bryza102 22.04.06, 11:30 Już wiosna podrosła i bzami tchnie Hej,Pustelniku! Gdzie żeś ach gdzie? Czy porwał cię wiater sztormowy wśród fal? Hej Pustelniku wracaj do haaaaaal!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owcarek_podhalanski Re: Wiosennie... 22.04.06, 15:30 Nimomy wieści od Tubylecka. Przynajmniej jo nimom. Ale cały cas o nim bocymy ... Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 Re: Wiosennie... 22.04.06, 18:36 Może się kiedy odezwie,może wejdzie tak niespodzianie... Szkoda że odszedł,fajnie pisał,wesoły był,szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Wiosennie... 22.04.06, 19:15 I jak tu nie wierzyć w telepatię? Przypomniało mi się dziś, ze od niepamiętnych czasów nie zaglądałem do Schroniska i postanowiłem Was nawiedzić jak dżuma! Ale ponieważ nie lubię przychodzić z pustymi rękami, więc napisałem uroczy poemat. a na forum jakie zaskoczenie! Piszecie o Raku!... Rak-Pustelnik A oto poemat: Nie baczcie na czoło łyse I ogromne me brzuszysko Ja już nie chcę być tygrysem Chcę być kotkiem w tym schronisku! Będę leżał przy kominku (Tak wykombinowałem sobie) A Mysza na zmianę z Bryzą Będą głaskać mnie po głowie. Oraz wielką mam nadzieję Że mnie poczęstują czasem Czymś do picia wraz z zakąską Żebym mruczał sobie basem. Bo mruczenie jest wyrazem (O czym chyba wiedzą Panie) Że kot jest zadowolony Oraz bardzo liczy na nie. Kot psem nie jest jak Owcarek I ogonem nie wywija Kot nie prosi i nie służy Czasem tylko pazur wbija. I dlatego koci żywot Bardziej mi dziś odpowiada Liczę że mnie Panie przyjmą I że się do czegoś nadam. Poza mrukiem bowiem umiem Grzać im stópki oraz pleczki Zwłaszcza zaś gdy nie żałują Jakiejś lepszej naleweczki! A jeżeli zadrą noski Po czym mi popędzą kota To je dobry Bóg ukarze Niezłej im przysporzy troski! Bo dziateczki małe i duże Wiedzą, że Ojciec Niebieski Nie pozwala kotków męczyć Niech się lepiej męczą pieski! Odpowiedz Link Zgłoś
radwi22 Re: Wiosennie... 23.04.06, 02:09 ojaaa. Kot powrócił w całej okazałości :) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Wiosennie... 23.04.06, 11:33 A moze końcowka powinna być: "Nie pozwala kotkom męczyć, lepiej niech pomęczą pieski"? Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Wiosennie... 23.04.06, 17:58 Można zmienić, ale to nie jest najważniejsze. Najbardziej mnie zaskoczyło, że dziewczyny są tak na mnie oburzone, ze aż zaniemówiły! Całe szczęście, ze w schronisku nie ma wałka, bo gdy moja rodzona żona zaniemówi, to leje mnie wałkiem, co dowodzi, że jest cakiem zdrowa. Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Wiosennie... 23.04.06, 18:10 Ach, Tubylcu Kochany, wlasnie weszlam na Forum i zaniemowilam ze szczescia, ze jestes. To ci dopiero radosna niespodzianka - wiosenna. Naprwde nie moge z siebie wydobyc slowa, musze ochlonac, wybacz, najchetniej byk Cie usciskala, ale jak? W dodatku znowu nie wiem, czy powinnam sie odzywac, bo nie jestem pewna, czy to wlasnie moje gadulstwo w jakims stopniu nie wystraszylo Cie ze Schroniska. Bryzka zachecala ostatnio, zeby jakies wierszyki pisac, jakiejs naleweczki sie napic, ale bez Ciebie ogarnal mnie taki smutek, ze nic a nic mi sie nie chcialo. Wybacz, ze znowu tyle gadam, ale to radosc wielka az mnie rozpiera i kipi we mnie TUBYLCU NASZ KOCHANY!!! :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Wiosennie... 23.04.06, 18:14 Juz czuje jak sie Bryzka ucieszy na Twoj, Tubylcu, widok :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Wiosennie... 23.04.06, 18:51 Cieszę się, że się cieszysz i mam nadzieję, że po napiciu się naleweczki napiszesz też jakiś ładny wierszyk! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Wiosennie... 23.04.06, 18:58 Napisze, Tubylcu, na pewno napisze. Nie wien czy ladny, ale sie postaram :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Wiosennie... 23.04.06, 19:05 No to już napisz dwa! Jeden ładny, a drugi jeszcze ładniejszy! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Wiosennie... 23.04.06, 19:14 :))))))), OK, no wiec juz sie zabieram. Na jutro powinien byc gotowy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Wiosennie... 23.04.06, 19:18 Tylko czasem nie siedź w nocy i nie pisz! Bo jutro będziesz miała czerwone oczy jak królik! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Wiosennie... 25.04.06, 15:32 rak-pustelnik napisał: > gdy moja rodzona żona zaniemówi, to leje mnie > wałkiem, co dowodzi, że jest cakiem zdrowa. Obie wiadomości som dobrymi wiadomościami, Tubylecku. I ta, ze zona zdrowa i ta, ze leje Cie wałkiem, bo kieby nie lała, to by znacyło, ze jej na Tobie nie zalezy. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 o n i e m i a ł a m. 24.04.06, 01:47 Raku,ty kocurze wyliniały,gdzieś się szlajał tyle czasu?!A Mysha mało się nie p....ła ze szczęścia jak widzę :))) Ale numer,no popatrz,popatrz! I nie podlizuj się tu wierszykami.Widzę że od razu zająłeś najlepsze miejsce przy kominku i jeszcze się do głaskania wystawiasz!Mysha,Ty podlizusko!!!! Już widzę jak ślęczysz całą noc nad poematami na cześć powrotu Raka-marnotrawnego :))))) A jak od razu ożyła! Zobaczymy czym rano zabłyśnie.No,talentu nie ujmuję,tylko patrzeć jak przyćmi blask Mickiewiczowskiego P.Tadzia i będzie coś w tym stylu: "Tubylcu,ty mordo moja, Ty jesteś jak zdrowie, dobrze że wróciłeś, bom tęskniła po tobie..." hihihi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: o n i e m i a ł a m. 24.04.06, 08:03 Jak śmiesz wyrodna Bryzo czynić w Schronisku raban o drugiej w nocy i wymawiać mi szlajanie się, podczas, gdy ja od ósmej śpię sobie spokojnie przy kominku?! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 Re: o n i e m i a ł a m. 25.04.06, 10:32 Oj tam,od razu wredna!A jak myślisz,można się tak szlajać niewiadomo gdzie i nagle wracać niespodzianie i jakby nigdy nic pod kominkiem legnąć i udawać "My uże dawno zdies"?Myślisz że jak się tak cichcem wślizgnąłeś kocurze jeden to wszystko ci wolno!? No dobra,masz rację,wolno!A co,obudziłam cię?Po takich wędrówkach to powinieneś spać jak kamień a nie nasłuchiwać czy ktoś po Schronisku chodzi.Nagle się czujny zrobił,patrzcie go!Jaki wrażliwy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 Re: o n i e m i a ł a m. 25.04.06, 14:07 Śmiej się,śmiej :)))) Oby kocura nie wystraszyć,bo znowu gdzieś się zaszyje... Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: o n i e m i a ł a m. 25.04.06, 14:29 Tez mi przyszlo na mysl, ze strasznie jest mimozowaty i trzeba uwazac na kazde slowo. Jak juz sie pokazal, to niechby zostal, ale widze, ze jakies uniki znowu robi i droczy sie z nami :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: o n i e m i a ł a m. 25.04.06, 15:35 bryza102 napisała: > Już widzę jak ślęczysz całą noc nad > poematami na cześć powrotu Raka-marnotrawnego O krucafuks! Właśnie napisołek wiersyk o powrocie Raka Marnotrawnego, a teroz widzem, ze popełniłek plagiat z Bryzecki! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: o n i e m i a ł a m. 25.04.06, 15:39 Jest nadzieja, Owcarku, ze w sadzie sie to nie skonczy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: o n i e m i a ł a m. 25.04.06, 15:56 No chyba ze sędziom bedzie Tubylecek. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: o n i e m i a ł a m. 26.04.06, 08:20 Przyniosę wam wszystkim po wiosennym kwiatuszku, takim ślicznym, pachnącym myszami, i będzie zgoda! Tubylec Kocourek Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: o n i e m i a ł a m. 26.04.06, 09:30 No takiego sądu to jo jesce nie widziołek, coby sędzia zamiast posłać do hereśtu to kwiaty rozdawoł! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: o n i e m i a ł a m. 26.04.06, 09:33 A dla Owcarka oczywiście sztukamięs z kwiatkiem! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: o n i e m i a ł a m. 26.04.06, 13:42 To jest zastanawiajace, dlaczego my tylko po kwiatku, co prawda czarujaco pachnacym, a Owcarek dodatkowo dostanie kawal miesa? Chyba jakas z Was klika. Uwazajcie, bo sie Wami pan Ziobro zajmie, a jesli tak, to nie liczcie na kwiatki - nawet na osty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: o n i e m i a ł a m. 26.04.06, 14:14 Mysecko! A cy widziałaś dzentelmena, co dawołby kobiecie śtuke mięsa? Hau? Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: o n i e m i a ł a m. 26.04.06, 15:21 :))))))))))))))), to prawda, nie widzialam, ale czas juz chyba najwyzszy zrewidowac stare PRLowskie nawyki, jakies tam wiechcie gozdzikow i zaczac krzewic nowa kulture bycia. W koncu mamy te IV RP, czy nie mamy? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: o n i e m i a ł a m. 26.04.06, 19:14 To może by tak wprowadzić nową tradycję i obdarowywać chłopów golonką na piwie? Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: o n i e m i a ł a m. 27.04.06, 13:19 Ja zawsze zjadalam miesko, a reszte oddawalam wspolbiesiadnikowi. Tak wiec nie jest to dla mnie nowa tradycja :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś