puchata1 Re: To forum jest jak nasze miasto... 06.03.07, 19:04 tak......... a jednak przeciez tylu fajnych ludzi wcaz w Kutnie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: To forum jest jak nasze miasto... 18.03.07, 15:59 To mieszkańcy tworzą miasto, chyba przyznasz mi rację. Odpowiedz Link Zgłoś
m_alaczek fenomen Kutna 01.04.07, 14:09 właśnie zastanawiałam się nad fenomenem Kutna. niby duże miasto, na pewno większe od Zgierza czy Łowicza, szkoły średnie pełne, nie mało też aktywnych młodych ludzi, a tam fora pełne wiadomości, o niczym czasem,ale chce im się pisać. na Kutnowskim cisza. zauważyłam, że jak już ktoś się dorwie, pisze do wszystkich, jak ja. przedziwne zjawisko w dobie internetu - żeby ktoś się nie chciał wypowiedzieć ot tak sobie, bo może i nikt go nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
m_alaczek Re: fenomen Kutna 08.04.07, 00:12 Mam już świeższy pogląd na fora w Kutnie. Całkiem nieźle radzi sobie www.kutno.net.pl - naprawdę oblegana i nawet nieźle pomyślana strona (mówię o całej stronie i o forum) - i w tym prawdopodobnie tkwi przyczyna takiej ciszy na forum gazety.pl. Życie Kutna tętni na tamtej stronie. Jest jeszcze www.ekutno.pl - niech każdy zajrzy i sam wyrobi sobie zdanie. Dobra jest strona oficjalna www.um.kutno.pl A może mi ktoś podpowie, gdzie jeszcze jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: fenomen Kutna 08.04.07, 00:16 Od 6 lat siedzę na tym portalu i nie planuję zwiedzania innych. Ja zostaję, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
m_alaczek Re: fenomen Kutna 08.04.07, 02:10 Jeśli mowa o Kutnie, to kutno.net mnie kusi, więcej bieżących spraw miasta, chociaż właściwie nie powinnam sobie już głowy tym zawracać, ponieważ po przeprowadzce jestem w powiecie łowickim. Właściwie to jest tak, że mieszkam teraz w samym środku trójkąta, czyli mam od siebie 25 do łowicza, 35 do kutna, 35 do zgierza. W Kutnie rodzina, przyjaciele, całe stare żcyei. Łowicz - dziś miasto powiatowe, więc urzędy, ale przede wszystkim tu studiowałam, tu zostawiłam znajomych. W zgierzu rodziłam moją córcię, do łodzi jeździmy z mężem na większe zakupy. Trudno się zdecydować, które miasto uważa się za macierzyste. Trochę się rozpisałam, sama już nie pamiętam, co chciałam napisać (troszkę późno, ale zaczytałam się o lekarzach na portalu gazety właśnie) - i stąd już wiem, co chciałam powiedzieć. Gazeta ma niezłe wątki tematyczne, naprawdę wciąga, wcale nie chcę stąd uciekać. Ale sam/sama (przepraszam, ale nie załapałam czy jesteś kobietą czy mężczyzną) rozumiesz, że gazetoski wątek Kutna to pustkowie - pięć istot tego nie zmieni. TU POTRZEBA REWOLUCJI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: fenomen Kutna 08.04.07, 02:13 Popiszmy trochę i się ruszy. Wiem co piszę. Szczypta wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
m_alaczek Re: fenomen Kutna 09.04.07, 00:26 Zacznijmy zatem od mniej lakonicznych wypowiedzi, sibeliussie... Odpowiedz Link Zgłoś
kaisa25 Re: fenomen Kutna 11.04.07, 09:08 Zauważcie, że tak jak napisałam wczesniej: to forum jest jak nasze miasto, nic sie nie dzieje, może tylko jakies jednostki cos się odezwą, i nic więcej. Tak jak i w rzeczywistości. Kutno to leniwe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
m_alaczek Re: fenomen Kutna 11.04.07, 19:20 A jeszcze trzeba dodać, że taka jednostka jak ja, która stara się cosik skrobnąć, nawet już nie mieszka w Kutnie. A może po prostu kutnianie nie lubią internetu...? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: fenomen Kutna 11.04.07, 21:48 A może obawiają się, że z czasem forum nie będzie anonimowe? Odpowiedz Link Zgłoś
m_alaczek Re: fenomen Kutna 12.04.07, 23:32 Sama nie odsłaniam twarzy, bo "przyjazna" dusza może moje wypowiedzi niecnie wykorzystać. Wiem, wiem... prawda się obroni... to bełkot dla wrednych małych ludzików, którzy chytrymi oczkami śledzą każdy kutnowski wątek. A o kim mowa? a kto ją przeleciał? a dlaczego nie lubi teściowej? a może mówiła czy zdradza męża? Kutno to małe miasteczko... Odpowiedz Link Zgłoś
m_alaczek Re: fenomen Kutna 12.04.07, 23:47 A tak w ogóle, drugie WSI nam szykują? Lustracja internetowa? Czy może do tego dojść? Ależ tak! W państwie prawa - prawo górą nad obywatelem! Sama pytam, sama odpowiadam. Cóż, skoro nie ma dyskusji... chociaż poćwiczę.. Literki mi się przestawiają - miało być małe winko na rozluźnienie,a tak wyszłam z wprawy, że mam migotki przed oczyma cudnymi. Przyznaję się, jestem TF. I będę walczyć o wolność wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś