadu. Kiedys byla bezkarnosc sbekow i zomowcow a widac to chocby ze dopiero po 25 latach ukarano tych co mordowali pod Wujkiem a inni zbrodniarze do dzisiaj biora wysokie esbeckie emerytury jako nieznani sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś