29.12.10, 13:44
Witajcie. Jestem drugą żoną mojego męża. Z pierwszą żoną miał ślub
kościelny 11 lat temu, ze mną tylko cywilny, choć marzy mi się
kościelny. Ślub cywilny mieliśmy 5 lat temu.
Jestem od pewnego czasu zazdrosna o jego byłą żonę, tzn. chodzi mi o jej zdjęcia w albumie ze zdjęciami. Wiem, to pewnie głupie, ale zdjęcia z
nią porwałam i wyrzuciłam do kosza ze dwa lata temu. Kasetę wideo z ich
ślubu u wesela też połamałam i wyrzuciłam. Jeśli chodzi o zdjęcia to
znalazłam dzisiaj kolejne kilka fotek w szufladzie... Mam dylemat czy i
je wyrzucić, bo te akurat nie są w albumie męża tylko teścia...
Mieszkamy u teścia, zastanawiam się czy jeśli i je zniszczę i wyrzucę to
jak zauważy to czy będzie awantura?
Wiem, może to głupie ale poradźcie.
Czy byście zrobili w mojej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: zdjęcia 29.12.10, 13:47
      troll?
      • jakub3232 żaden ze mnie troll 29.12.10, 14:00
        Poważnie pytam i oczekuję poważnej odpowiedz
        • yoma Re: żaden ze mnie troll 29.12.10, 14:06
          To czemu się logujesz jak chłop, a gadasz jak baba i problemy wrzucasz rodem z pierwszej klasy podstawówki?

A jeśli nie troll i faktycznie podarłaś/eś męzowi (żonie?) stare zdjęcia, toś świnia.
          • jakub3232 Re: żaden ze mnie troll 29.12.10, 14:18
            to proste, mój nick to imię męża i jego wiek
            • yoma Re: żaden ze mnie troll 29.12.10, 15:03
              Liczysz na to, że mąż wejdzie i przeczyta?
    • mayenna Re: zdjęcia 29.12.10, 13:52
      Cos jest powodem że czujesz się niepewnie. Może jak odpowiesz sobie na to pytanie to będziesz wiedziała czemu jesteś zazdrosna.
      • jakub3232 Re: zdjęcia 29.12.10, 13:59
        Tak, bo nie rozumiem po co takie rzeczy trzymać skoro czegoś już nie ma.
        Niech sobie w głowie trzyma te swoje wspomnienia związane z pierwszą synową, a fotki spali, wyrzuci. Cokolwiek.
        Czuję się przez te zdjęcia gorsza, bo w końcu te zdjęcia to ze ślubu kościelnego, a ja jestem tylko cywilną żoną.
        • eutherpe Re: zdjęcia 29.12.10, 14:04
          To musi być troll bo infantylizm aż bije w oczy.A co Tobie do zdjęć przechowywanych przez teścia?Trzyma wspomnienia bo może i miłe, może szanował byłą synową, miał z nią dobry kontakt....
        • yoma Re: zdjęcia 29.12.10, 14:08
          > te zdjęcia to ze ślubu kościelneg
          > o, a ja jestem tylko cywilną żoną.

To się rozwiedź.
        • izawawa Re: zdjęcia 29.12.10, 14:18
          > Tak, bo nie rozumiem po co takie rzeczy trzymać skoro czegoś już nie ma.
          Wyrzuć więc swoje zdjęcia z przedszkola, bo przecież dzieci, które na nich są nie widziałaś już od x lat, więc ... ich niema.
          Gdyby mój mąż, nieważne pierwszy czy ostatni, zniszczył JAKIEKOLWIEK zdjęcie będące moją własności, bez mojej wiedzy i zgody, to byłby to pierwszy krok do rozwodu.
          Jeśli o pierwszej żonie pamięta, to nadal będzie pamiętał nawet gdybyś spaliła dom do gołej ziemi.
          Gdyby moja synowa zniszczyła celowo i świadomie cokolwiek do mnie należy, to spakowałabym jej walizki, bo po co mi złodziej i furiat w domu.
          >Czuję się przez te zdjęcia gorsza, bo w końcu te zdjęcia to ze ślubu kościelnego< Jak widać ślub kościelny (cywilny zresztą też) nie jest gwarancją udanego związku, trzep więc dalej mężowskie szuflady a skończysz jak ta pierwsza. A mężowi gorąco współczuję - nieźle facet wdepnął.
        • nangaparbat3 Re: zdjęcia 29.12.10, 14:26
          jakub3232 napisał:

> Tak, bo nie rozumiem po co takie rzeczy trzymać skoro czegoś już nie ma.

Po pierwsze nie czegoś, po drugie ten ktoś jak najbardziej jest. Pomijajac już fakt, że teściem tej pani bedzie już do konca zycia (podobnie jak Twoim), człowiek nie komputer i nie zresetujesz. Przez ileś tam lat Twój były mąż mieszkał z nią, jadal, sypiał, kochał się, kłócił się, i to wszystko zapisało sie w jego pamięci, nie wymażesz tego choć byś się wściekła.

> Niech sobie w głowie trzyma te swoje wspomnienia związane z pierwszą synową, a
          > fotki spali, wyrzuci. Cokolwiek.
          > Czuję się przez te zdjęcia gorsza, bo w końcu te zdjęcia to ze ślubu kościelneg
          > o, a ja jestem tylko cywilną żoną.

• eutherpe Re: zdjęcia 29.12.10, 14:10
      E tam świniasmile)Od razu.Boję się jednak czy aby nie postanowi odszukać byłej i w akcie zazdrości o kościelny pociąć jej sukni ślubnej jeżeli takowa jeszcze w szafie wisismile
    • fikcyjne-konto Re: zdjęcia 29.12.10, 14:17
      Proponuję pozbyć się wszystkiego co kojarzy się z pierwszą żoną, lub czego używała pierwsza zona. Na początek proponuję wyrzucić męża. Przecież on....z nią..... a fe!
    • jakub3232 problem rozwiązany 29.12.10, 14:24
      Mąż porwał zdjęcia z szafki w drobny mak i wyrzucił do kosza, do niczego go nie zmuszałam, on powiedział tylko że trzeba je wyrzucić i że kocha tylko mnie a co było to minęło i jest nieważne. uff ulżyło mi
      • nangaparbat3 Re: problem rozwiązany 29.12.10, 14:30
        tongue_out tongue_out tongue_out
        • eutherpe Re: problem rozwiązany 29.12.10, 14:38
          A gdzie wyście się uchowali?smile) Wow....Relikty, no relikty!!!!Fajny mąż, jeny....
          • yoma Re: problem rozwiązany 29.12.10, 15:04
            Dajcie spokój, skoro im z tym dobrze, to ich sprawa smile
    • plujeczka Re: zdjęcia 29.12.10, 15:52
      zachowałaś się jak gówniara , ex zona to częśc jego zycia choc miniona nie mialaś prawa tak robić.Nie maszsie czym chwalić i to bez wzgledu na powody.
      Do dzisiaj mam w albumie zdjecia ex meza bo uwazam ,że to było w moim zyciu i nic tego nie wymarze i nie zamierzam wyrzucic choć doznałam od tego czlowieka wiele krzywdy ale nie umniejsza to faktu ,ze równiez mielismy slub koscielny.
      Nie wiem jak zachowuje się jego aktualna partnerka ale potepiam takiego rodzaju zachowania ,sa na poziomie przedszkolaka. Współczuję twojemu mwzoi a jak ty bys się czuala gdyby twoj aktualny partner podarł zdjecia twojego pierwszego meza? masz dzieci? to co im pozostanie po biologicznym ojcu? zdjeć sprzed lat nie da się dtworzyć a przeciez pokazywaly kawal historii i fajne wydarzenia w zyciu rodziny. jestes żałosna i głupiutka=wybacz.
      • szizumami Re: zdjęcia 29.12.10, 16:28
        ---nie żadałabym ani oczekiwała żeby partner który miał żonę,ma dzieci--darł ich zdjęcia lub wynosił np do piwnicy
        jesli ta osobę kiedyś kochał--to jest ona gdzies tam w jego kronice serca,uczuć ulokowana
        nie mam prawa wyrywac ,układac wymazywac jego przeszłości
        wiąże sie z kimś z przeszłością i prejsciami,miejscami i ludzmi--nie ukrywa tego...
        pozwoliłabym na trzymanie zdjęc w albumie a na trzymanie zdjęc dzieci obok naszych i moich wręcz bym nalegała
        bierze sie kogoś w całości--a nie w strzępach

u mojej 1-ej tesciowej są wszystkie synowe i zdjęcia słubne i wnuki i wszystkie kochane [kiedyś] osoby na 1 ścianie
        nieważne że już w tej rodzinie nie funkjonują ...
        --
        przyjażń i szacunek..akceptacja decyzji

• jakub3232 Re: zdjęcia 29.12.10, 18:57
        byli ze sobą 2 lata, dzieci nie mają ze sobą. Ja mam za to z nim dwie córeczki i nie chcę żeby one kiedyś znalazły te zdjęcia i pytały co to za pani z tatusiem itp
        • yoma Re: zdjęcia 29.12.10, 20:16
          Się odpowiada: pierwsza żona ojca, a co?
        • plujeczka Re: zdjęcia 30.12.10, 09:04
          no cóz nie pomyliłam się w ocenie twojej osoby=a co do towich dzieci to poczekaj pare lat, córky wyjda za maż , rozwiodą się to im powyrzucach zdjecia ich pierwszych męzów .Zatrzesz ich zyciowa historie, proponuje jeszcze po rozwodach zrobić im operacje plastyczne ...zeby mogły udawac dziewice.
    • xciekawax Re: zdjęcia 29.12.10, 16:39
      AAAAAAAAHAHAHAHAHAHahahahahahaHAHAHAHAHahahahaha!!!!!!!
      • jarkoni Re: zdjęcia 29.12.10, 16:47
        Jakub, czy tam Jakubo..
        Wygląda mi to na trollowanie, a jeśli nie, to jesteś dziwną trochę kobietą..
        Chcesz go pozbawić całej przeszłosci? Za co, co Ci złego zrobił?
        • f.l.y Re: zdjęcia 29.12.10, 16:57
          no właśnie Jarkoni, wyjąłeś mi te słowa z ust....

jak można kogoś pozbawić przeszłości? porwać CZYJEŚ zdjęcia, nie swoje? bez pytania...

właściwie on mógłby teraz porwać Twoje np z dzieciństwa, bo tez właściwie dla niego są nieważne...

rzadko używam brzydkich słów na forum, ale dla mnie to głupia jesteś jak jasny gwint...
          i jeszcze za zdjęcia teścia chciałaś się zabrać...

lekarza!
          jest lekarz na sali?

ps' a może powinnaś jeszcze jego byłą pochować? byłoby juz zupełnie posprzątane...?!
          • xciekawax Re: zdjęcia 29.12.10, 17:33
            > ps' a może powinnaś jeszcze jego byłą pochować? byłoby juz zupełnie posprzątane
            > ...?!

Nie dawaj jej takich pomyslow!!! zwariowalas? Ona gotowa to zrobic!
          • yoma Re: zdjęcia 29.12.10, 17:46

> i jeszcze za zdjęcia teścia chciałaś się zabrać...

Zrozumiałam, że mąż się zabrał
        • mayenna Re: zdjęcia 29.12.10, 19:24
          Złośliwie to jeszcze rekonstrukcja cnoty może..?
          A poważnie to jakie ma znaczenie że brał ślub kościelny jak i tak ją zostawił? Jak nie wyszło. Macie dzieci, jesteście dłużej niż te 2 lata - czy to tak mało znaczy??
          A teść ma prawo przechowywać dowolne pamiątki.
          O pierwszej żonie taty powiedziałabym córkom sama.
    • yoma Re: zdjęcia 29.12.10, 17:49
      Tak BTW, na ścianie naszej sypialni wisi monidło mnie z byłym. Wisi, bo długo wisiało, a poza tym malowała je przyjaciółka. Byłam nawet skłonna z delikatności wynieść je na strych, ale obecny powiedział, że mu nie przeszkadza, bo raz jest to kawałek mojego życia, a dwa malowała je przyjaciółka smile I tak powinno być.
      • jarkoni Re: zdjęcia 29.12.10, 20:08
        Chyba "Jakubowej" zabrakło słów..
        Dla mnie to nie do pomyslenia, że ktoś bez mojej wiedzy niszczy moje zdjęcia z przeszłosci..
        Kiedyś mówiło się: "w pale mi się to nie mieści"..
    • m.agdaa Re: zdjęcia 29.12.10, 20:05
      Niesamowite. Jakby powiedziała czarna mamba "Zatkao kakao"wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka