hysperyda 06.07.05, 14:26 Szybkie pytanko... Planuje się zapisać na intensywny kurs letni do Archibalda, jakie są Wasze opinie o tej szkole??? Chodził tam ktoś? Warto? Polecacie??? Odradzacie??? Plizzzz... Napiszcie cosik:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba67 Re: ARCHIBALD - OPINIE... 06.07.05, 14:44 jesli jest znizka, to absolutnie korzystaj ! Archibald bez znizki jest co najmniej o 30 % drozszy od innych przyzwoitych szkol,(Bakalarz, Lingwista,Empik), ale w wakacje ceny ksztatuja sie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hysperyda Re: ARCHIBALD - OPINIE... 06.07.05, 14:52 No właśnie o tych wakacyjnych znizkowych myśle... Tylko chodzi mi o jakość prowadzonych zajęć o ich poziom... Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: ARCHIBALD - OPINIE... 07.07.05, 13:51 Tam nie moze byc niskiego poziomu-jak ktos utrzymuje wysokie ceny, dba o opinie. Znizki sa forma promocji, wiec tym bardziej nie wcisna Ci badziewia. Licza na to, ze w przyszlosci zapiszesz sie na drozszy kurs albo polecisz znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
krutikow Re: ARCHIBALD - OPINIE... 08.07.05, 16:36 Ja tez jestem za Archibaldem, juz kiedys o tym pisalam, a cena, no coz......., ale przynajmniej wiadomo, za co sie placi. Odpowiedz Link Zgłoś
grzechu20 Re: ARCHIBALD - OPINIE... 09.07.05, 22:53 Bo ja wiem. Słyszałem różne opinie na temat tych kursów. Na pewno są naprawdę _bardzo_ drogie. Ale nie wiem... sam nigdy nie korzystałem. Odpowiedz Link Zgłoś
vaana Re: Archibald - opinie... 09.06.06, 20:50 Niestety, widzę że jako jedyna zdecydowanie odradzę ale cóż, piszę o swoim odczuciu. Ceny nawet po "zniżkach" są bardzo wysokie, jeśli jednak lekcje byłyby tego warte, to płaciłabym dalej. W myśl podstawowej zasady nauczania czegokolwiek należy świeżo zdobytą wiedzę powtarzać, zaś materiał powinien być wprowadzany w optymalnych dawkach, tak by mógł być skojarzony i przynajmniej w minimalnym stopniu przyswojony. Archibald oferuje spotkania grupy ludzi z lektorem, na których rozdawane są kserówki z różnych podręczników (każdy lektor ma swoją wizję nauczania). Na głos czytany jest tekst, w trakcie czytania lektor wyjaśnia znaczenie nieznanych słów, można zdążyć je zapisać, czasem się udaje. Nie jest mi znane kryterium doboru uczniów do grup, mam nadzieję że jednak nie jest to po prostu wybór ze względu na właśnie zwolnione miejsce... W mojej grupie były szalone różnice w umiejętnościach uczniów, przeszkadzało to wszystkim, a uwaga lektora poświęcona była głównie tym najlepiej umiejącym. Argument, że jest fajna i przyjazna atmosfera jest chybiony, wszak nie po to w głównej mierze udajemy się do szkoły języków obcych ale przyznaję, że jest miło, wesoło nawet. Nie brakuje mi tego również teraz, z tym że uczę się gdzie indziej. Już po dwóćh miesiącach, które kosztowały mnie sporo pracy własnej i chyba tylko dzięki mojemu uporowi nie zaniechałam nauki, doszłam do wniosku, że w tej szkole w zasadzie niczego się nie uczę, bo taką wiedzę jest mi w stanie dać każdy, kto trochę lepiej zna język ode mnie. Nie polecam, naprawdę strata czasu :( Poszukaj dobrze szkoły, w necie znajdziesz dużo opinii. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
elle1977 Re: Archibald - opinie... 09.02.07, 10:21 Absolutnie nie mogę się z Tobą zgodzić. Chodzę do Archibalda już trzeci rok i z całą odpowiedzialnością - POLECAM! Jak to nie jest ci znane kryterium doboru osób do grupy??? Przeciez, żeby uczestniczyć w zajęciach MUSIAŁAŚ napisać test a później przejść rozmowę z lektorem. Z moich doświadczeń wynika, że poziom grupy był naprawdę wyrównany. Co do sposobu uczenia, który podałaś, to też jakieś nieporozumienie - kserówki??? Są, owszem, ale jako dodatkowe UZUPEŁNIENIE do standardowych materiałów na danym poziomie (ksiązki, ćwiczenia - które de facto dostajesz w cenie kursu). Nie spotkałam się z taką metodą nauki, którą ty opisujesz przez te wspomniane trzy lata... Poza tym to niemożliwe, żeby - tak, jak piszesz - cała grupa była niezadowolona i Archibald nic z tym nie zrobił. Co jakiś czas w semestrze na zajęciach obecny jest "inspektor", czy jak go tam nazwać, który sprawdza jakość prowadzonych zajęć. Zdarza się też, że w czasie zajęć lektor proszony jest o chwilowe opuszczenie zajęć i osoba odpowiedzialna za ich jakość pyta grupę, czy jest zadowolona, co by zmieniła, itp. itd. Spotkałam się z tym wielokrotnie. Polecam tę szkołę naprawdę bardzo. Owszem, ceny nie są niskie, ale naprawdę warto! Pozdrawiam, Elle Odpowiedz Link Zgłoś
psyche84 Re: 02.07.06, 14:34 a chodzil ktos z Was na na kurs English in Action? jak wygladaja zajecia?? mam straszne braki w mowieniu - zapominam podst. słow i chcialabym sie podszkolic troche. Boje sie jedynie ze trafilam na za niski poziom, bo chociaz mowienie mam faktyczne fatalne, to z gramatyka itp. w ogole nie mam problemow - ocenili mnie na C1. Natomiast na kurs konw. lektorka zakwalifikowala mnie na A2+ (A3).. Odpowiedz Link Zgłoś
sleeping_beauty Re: 14.02.07, 14:55 Ja zaliczam się do grupy osób bardzo zadowolonych z Archibalda. Kiedyś też chodziłam na English in Action (nawet dwa semestry)- mi naprawdę pomógł przemówić, a mam porównanie do General i do Grammar Refresher. Ponadto akurat miałam fajną grupę i poruszane tematy były wszystkim bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
elle1977 Psyche84 20.02.07, 10:26 Uczęszczałam i w tym semestrze również będę na English in Action. Jeżeli chcesz się rozgadać, to ten kurs jest dla Ciebie. Właśnie dlatego, że masz taką różnicę w poziomie gramatyki i mówienia, nie powinnaś iść na General English do niższej grupy, bo tam też będziesz przecież miała grammar i to na dodatek ten, z którego już wszystko wiesz, więc bez sensu będziesz tłuc to samo - szkoda na to Twojego czasu. Wg mnie lepiej będzie, jak pójdziesz na English in Action i spróbujesz wyrównać mówienie do poziomu gramatyki. It's my opinion - ale zrobisz, jak zechcesz. Ja ze swojej strony mogę jedynie gorąco polecić ten kurs. Aha, i najlepiej by było, jakbyś poszła na ten w grupach 4-6 osób, bo wiadomo, że wówczas z zajęć wynosi się nieporównywalnie więcej, chociaż grupy 7-9 też nie są jakieś ogromne. Tak czy inaczej - z pełną odpowiedzialnością - polecam. Ja tam się już nie mogę doczekać swoich sobotnich zajęć z E in A.:) Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś