szyjemysami 31.08.15, 15:14 W Warszawie na Kopernika 8 ( POWIŚLE) powstał nowy sklep z tkaninami, duży asortyment od jedwabiu po wełnę i kaszmir . Podaję adres: BINASSI Warszawa ul. Kopernika 8 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamisia72 Re: NOWY SKLEP Z TKANAMI WARSZAWA POWIŚLE 08.11.17, 23:40 No to może napiszę kilka słów na temat sklepu, obsługi i podejścia do klienta ze strony tego "sklepu". Miałam w planie uszycie kilku ambitnych projektów. Polecono mi ten sklep/hurtownię, więc napisałam e-maila z pytaniem czy mogę zamówić większe próbki materiałów, oczywiście je opłacić, itd... Pani poinformowała mnie, że oczywiście mogę zamówić na stronie nawet po 10 cm wybranych tkanin. Zamówiłam, OPŁACIŁAM i czekałam. Zero odzewu... po 2 tygodniach zadzwoniłam i dowiedziałam się, że JEDNEGO materiału nie mają, więc mogą mi zwrócić pieniądze. Powiedziałam NIE- proszę wysłać pozostałe, ten jeden nie robi różnicy, ważniejsze są dla mnie pozostałe. Mimo to zwrócono mi pieniądze i całe zamówienie odwołano. Zamówiłam ponownie 2 tygodnie później, materiały, które są stale dostępne. Zamówienie 16 października (piszę tego posta 8 listopada, a jeszcze próbek nie wysłali - zapłaciłam 120 zł). Po dwóch tygodniach zaczęłam dzwonić i dopytywać czy zamówienie zostało wysłane. Po czwartym telefonie usłyszałam od podirytowanej pani obsługującej zamówienia - "proszę mnie nie dręczyć telefonami, ja pracuję 10 godzin dziennie i wysyłam zamówienia dla projektantów, którzy zamawiają po kilkadziesiąt metrów materiałów. Jak będę miała czas na skompletowanie pani zamówienia, na którym nie zarabiamy (zapłaciłam odpowiednio do kosztów materiału oraz za przesyłkę), to skompletuję pani zamówienie." Nie chciałam być nie miła, ale firma na na swojej stronie regulamin itd... Stwierdziłam, że nie mam na co czekać i zaczęłam szukać innych hurtowni... które przysłały mi próbki materiałów GRATIS i to DO SZWAJCARII w ciągu 4 dni. Złożyłam w dwóch z nich zamówienia na ponad 3,5 tysiąca złotych (za same tkaniny). REASUMUJĄC: bezczelność, arogancja obsługi w BINASSI niewspółmiernie przewyższa jakość materiałów jakie oferują, a już na pewno ich CENĘ! Jeśli nie jesteście projektantami mody, zamawiającymi TONY materiałów, to sobie darujcie kontakt z tą firmą. Jest wiele innych cudownych hurtowni, które podejdą do Was jak do najlepszego przyjaciela, któremu doradzą i pomogą... Jeśli ktoś z Was szuka dobrej hurtowni dobrych tkanin to zapraszam na priv - kamisia72@onet.pl . Odpowiedz Link
fabricmonster Re: NOWY SKLEP Z TKANAMI WARSZAWA POWIŚLE 08.08.18, 09:59 Cześć, czy możesz podać link do tej fajniejszej hurtowni? Chętnie się zorientuję. Mnie dobrze obsłużyli we Florentine przy Mińskiej 48. I próbki i wysyłka szybko wpadły, ale jestem ciekawa też innych sklepów. Odpowiedz Link