Dodaj do ulubionych

angielski - ISUW

26.08.04, 18:45
Witam,
od października będę studentką 1 roku socjologii UW. Chciałabym się
dowiedzieć od studiujących na tej uczelni czegokolwiek o prowadzonych
zajęciach z ang. Czy są przeprowadzane jakieś testy weryfikujące poziom
znajomości języka? Jeśli tak, to jaki mają mniej więcej poziom? Czy są w
formie pisemnej czy też w ustnej? Ile jest grup językowych, jak liczne są to
grupy? Słowem interesuje mnie każda informacja na ten temat. Za każdą odp.
będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • tak_zwany Re: angielski - ISUW 26.08.04, 20:06
      Angielski na UW... Uprzedzam, to będzie bolało. Ale od początku: na socjologii
      UW masz dwa lata na zdanie egzaminu z języka angielskiego na poziomie bodajże B2
      (zdaje mi się, że to grubo poniżej FCE, ale nie wiem, jak wygląda FCE...).
      Zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu po 1,5h. Poziomy są zróznicowane - do
      prawie od podstaw, do B2/C1 (system klasyfikacji poziomów na UW jest dla mnie
      równie nieczytelny jak w tej chwili dla Ciebie - egzaminy są centralne dla
      całego UW i poziomy idą bodajże A2, B1, B2, C1, C2). Na moim roku, praktycznie
      rzecz biorąc, grupy wybierało się samemu - jak się kto czuł. Poziom zajęć jest
      khe, khe niezbyt wysoki, choć jest kilku lektorów, u których można się czegoś
      nauczyć. Grup jest bodajże siedem, lektorów było czterech, ale teraz ma się
      ponoć coś zmieniać. Uprzedzam jednak, żeby nie nastawiać się na zbyt wiele -
      jest raczej nieciekawie. (podobno szkoła języków, która ogranizuje zajęcia dla
      całego UW chyba zaczęła rozumieć, że coś jest nie tak, więc będą wspomniane
      zmiany) Grupy liczną po kilkanaście osób aż do nawet 20. Jeśli chodzi o egzaminy
      to są dosyć klasyczne - test ze słuchaniem, pisanie i rozmowa. W mojej ocenie
      nie było to specjalnie trudne (a mój angielski zdaje mi się marnym...).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka