Dodaj do ulubionych

ARCHIBALD - OPINIE...

06.07.05, 14:26
Szybkie pytanko... Planuje się zapisać na intensywny kurs letni do
Archibalda, jakie są Wasze opinie o tej szkole???
Chodził tam ktoś?
Warto?
Polecacie???
Odradzacie???
Plizzzz... Napiszcie cosik:)
Obserwuj wątek
    • baba67 Re: ARCHIBALD - OPINIE... 06.07.05, 14:44
      jesli jest znizka, to absolutnie korzystaj !
      Archibald bez znizki jest co najmniej o 30 % drozszy od innych przyzwoitych
      szkol,(Bakalarz, Lingwista,Empik), ale w wakacje ceny ksztatuja sie fajnie.
      • hysperyda Re: ARCHIBALD - OPINIE... 06.07.05, 14:52
        No właśnie o tych wakacyjnych znizkowych myśle...
        Tylko chodzi mi o jakość prowadzonych zajęć o ich poziom...
        • baba67 Re: ARCHIBALD - OPINIE... 07.07.05, 13:51
          Tam nie moze byc niskiego poziomu-jak ktos utrzymuje wysokie ceny, dba o opinie.
          Znizki sa forma promocji, wiec tym bardziej nie wcisna Ci badziewia.
          Licza na to, ze w przyszlosci zapiszesz sie na drozszy kurs albo polecisz znajomym.
          • krutikow Re: ARCHIBALD - OPINIE... 08.07.05, 16:36
            Ja tez jestem za Archibaldem, juz kiedys o tym pisalam, a cena, no coz.......,
            ale przynajmniej wiadomo, za co sie placi.
    • grzechu20 Re: ARCHIBALD - OPINIE... 09.07.05, 22:53
      Bo ja wiem. Słyszałem różne opinie na temat tych kursów. Na pewno są naprawdę
      _bardzo_ drogie. Ale nie wiem... sam nigdy nie korzystałem.
    • vaana Re: Archibald - opinie... 09.06.06, 20:50
      Niestety, widzę że jako jedyna zdecydowanie odradzę ale cóż, piszę o swoim
      odczuciu. Ceny nawet po "zniżkach" są bardzo wysokie, jeśli jednak lekcje
      byłyby tego warte, to płaciłabym dalej. W myśl podstawowej zasady nauczania
      czegokolwiek należy świeżo zdobytą wiedzę powtarzać, zaś materiał powinien być
      wprowadzany w optymalnych dawkach, tak by mógł być skojarzony i przynajmniej w
      minimalnym stopniu przyswojony. Archibald oferuje spotkania grupy ludzi z
      lektorem, na których rozdawane są kserówki z różnych podręczników (każdy lektor
      ma swoją wizję nauczania). Na głos czytany jest tekst, w trakcie czytania
      lektor wyjaśnia znaczenie nieznanych słów, można zdążyć je zapisać, czasem się
      udaje. Nie jest mi znane kryterium doboru uczniów do grup, mam nadzieję że
      jednak nie jest to po prostu wybór ze względu na właśnie zwolnione miejsce... W
      mojej grupie były szalone różnice w umiejętnościach uczniów, przeszkadzało to
      wszystkim, a uwaga lektora poświęcona była głównie tym najlepiej umiejącym.
      Argument, że jest fajna i przyjazna atmosfera jest chybiony, wszak nie po to w
      głównej mierze udajemy się do szkoły języków obcych ale przyznaję, że jest
      miło, wesoło nawet. Nie brakuje mi tego również teraz, z tym że uczę się gdzie
      indziej. Już po dwóćh miesiącach, które kosztowały mnie sporo pracy własnej i
      chyba tylko dzięki mojemu uporowi nie zaniechałam nauki, doszłam do wniosku, że
      w tej szkole w zasadzie niczego się nie uczę, bo taką wiedzę jest mi w stanie
      dać każdy, kto trochę lepiej zna język ode mnie. Nie polecam, naprawdę strata
      czasu :(
      Poszukaj dobrze szkoły, w necie znajdziesz dużo opinii. Powodzenia :)
      • elle1977 Re: Archibald - opinie... 09.02.07, 10:21
        Absolutnie nie mogę się z Tobą zgodzić. Chodzę do Archibalda już trzeci rok i z
        całą odpowiedzialnością - POLECAM!

Jak to nie jest ci znane kryterium doboru osób do grupy??? Przeciez, żeby
        uczestniczyć w zajęciach MUSIAŁAŚ napisać test a później przejść rozmowę z
        lektorem. Z moich doświadczeń wynika, że poziom grupy był naprawdę wyrównany.

Co do sposobu uczenia, który podałaś, to też jakieś nieporozumienie -
        kserówki??? Są, owszem, ale jako dodatkowe UZUPEŁNIENIE do standardowych
        materiałów na danym poziomie (ksiązki, ćwiczenia - które de facto dostajesz w
        cenie kursu). Nie spotkałam się z taką metodą nauki, którą ty opisujesz przez
        te wspomniane trzy lata...

Poza tym to niemożliwe, żeby - tak, jak piszesz - cała grupa była niezadowolona
        i Archibald nic z tym nie zrobił. Co jakiś czas w semestrze na zajęciach obecny
        jest "inspektor", czy jak go tam nazwać, który sprawdza jakość prowadzonych
        zajęć. Zdarza się też, że w czasie zajęć lektor proszony jest o chwilowe
        opuszczenie zajęć i osoba odpowiedzialna za ich jakość pyta grupę, czy jest
        zadowolona, co by zmieniła, itp. itd.

Spotkałam się z tym wielokrotnie.

Polecam tę szkołę naprawdę bardzo. Owszem, ceny nie są niskie, ale naprawdę
        warto!

Pozdrawiam,
        Elle
    • psyche84 Re: 02.07.06, 14:34
      a chodzil ktos z Was na na kurs English in Action? jak wygladaja zajecia??
      mam straszne braki w mowieniu - zapominam podst. słow i chcialabym sie
      podszkolic troche. Boje sie jedynie ze trafilam na za niski poziom, bo chociaz
      mowienie mam faktyczne fatalne, to z gramatyka itp. w ogole nie mam problemow -
      ocenili mnie na C1. Natomiast na kurs konw. lektorka zakwalifikowala mnie na
      A2+ (A3)..
      • sleeping_beauty Re: 14.02.07, 14:55
        Ja zaliczam się do grupy osób bardzo zadowolonych z Archibalda. Kiedyś też
        chodziłam na English in Action (nawet dwa semestry)- mi naprawdę pomógł
        przemówić, a mam porównanie do General i do Grammar Refresher. Ponadto akurat
        miałam fajną grupę i poruszane tematy były wszystkim bliskie.
      • elle1977 Psyche84 20.02.07, 10:26
        Uczęszczałam i w tym semestrze również będę na English in Action. Jeżeli chcesz
        się rozgadać, to ten kurs jest dla Ciebie.

Właśnie dlatego, że masz taką różnicę w poziomie gramatyki i mówienia, nie
        powinnaś iść na General English do niższej grupy, bo tam też będziesz przecież
        miała grammar i to na dodatek ten, z którego już wszystko wiesz, więc bez sensu
        będziesz tłuc to samo - szkoda na to Twojego czasu. Wg mnie lepiej będzie, jak
        pójdziesz na English in Action i spróbujesz wyrównać mówienie do poziomu
        gramatyki. It's my opinion - ale zrobisz, jak zechcesz. Ja ze swojej strony
        mogę jedynie gorąco polecić ten kurs. Aha, i najlepiej by było, jakbyś poszła
        na ten w grupach 4-6 osób, bo wiadomo, że wówczas z zajęć wynosi się
        nieporównywalnie więcej, chociaż grupy 7-9 też nie są jakieś ogromne. Tak czy
        inaczej - z pełną odpowiedzialnością - polecam.

Ja tam się już nie mogę doczekać swoich sobotnich zajęć z E in A.:)

Pozdrowionka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka