Dodaj do ulubionych

TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:11
Ja jestem już po. Jak wam poszło ?!?!?! Co zawaliliście, a może nic ?
Piszcie !!!!!!! Ja jestem załamana.... ://
Obserwuj wątek
    • Gość: jusko Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.icpnet.pl 26.04.05, 11:14
      dobrze podłączcie sie 3494441 to gg pogadamy jak wam poszło
      • Gość: iza Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 26.04.05, 12:22
        a jaka powinna byc odp do pytania czego symbolem byl wojciech czy cos takiego?
        • Gość: kola Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:32
          odp byla w tekscie, cos tam meczennik czy cos takiego, w kazdym razie cos z
          duchowienstwem
          • superbrysiek Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 13:24
            Dajcie link do tego testu to sobie oglądne :)
            • Gość: ola Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: 80.51.229.* 26.04.05, 20:53
              mysl;ałam ze mi poszlo dobrze ale jak teraz widze te odpowiedzi to nie zabardzo
              • Gość: ola Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 08:58
                Nie masz sie czym martwi bo przeciez byly grupy a nie wiadomo z jakiej gr. sa
                te odpowiedzi !!
          • Gość: Siwa Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.04.05, 16:49
            ohh test humanistyczny był BANALNY mam tylko jeden błąd w otwartych :D życze
            powodzenia jutro!!!!
            • Gość: (L)ukas Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: 82.160.69.* 26.04.05, 20:25
              a ja zadnego nie mam i co łyso kto jest debesciak
              • Gość: Tiamat Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:34
                okaże się czy nie masz!!!
                Nie dziel skóry na żywym niedźwiedziu!
              • Gość: luke Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.m4e.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:34
                napewno nie ty.....
          • Gość: Jasiu Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:42
            on był męczennikiem!!!!!!!!!!!
        • Gość: :P Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:12
          sybolem menczenstwa za wiare :P
        • Gość: justa Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:53
          cze! ja zaznaczylam ze byl symbole meczenstwa za wiare bo tak w tekscie bylo.
          moze bedzie dobrze.pa
        • Gość: gosc [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:25
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: magda [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:33
          • Gość: qbba89 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:45
            było łatwe
          • Gość: aano Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.wmc.net.pl 26.04.05, 17:13
            Po to zamieszczony jest arkusz testów-do niego są odpowiedzi.
          • Gość: kizieq Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.b4net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:27
            Taak kilka grup moze i było, ale zauważyliśmy z kumplami, ze wszystkie
            odpowiedzi i pytania były w tej samej kolejnosci (;
            • Gość: Dominik Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.toya.net.pl 26.04.05, 19:19
              Nie było kilku grup tylko odpowiedzi były pomieszane!!!
          • Gość: Jasiu Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:44
            tu sie zgodze niechsie zastanowiom
        • Gość: masta Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:44
          meczennik za wiare powinno byc
          • Gość: Karolina Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:49
            nie jestem cienka z polaka...ale test wydawal mi sie trudny dosyc...a co
            dopiero maja powiedziec ci trójkowicze..albo i gorzej?? porabane byly te
            pytania otwarte za 1 punkt jak dla mnie:P a wy co o tym sadzicie ?
            • Gość: Asia Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 17:18
              no faktycznie było porabane, w tym teście powinni połówki dawac, a nie jeden
              albo zero punków. Z drugiej strony test nie był taki bardzo trudny, w moim
              przypdku, za głupote trzeba płacic, kurde!
            • Gość: ja Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:00
              Pytania ABCD były proste ale w otwartych za 1 punkt zrobiłam dużo błędów.. :(
        • Gość: salladyn Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.citynet.pl 26.04.05, 17:11
          Był nieco trudniejszy niż próbny trochę się boje.
        • Gość: zoha Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.acn.waw.pl 26.04.05, 17:49
          MĘCZENNIK
        • Gość: gUcIo Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: 80.48.103.* 26.04.05, 17:56
          Symbolem męczeństwa, cierpienia czy cos takiego jest Wojciech.
        • Gość: Anka Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 18:20
          Ja sobie wyliczyłam z punkty z zadań zamkniętych i wyszło mi 19ptk.Jak na 20
          ptk to całkiem nieźle :D
      • Gość: Mika Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:51
        W jakiej roli występuje Ojciec?
        Jeśli ktoś będzie wiedział gdzie można znaleźć odpowiedzi prosze o info gg
        8245331
        • Gość: iza Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 26.04.05, 12:52
          Zobacz na tytul wiersza:p
          • Gość: Apo [...] IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.05, 16:00
        • Gość: Olga Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: 82.177.80.* 26.04.05, 14:12
          W jakiej roli występuje Ojciec?
          Jeśli ktoś będzie wiedział gdzie można znaleźć odpowiedzi prosze o info gg
          2301439
        • uszatek14 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 15:13
          nauczyciela chyba
          ]
      • Gość: Diablica Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:11
        zawsze moglobyc gorzej :-) ale test nawet nie trudny
        • Gość: Virus Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:12
          Ja zatytulowalam "Bazylika Świętego Piotra - symbol chrześcijańskiej stolicy"
          <lol2> Powodzonka jutro !
          • marcz57 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 14:10
            > Ja zatytulowalam "Bazylika Świętego Piotra - symbol chrześcijańskiej stolicy"
            > <lol2> Powodzonka jutro !

Moim zdaniem mogą nie przyznać ci punktu, ponieważ nie napisałaś, że jest w Rzymie.
            • Gość: Virus Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:15
              No jak Bazylika Świętego Piotra to idzie teraz na logike, że w Rzymie no bo ile
              jest na świecie Bazylik Świętego Piotra?
              • Gość: Agata Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: 195.217.253.* 26.04.05, 16:28
                A nie w Rzymie, tylko w Watykanie - gwoli scislosci...
                • Gość: ja:P Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 18:39
                  A Watykan gdzie jest jak nie w Rzymie? ;P ehh ludzie ludzie...
            • Gość: mausi Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.05, 18:14
              ja mysle ze uznaja ja tez tak napisalam
            • Gość: sandrola Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.04.05, 19:45
              cieszę sie że prawie wszystkim tak dobrze poszło.u mnie nie najgorzej.ale nie matwcie sie jutro uzyskamy 50/50 bo będzie przecież nasza ulubiona fizyka :o powodzenia
          • Gość: KoRuSiA Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:16
            Haha :) Ja identycznie.. ;d :):)
            • Gość: :(((( Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.com.pl / 62.233.185.* 26.04.05, 19:06
              GORZEJ BYC NIE MOGLO!!!!!!!!!!! SAMA HISTORIA!!!!!!!!! ZAWALILAM
              MAKSYMALNIE :\\\\\\\\\\\\\\\\\ ;(((((((((((((((((((((
              MOZE JUTRO BEDZIE LEPIEJ =) SCISLE PRZEDMIOTY TO MOJA SPECJALNOSC =))) POZDRO
              POWODZENIA JUTRO!!!!
      • Gość: Ewa Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:54
        Zgadzam sie ten test był po prostu banalny jednym słowem nawet idiota by go
        napisał. Wstarczyło w oparciu o tekst na wszystko odpowiedzieć. Prostszego dać
        nie mogli.
        • uszatek14 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 15:22
          Wiesz trudny nie był ale łatwy też nie . Jakie znasz atrakcja turystyczne w
          Polsce które przedstawiesz jakiemuś tam Francuzowi ?
          • Gość: kaka Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.toya.net.pl 26.04.05, 21:19
            Chociazby WAWEL, łazienki, pałac prezydencki, w każdym większym mieście się coś
            znajdzie, a jesli nie z zabytków architektury to mozna pokazac krajobrazy, mamy
            wspaniałe góry i jeziora w Polsce.
        • Gość: artur Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:56
          b d a d a b d b b d c d c a c c c a a c to dpowiedzi coprawda nie oficjalne i
          nie pewne ale mam a tu znajdziecie egzamin

bi.gazeta.pl/im/4/2675/m2675434.pdf
          a to moje gg jak cos 8887062
      • Gość: kolaniu TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:47
        ludzie nie było tak strasznie. może jedynie z tym wierszem Miłosza; a tak to w
        ogóle było łatwe. Ułożyć plan wycieczki, czy list do kolegi. myślę że poszło wam
        dobrze. życzę powodzenia na tescie matematyczno-przyrodniczym. a nerwy przed
        egzaminem bły nawet spore, bo od tego egzaminu zależy start do nowej szkoły. kolaniu
      • Gość: y00zef Re: Bardzo wazne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:17
        JEsli na tym ostatnim zadaniu cyzli liscie napisalem adres kolegi to zle? cale
        zadanie zwalone, odejma ptk czy nic nie zrobia?
        • Gość: marta Re: Bardzo wazne!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.04.05, 15:39
          słuchaj mi się wydaje że oni to poprostu oleją..... nie znam dokońca tego jak
          oni nas oceniaja ale chyba to oleją....
        • Gość: KINGA Re: Bardzo wazne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:42
          odejmą ci pewnie kilka punktów za to co najważniejsze, czyli za konstrukcje,
          ale to nic...
        • Gość: sandra Re: Bardzo wazne!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 15:53
          no to raczej mkasz żle. Ja zrąbałam test. wiesz może jakie będą jutro pytania?
          jak coś wiesz no napisz na Sandrii@interuia.pl
          prosze!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Monika znacie na jutro pytania? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 16:03
            znacie jakieś pytania na juto? jeśli tak to mój nr 508371024
            • Gość: Ali kto ma pytania na jutro???????????wazne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:29
              jak cos to moj numer na gg 2282361
              • Gość: paula1603 ma ktoś pytania na jutro????? błagam pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:31
                Jak ktos ma pytania na jutro to błagam o pilny kontakt . Mój numer gg to
                6162235 WAŻNE!!!WAŻNE!!!WAŻNE!!!
                • Gość: chomik Re: ma ktoś pytania na jutro????? błagam pomóżcie IP: *.tvkdiana.pl 26.04.05, 20:50
                  Ja wiem jakie będą :) Będą proste i napewno sobie poradzicie. Jestem z pierwszej LO, rok temu przez to przechodziłem, tylko nie podniecałem sie tak jak tu czytam komenty :D jaaaaa ludzie, wyluzujcie przeciez to jest banał... Jedynymi przygotowaniami do tego testu były chyba... fizyczne :D tak, jezdziłem sobie w najlepsze rowerem po szkole, grałem w piłke i nie przejmowałem sie niczym, a tu widze ze każdy w majtki sra :) powodzenia jutro życze
        • Gość: Aka Re: Bardzo wazne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:11
          Na pewno odejma ci jakieś pkt, bo nie należy podawać adresu
          • Gość: maras Re: Bardzo wazne!! IP: *.pai.net.pl 26.04.05, 17:08
            nie podaje sie adresu w liscie bo to sie pisze na kopercie a tak poza tym
            ojciec to przewodnik lub medrzec dzielacy sie swoja wiedza
        • Gość: szczelba Re: Bardzo wazne!! IP: *.aster.pl 26.04.05, 19:02
          ważne jest zachowanie poprawnej konstrukcjii i formy listu. jak napisałes adres
          to nic nie powinno sie stac. mam nadziee ze pamietałes o własciewj formie czyli
          przywitanie, pożegnanie data, miasto etc.
          ja w zeszłym roku pisałam ten test ale human znacznie prostrzy w tym roku był.
          przynajmniej mi sie ak wydaje..
        • zolly Re: Bardzo wazne!! 26.04.05, 19:21
          nie nażekajcie tam bo w tym teście, z tego co widzę, naprawdę nie było nic
          trudnego... :P jak teraz tak jęczycie to zaczynam wątpić w napisanie przez was
          matury albo co gorsza zaliczeniu jakiejkolwiek sesji na studiach :> ...żenada
          • Gość: Pytajaca Zolly ty nie badz taki madry :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:28
            Myslisz ze jestes madry bo pewnie starszy co wlasnie ze nie bo ciekawe jak ty
            sie czujesz przed jkaimkolwiek testem...:/ Nie krytykuj i nie oceniaj skoro
            palancie nie pisales tego...Nikt cie o zdanie nie pytal i nie prosil o
            komentarz cfaniaku ty jeden ..oszczedz sobie....oki Pa
      • Gość: olka Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.grudziadz.mm.pl 26.04.05, 15:19
        menczenstwa za wiare :)
      • Gość: Ja [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 15:25
      • Gość: Bartek ty lolku Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:34
        No ładnie rozdaje sie numery gg na prawo i lewo ???
        Łeheheheeheheheheeheheheheheheeh

Natalia
      • Gość: areczko Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:49
        Dla mnie był proooosty.
        Wręcz banalny.
        • Gość: CysiO Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:39
          Test był spoko. Jak sprawdzałem to testowe maam wszystkie dobrze
          Oj jutro to się będzi działo
          pzdr
      • Gość: kacha Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: 195.205.32.* 26.04.05, 21:16
        Hejcia:)Wg.test był nawet łatwy:D odpowiedzi "ABCD" wszystkie napisałam w
        jakieś 15-20 minut...,a cały test napisałam już w 57 minut:],ale niestety jak
        wyszłam z sali to mnie ze szkoły wygnali;(<hahaha>:D:D 3majCie sie cieplo i
        powodzenia jutro:D:D
      • Gość: kaska w miare IP: *.crowley.pl 26.04.05, 22:35
        15/20 pkt z zamknietych mam;]
      • Gość: Kasia Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.Konstancin.Net / *.konstancin.net 27.04.05, 07:23
        jak mi poszło dowiem się z wynikow:P ale ogólnie chyba dobrze...najbardziej
        ucieszły mnie list:) a Was?
      • Gość: :] Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.pronet.lublin.pl 27.04.05, 08:25
        pisałam w tamtym roku :] i był dużo trudniejszy. potem i tak dostałam się tam
        gdzie chciałam. powodzenia dzisiaj :]
    • Gość: Kamil Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:16
      ja też
      • Gość: artur Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:19
        dajcie mi stronke z odpowiedziami
        • Gość: kamila Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: 83.238.169.* 26.04.05, 11:57
          ehhh sama nie wiem =/ i dobrze i zle ..czekam na odpowiedzi
        • Gość: Natalia Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 12:21
          Mnie tesh
        • Gość: justa Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:00
          macie moze odpowiedzi do testow??? jak ktos znalazl niech wejdzie na moje gg:
          8103480
      • Gość: artur Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:20
        zapomniałem 8887062 to moje gg
    • chmielkkoo Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 11:28
      Mi poszło nawed nawed dobrze ale nie muwie nic żeby nie zapeszyć !!!!!!!!!!1
      • Gość: a Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:31
        mówie pisze się "Ó" .
      • Gość: gość Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:49
        średnio, ale mam nadzieję, że będzie ok
    • Gość: :) Sa gdzies juz odpowiedzi?!?!? IP: *.icpnet.pl 26.04.05, 11:36
      Czy są już gdzieś w necie arkusze z odpowiedziami??? Przejrzalam strone CKE, OKE
      -nic. cz trzeba czekać na jutrrzejsze wydanie wyborczej?
      • Gość: KINGA Re: Sa gdzies juz odpowiedzi?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:43
        Jutro pewnie dopiero będą w wyborczej.
      • Gość: Lidka Re:Odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:04
        W tamtym roku odpowiedzi były na"Gazecie" ok.godz.21 OO.Tylko uważajcie,bo
        odpowiedzi są do jednej grupy,a grup było kilka,co prawda wszystkie miały tę
        samą treść,ale kolejność odpowiedzi była inna.W rezultacie ty,twój kolega i
        koleżanka mieliście dobrą odpowiedż,ale u ciebie było to A,u niego B,a u niej C.
      • Gość: Ali Sa odpowiedzi!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:02
        odpowiedzi sa na serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,0.html chiba.....:)
    • Gość: Paulinka Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 11:42
      poszło mi chyba śrdnio moiże będzie ze 30 punktów. niewiecie gdzie są odpowiedzi
      • Gość: Ela Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.chomiczowka.net.pl 26.04.05, 11:49
        odpowiedzi beda pewnie (mam nadzieje) jakos popoludniu. Tak bylo rok temu
        przynajmniej. Mi poszlo chyba calkiem niezle. ale tez wole nie zapeszac.
        spodziewalam sie rozprawki, a list byl milym zaskoczeniem :))
        • uszatek14 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 15:25
          Okropna i szkaradna niespodzianka tysiąc razy wolę rozprawką nie pogardzą
          esejem a nawet felietonem. Po za tym strasznie głupi był temet tego
          listu..........
          • Gość: MARAS Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: 82.177.75.* 26.04.05, 15:26
            MASZ RACJE ROZPRAWKA JEST OK.TEN LIST TO DNO
          • Gość: Ney Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:16
            ROZPRAWKA PROSTSZA BUAHAHA! RACZEJ EGZAMINATORZY ZROBILI DUŻY POKŁON W WASZĄ
            STRONE DAJĄC WAM LIST, A NIE ROZPRAWKĘ, KTÓRA TYLKO Z POZORU WYDAJE SIĘ PROSTA,
            BO KRYTERIA JEJ OCENIANIA SA BARDZO SUROWE
            DRODZY GIMNAZJALIŚCI, GŁOWA DO GÓRY, MIELIŚCIE LEPIEJ NIŻ W TAMTYM ROKU,
            POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI ŻEBYŚCIE DOSTALI SIĘ DO TYCH LO, DO KTÓRYCH
            CHCECIE!!! :*
            • Gość: kasiula Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.NET / *.stella.net.pl 26.04.05, 16:22
              prosze niech mi ktos odpowie czy moze byc tytuł tego zdjęcia "stolica
              chrzescijanstwa"?? i czy mozna było jednodniową wycieczkę napisaco do rzymu??
              mi wie wydaje ze tak bo przeciez mozesz samolotem leciec w 2h i nie ma
              znaczenia ze nie dojedziesz tam w jeden dzien :P:P odpiszcie
            • Gość: cfaniak. Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.aster.pl 26.04.05, 19:10
              jak dla mnie, oczywiste jest, co to jest list. umiem pisać listy, tak samo, jak
              i rozprawki, więc ani mi nie przeszkadza, ani na korzyść nie wychodzi, że był
              akurat list. testowe mam dobrze, bo ciężko byłoby ich nie mieć. w kilku
              otwartych głupio się pomyliłam.
              moim zdaniem poziom testu próbnego, jak i tego prawdziwego był podobny. chociaż
              w tym wcześniejszym mniej informacji wynikało z tekstu. mam nadzieję, że z
              prawdziwego uzbiorę chociaż tyle samo punktów co z próbnego.
              a jutra się boję, bo trochę olałam sobie naukę przedmiotów ścisłych w
              gimnzajum... ;\
      • Gość: olkaa Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.rakoniewice.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 11:55
        Jestem z Wielkopolski i nie wiem jak w innych częściach Polski test próbny to
        była prawdziwa bułka z masłem w porównaniu do tego, co CKE zaoferowało nam
        dzisiaj. Nie wiem, jaki sens miało np. to, że jako dłuższą formę wypowiedzi
        dano nam list. Przecież osoby, które układały test na pewno zdawały sobie
        sprawę z tego, że wszyscy liczą na rozprawkę. A podobno układający test mieli
        sprzyjać uczniowi... W tej sytuacji to raczej niesmaczny żart. Dodatkowy minus
        to oczywiście źle sformuowane pytania, np. pytanie "Jaką rolę pełni ojciec w
        wierszu?" Nie wiadomo, czy chodzi o to, że ojciec jest podmiotem lirycznym, czy
        może o to, że ojciec to przewdonik. Zdziwiła mnie jescze ta informacja nad
        pytaniami otwartymi , coś w stylu "Odpowiedź nie będzie uznana, jeśli wśród
        prawidłowych znajdzie się odpowiedź błędna." nasi 2 czy 3 lata starsi koledzy
        nie mieli takiej informacji, egzaminator szedł na korzyść uczniowi - jeśli
        wśród odp. była poprawna, dawano punkt. To ma być równy start do liceum? Hm,
        nie tak to sobie wyobrażałam. Wydaje mi się, że był to najtrudniejszy test w
        historii testów gimnazjalnych. Nie ma to jak sprawiedliwość.
        • Gość: Maryśka Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:02
          jejku, Dziewczyno! ale Ty pusta jesteś! Chyba lepiej ze nie było rozprawki, bo
          dopiero byś sie wyłożyła. Nie pasuje Ci list? Nigdy nie pisałaś? A polecenia
          były sformuowane dla osób nteligentnych, bo za takich nas mają (po to test
          piszemy). Wystarczyło spojrzeć na tytuł utworu i masz już odpwoeidź...
          Powtarzam, Dla inteligentnych! Test jak marzenie...
          • Gość: Qba Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.aster.pl 26.04.05, 12:08
            W pełni popieram Olkę. List był zaskoczeniem, ale nie pozytywnym. Rozprawke
            robimy od 3 lat i wielu umie ja całkiem dobrze. A co do reszty pytań? Ehh,
            otwarte wyjątkowe kiepskie. Dwuznaczność (rola ojca w wierszu). Osobiście
            uważam, że większość pytań otwartych wymagała użycia głowy i ładnego
            sformułowania odpowiedzi. Czy jabłko to insygnie królewskie?
            • Gość: iwcia Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:10
              dziewczyno co ty masz z historii ,o insygniach królewskich mówią w piątej kasie !!!
            • Gość: yen Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:23
              Ech, czyżby w dobie GG i Internetu zapomnieliście JAK pisze się listy????!!!!
              TYM, KTÓRZY NIE MOGLI PORADZIC SOBIE Z NAPISANIEM LISTU PROPONUJĘ ODEBRAĆ
              KOMÓRKI I ODŁĄCZYĆ ICH OD INTERNETU, NIECH PISZĄ LISTY, ALE OFF LINE, NA
              PAPIERZE...
            • Gość: aKA Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:25
              Test nie wymaga ładnie sformułowanych odpowiedzi, bo nie liczy się ich
              wyszukany styl TYLKO SAMA odpowiedź- egzaminatorzy i tak nie zwracają uwagi na
              wasze metafory i hiperbole tylko na to czy odpowiedź zawiera poprawną treść czy
              nie
          • Gość: P. Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.pl / 193.24.200.* 26.04.05, 12:10
            Jeśli chodzi o mnie to test poszedł mi NAWET dobrze, ale mogło być lepiej :/
            Nie spodziewałam się, że dadzą nam plan wycieczki i na tym sie wyłożyłam.
            Jednak czekam na wyniki i wtedy wszystko się okaże. Jeśli ktoś będzie znał taką
            stronkę to proszę o napisanie ;]
          • marcz57 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 14:19
            >>jeśli
            >>wśród odp. była poprawna, dawano punkt.
            >>To ma być równy start do liceum

Przecież każdy gimnazjalista miał to samo, a kogo obchodzi, co było kiedyś.
            Co do listu: To nie jest zaskoczenie, ani miła niespodzianka, to jest prawie
            osustwo, a do tego jeszcze temat: mam się przed egzaminem uczyć o wszystkich
            zabytkach świata? To tak, jakby na mat-przyr uczyć się... hm... sami sobie
            dokończcie
            • Gość: Karloteczka czy moge z kims sprawdzic wyniki?.... IP: *.sieradz.mediaclub.pl 26.04.05, 14:22
              Nigdy w dziejach pisania egzaminu nie było tak, by wszyscy byli zadowoleni-
              zawsze opinie beda podzielone a w zyciu trzeba kombinowac i to własnie obrazuje
              test.
              • Gość: KINGA Re: czy moge z kims sprawdzic wyniki?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:46
                1D,2C,3A,4C,5A,6A,77,8D,9D,10C,11B,12C,13B,14A,15B,16D,17B,18A,19A,20A
                To moje wyniki, wpisujcie swoje!!!
                Mam nadzieje ze nic nie pomyliłam w przepisywaniu.
                • Gość: Lidka Re: czy moge z kims sprawdzic wyniki?.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:11
                  Inni mogą mieć inne odpowiedzi,bo była różna kolejność w różnych grupach.
                  • Gość: Monika Re: czy moge z kims sprawdzic wyniki?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:43
                    tak ja mam poprawne wyniki z testu
                    • Gość: Tomi Re: czy moge z kims sprawdzic wyniki?.... IP: *.51.96.141.zambrow.tkb.net.pl 26.04.05, 23:31
                      siema skod masz wyniki ????????????????????????????????????????????//
                      • Gość: Olcia macie juz wyniki ?=) IP: *.interecho.com / *.interecho.com 27.04.05, 00:12
                    • Gość: Kiepas Re: czy moge z kims sprawdzic wyniki?.... IP: *.interkonekt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 07:32
                      Dziś wyniki w gazecie wyborczej!!!
              • Gość: Zeszloroczniak Re: czy moge z kims sprawdzic wyniki?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:55
                Ale banalny ten test w porownaniu z naszym wezcie sie ogarnijcie jak go zle
                zrobiliscie to jestecie strasznymi glupkami zobaczycie w liceum
                • Gość: Strus Re: czy moge z kims sprawdzic wyniki?.... IP: *.pl / *.radiowy.matrixnet.pl 26.04.05, 19:50
                  tak? to pokarz swój jakżeś taki mądry, ja np. mam srednia 5.5 i nie uwazam zeby
                  ten test , jak nitórzy mówią, był banalny. Moim zdaniem był dostosowany do
                  umiejętności ucznia piątkowego. Trzeba było się dobrze przygotowac. Ja tego nie
                  zrobiłam, poszłam na zywioł. Ale z zamkniętych mam 20/20 a w otwartych punktuje
                  sobie zawsze na oko . mysle ze ponad 40 bedzie, na probnym mialam 47.
                  pozdrawiam. nie oceniaj kogos na podstawie testu, bo moze dla nas twoj tes
                  byłby banalny.
                  • Gość: McCoy_king Re: czy moge z kims sprawdzic wyniki?.... IP: 81.210.32.* 26.04.05, 21:43
                    phiii spodziewalem sie czegos ciezszego :) szczerze mowiac mile mnie
                    zaszkoczyli...choc humana sie nie balem ....ale jutro bedzie
                    jazdaaa!!!!!!:|byleby nie bylo zbyt duzo chemii....powodzenia
                    ludzie !!!!!!!!!!:) trzymajmy kciuki kazdy za kazdego :) i wszyscy 100 :D:D:D
            • Gość: Michal Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:42
              Tak, masz się uczyć. To się właśnie nazywa kulturoznastwo i z tego m.in. sprawdzają twoją wiedzę. Uczeń gimnazjum powinien umieć wymienić i krótko opisać zabytki ważniejszych miast Europy.
              • Gość: R. Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.05, 18:50
                A po cholerę Ci najważniejsze zabytki w Europie ;)
                Równie dobrze można było za pasjonujące miasto Europejskie wybrać jakąś nędzną
                miescinę i zrobić wycieczkę po kościółku, ratuszu i takich duperelach ;P
                Trochę pomyślunku..nic więcej.
                • Gość: paula Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:02
                  a list to nie był trudny!!!!!! eropejskie miasto to to równie warszawa busko zdró czy wrocław!!!!!!w koncu jesteśmy europejczykami co nie??a jeśli chodzi to fatanie:/a najgorszy był ten list i pytania otwarte do niego:/
                  • Gość: assik:D Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 21:12
                    test był prosty, banał:D oby ten jutrzejszy był tak samo łatwy:(
                • Gość: R Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:12
                  Nie mozna bylo podac byle miesciny bo w tym pytaniu za 4pkt. bylo napisane: EUROPEJSKIE STOLICE. Wiesz co to stolica??
                  • Gość: barte9 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:40
                    można było podać plan do byle jakiego miasta
                    Zadanie 32. (0-4)
                    Ułóż w punktach plan jednodniowej wycieczki klasowej do któregoś z miast
                    europejskich. Zaplanuj zwiedzanie co najmniej trzech obiektów.
                    • Gość: Hale Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:44
                      Enooo ja pisałem rok temu i mowie wam naprawde nie mieliście tagiego tródnego
                      tego testu ja na pytania zamknięte odpowiedziałem bez czytania tekstu w 5 min i
                      wszystkie dobze
            • Gość: eciakle Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:44
              Oj, marcz57, kto ci sie karze uczyc o wszystkich zabytkach swiata? chyba jest w
              twoim miescie jakis jeden zabytek, o którym mogłeś napisać i po problemie.
            • Gość: lo_boy Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:50
              nie narzekac bo test byl banalny w porownaniu z tym co ja pisalem ponad dwa
              lata temu to niebo a zimia zobaczymy co jutro wam wymysla ale olski naprawde
              byl latwy nie narzekac bo macie juz przez nas przetarte slady
              • Gość: GOCHA Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 18:38
                nieprawda zawsze sie tak wydaje "po latach" ja ty bys pisal w tym roku tez byś
                narzekal :) :P
              • Gość: barte9 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:03
                test byl banalny tylko gorzej z otwartymi a wszystkie zamkinięte mam dobrze
          • Gość: Ja, ta a nie inna WYPOWIEDZ DLA TYCH ULOMNYCH I MYSLACYCH INACZEJ ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:40
            a ja tak was czytam i czytam... i widze, ze sie uwazacie za osoby niezwykle
            inteligentne i wogole... i mam generalnie coraz wieksze zlewy z was ;]
            jestescie zalosni, tez pisalam, ale raczej nie uwazam sie za osobe niesamowicie
            inteligetna i madra, mimo, ze skonczylam pisac caly po godzinie czasu. co to
            rozprawki - moze i lepiej gdyby byla, bo latwiej napisac, rzucili planem
            wycieczki co juz sprawa prosta nie jest. egzaminator moze oceniac jeden sposob,
            a ty dajmy na to spotkalas sie z innym [bo sa rozne] i juz masz 0 pkt. a to
            chyba fajne nie jest... natomiast taka rozprawka jest jedna i ta sama, a sorry
            jak zarzucaja takim tematem 'co jest lepsze, ksiazki czy telewizja' to chyba
            problemu to nie sprawia, co? pozdrowienia dla ulomnych i myslacych inaczej ;]
            • Gość: :///////// Re: WYPOWIEDZ DLA TYCH ULOMNYCH I MYSLACYCH INACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:51
              Boze ale wy szopy walicie po to sa testy zeby zaskakiwac :/ i tyle wiem ja tez
              sie wylozylem i choojjjj to jescze nic matura nas czeka to dopiero bedzie ZoNk
              :/ jak wy teraz tak jeczycie to co to bedzie pozniej nie chce nawet tego sobie
              wyobrazac jutro mat-przyr mam nadzieje ze pojdzie mi lepiej :) cyu for all
              pozrdo yoyo elo melo :P
            • marcz57 Re: WYPOWIEDZ DLA TYCH ULOMNYCH I MYSLACYCH INACZ 26.04.05, 17:34
              > pozdrowienia dla ulomnych i myslacych inaczej ;]

miałem powiedzieć, że oni mówią, że dziękują za pozdrowienia :)
              • Gość: belfer Re: WYPOWIEDZ DLA TYCH ULOMNYCH I MYSLACYCH INACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:21
                czesc, dzieciaki, jak tak was czytam, to zaśmiewam sie do łez,jakie poczucie
                humoru i fantazja, ze o formie wynurzen nie wspomne.fajni jestescie z tym
                luzikiem przylepionym do twarzy, ale zanim przeklniecie komisje i ukladajacych
                zadania, przyznajcie- test nie był trudny, wymagał tylko uwagi i przecyzji. a
                co do rozprawek- tych pisanych do znudzenia na temat wyższości ksiżki nad
                telewizja, to nie byłabym taka pewna!list wcale nie był złym rozwiazaniem! był
                banalny, chba,ze ktos zapomniał się podpisac. a ja swoich uczniów męczyła m
                filozoficznymi rozwazaniami o istocie bytu. jak widzicie, życie jest pełne
                niespodzianek! powodzenia jutro, trzymam kciuki, choć prawdą jest, że prawdziwe
                egzaminy przed wami- z życia!
          • uszatek14 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 15:29
            Maryśka oj marycha olka ma racje. List sam w sobie nie jest zły ale temat tego
            listu był co najniej zje..y.......Ja z rozprawkai na próbnym miałem 12/17. Po
            za tym jeśli chcieliby iść na korzyść uczniowi to mogliby dać wybór rozprawka
            lub list.
        • Gość: Tosieńka Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:10
          Niby był łatwy, ale zapewne okaże się, że był podchwytliwy i większośc osób
          straci punkty. Spodziewałam się rozprawki, list był zaskoczeniem, ale nie wiem
          czy miłym. Rzeczywiście, pytania były niejasne, szczególnie te dotyczące
          wiersza. Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi, chce juz wiedzieć ilu punktów
          moge się spodziewać :D
          Jeszcze jedna informacja: ściągać nie było w ogóle warto, bo były 4 albo
          3 grupy. Tzn. w pytaniach zamkniętych były poprzestawiane odpowiedzi.
          • Gość: malutkaa Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 26.04.05, 12:27
            Test był taki średni .. :/ O wiele łatwiejszy był próbny i wiem, ze wiele osób
            liczyło, ze ten właściwy będzie prostszy od próbnego a jednak ... Nie był taki
            zły. Musze przyznać, ze niektóre pytania były źle sformułowane, niejasno. Dla
            mnie niezrozumiałe bło oytanie w jakim celu utwór Cz. Miłosza był ujęty w
            cudzysłów.. ?? List był bardzo miłym zaskoczeniem, bo chociaż każdy spodziewał
            się rozprawki (jak dla mnie rozprawka jest niezbyt fajna :/) jednak dali list.
            ja się bardzo cieszę. List jedst jedną z najprostszych form wypowiedzi
            pisemnych więc nie rozumiem bulwersacji innych. Chyba lepiej pisac coś
            łatwiejszego niz trudniejszego ?? Skoro niektórym wychodzi dobrze dosyć
            rozbudowana forma wypowiedzi jaką jest rozprawka to zcemu nie umieliby napisac
            banalnego listu ?? Tez czekam na odpowiedzi ..
            • marcz57 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 14:28
              >>dlaczego wiersz jest w cudzyslowiu?

zobacz tytuł: "Ojciec opowiada" - cały wiersz, to słowa ojca

>>Skoro niektórym wychodzi dobrze dosyć
              >>rozbudowana forma wypowiedzi jaką jest
              >>rozprawka to zcemu nie umieliby napisac
              >>banalnego listu ?? Tez czekam na odpowiedzi ..

Bo listu nie pisałem już ze trzy lata! A rozprawkę pisałem w piątek jedną, potem
              jeszcze w sobotę... i w niedzielę jeszcze jedną. Wystrarczy?
              • Gość: Aka Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:29
                To w takim razie jak do duszy napiszesz ten arcytrudny list, twoi rodzice
                powinni ci odebrać telefon i odciąć dostęp do komputera. wtedy do znajomych
                będziesz TYLKO listy pisał :)
              • Gość: Myszaq Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.retsat1.com.pl 26.04.05, 20:06
                Test nie był jakiś ultra trudny, aczkolwiek niektóre pytania były niezłe.
                Trochę sie cykam, ile będe miał punktów, chociaż czytając niektóre posty (o
                jakiej epoce mówił tekst I, czego symbolem był św. Wojciech) czuje się
                pozytywnie podbudiowany:)))
            • Gość: ania Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:43
              Zgadzam sie test był dużo łatwiejszy niż próbny co nie znaczy że był banalny
              ciesze się że był list bo rozprawka może mieć rózny temat nie każdemu może
              podejść. Co do pytań to niektóre otwarte były niezrozumiałe i niejasne
            • Gość: burn_it_up Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.wroclaw.mm.pl 26.04.05, 14:47
              List był do kitu:/
              No bo to sztuczne,kto by chciał pisać list o zabytakch...beznadziejne.Rozprawkę
              wole 100 razy bardziej bo wiem czego się spodziewać i co napisać,A co do listu
              to nie wiadomo czy ma być taki oficjalny czy bardziej osobisty....nie wiadomo
              czy pisać jakieś pozdrawienia itp...mówię jescze raz BEZNADZIEJA Z TYM LISTEM.A
              cały test całkiem ujdzie nawet-najważniejsze,że nie było dat z historii.żeby tak
              jeszcze nie trzeba było tego planu wycieczki(to naprawdę jakś pomyłka chyba...A
              pytania sformuowane nawet dość jasno jak na takie testy,oni zawsze coś pokręca
              żeby trudniej było.
              • Gość: adrian989 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:52
                List nie był o zabytkach tylko trzeba było opisać jakiś obiekt w jakiejś
                miejscowości
              • Gość: Edyta Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.p / 80.50.249.* 26.04.05, 17:32
                Całkowicie się z Tobą zgadzam!!!!!Chyba 20 min. siedziałam i myślałam o czzym
                napisać plan...wkońcu tak cośnawymyślałam że masakra!!!Temat listu też do
                bani!!!
              • Gość: Edyta Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.p / 80.50.249.* 26.04.05, 17:32
                bani!!!
                bani!!!
            • uszatek14 Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? 26.04.05, 15:38
              Wiesz nie mam nic do listu ale do tematu TEGO LISTU. Test próbny różnił się tym
              że mieliśmy wybór rozprawka i list. Wybacz ale nie wiele jest atrakcji w Polsce
              które zafascynują naszego Francuskiego rówieśnika.................
              • Gość: Dora Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 26.04.05, 15:52
                Wy tutaj marudzicie jaki to banalny test. Ale wiecie co jest największym
                problemem? List nie był zwyczajnym listem tylko jako forma wypowiedzi złożona-
                List z elementami rozprawki i opisu. I na to pewnie nie wpadliście sądząc po
                Waszych wypowiedziach
                • Gość: Dusiołka Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:34
                  A gdzie ty się tam doszukałaś elementów rozprawki??!! Element opisu- sprawa
                  oczywista, musiał być, ale ROZPRAWKA-> wody dla tej pani, bo źle z nią!!
                  • Gość: hoolka jaka rozprawka?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:03
                    jakie znowu elementy rozprawki?! na bank nie było tam żadnych elemetnów
                    rozprawki! czy jak piszecie list do kumpla to używanie zwrotów "kolejnym
                    argumentem potwierdzającym moją teze jest..." itp?! bo ja myślę, że NIE! wogóle
                    to nie podlega dyskusji. a poza tym, to jak napisałam, że ojciec to narrator,
                    to mi nie uznają nie? nie no, nie uznają, bo w liryce nie ma narratora :/
                    • Gość: Sonifizzle Re: jaka rozprawka?! IP: *.aster.pl 26.04.05, 19:16
                      uff jak się cieszę że nie jedyna popełniłam ten debilny błąd... Lol ja też
                      napisałam że ojciec pełni funkcję narratora..... Haha nie ma to jka myśleć
                      trzeźwo na egzaminie :P
                      • Gość: paula Re: jaka rozprawka?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:04
                        to nic bo ja napisałam ze podmiotu lirycznego!!!!!!!!
              • Gość: gocha Re: Francuski kolega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 18:36
                jak to ? myslisz ze francuzi maja wszystko u siebie i nic ich nie zaskoczy ? W
                polsce mamy piekna architekture chodzby zamość, krakow a nawet Łodz cala w
                secesji... chyba cos ci sie pomylilo mamy piekny kraj moglbys pojechac nawet
                nad jezioro i pokazać mu piekno naszej przyrody !!!
          • Gość: TrzecioGimnazjalis Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.master.pl 26.04.05, 20:21
            Tak, niby był łatwy, ale te pytania do wiersza były bardzo podchytliwe i tak
            tylko stracę swoje punkty.

No, ale - co do ściągania, które u mnie było bardzo uwskutecznione (nie że ja,
            ale w mojej szkole). Nad kartą odpowiedzi był jakiś tam numerek i tam był też
            numer grupy. I tak u nas szybko każdy dowiedział się, kto obok kogo ma jaką
            grupę i nie będę się dziwił, jak później się okaże, że nawet ci słabsi mają
            zamknięte bezbłędnie...
        • Gość: Darek Re: TEST HUMANISTYCZNY !!! JAK WAM POSZŁO ?!?!? IP: *.icpnet.pl 26.04.05, 12:28