Dodaj do ulubionych

Singer 1116

25.01.06, 18:52
Dziewczyny, wszystkie polecacie maszyny z automatem do dziurek. Znalazlam maszyne, ktora jest w miare, ale jestem totalnym laikiem, stad moje pytanie: czy "automat do dziurek" znaczy tyle co "automatyczne obszywanie dziurek" czy to inny bajer zwiazany z dziurkami? Nie smiac sie!!! Dzieki za odpowiedzi ;) Pozdrawiam ;)

www.arkaagd.pl/a_ma_si_masz_1116.php
Obserwuj wątek
    • foxtrot3 Re: Singer 1116 25.01.06, 23:34
      Automat do dziurek to taki bajer ze dziurke obszyjesz w ciagu kilku sakund,jest 4 cykle ,jednym pokretlem ustawiasz kolejny cykl.Dlugosc dziurki,rygiel,dlugosc wstecz,rygiel. Ta maszyna z linku posiada ten automat
    • ka_thy Re: Singer 1116 26.01.06, 08:38
      Maszyna z linku posiada obszywanie dziurek w 4 cyklach, nie jest to automat.
      • o_orchidea Re: Singer 1116 26.01.06, 18:58
        Obszywanie....4 cykle.... OK. Ale co to znaczy "automat"? Automatycznie, nie 4-ro cyklowo, czy jak? Albo inaczej, czy ta maszyna ma wszystkie bajery i wygody? Kupilybyscie taka? Bardzo dziekuje za poprzednie odpowiedzi ;)
        • ka_thy Re: Singer 1116 27.01.06, 10:56
          Automat do dziurek oznacza, ze maszyna ma możliwość szycia dziurki bez Twojej
          ingerencji na wymiar guzika. Na wyposażeniu jest specjalna długa stopka, do
          której wkładasz guzik, ustawiasz materiał i zaczynasz szyć - szycie kończy się
          w momencie gdy cała dziurka będzie obszyta - Ty nic nie musisz przestawiać,
          ustawiac itp. Jest to bardzo duża wygoda bo obszywanie dziurki nie należy do
          najłatwiejszych.
        • foxtrot3 Re: Singer 1116 27.01.06, 13:19
          Ja mam lucznika 884 ma taka opcje automatyczne obszywanie dziurek, wiadomo ze po 1 operacji musisz przestawic pokretlo, po 2 tez itd ,ale chodzi o to ze juz nie ustawiasz recznie dlugosci sciegu,szerokosci zyg-zag.Ten automat robi to za ciebie,ty tylko przestawiasz na kolejna operacje.Ja na przyklad mam stopke ktora mi ogranicza dlugosc dziurki i wszystkie sa jednakowej dlugosci,a obszycie takiej dziurki w moim przypadku to okolo 15 sekund.Chodz mozna rownie dobrze obszywac na maszynie posiadajacej tylko zyg-zag.
          Poprostu kwestia wprawy.
          • o_orchidea Re: Singer 1116 28.01.06, 15:41
            Ło w morde! Dotąd wszystko wydawało mi się takie proste ;) Dziekuję Wam bardzo za pomoc. Kupię tę maszynę (chyba?) jak myślicie?
            • foxtrot3 Re: Singer 1116 30.01.06, 21:05
              Jak na domowe szycie mysle ze spelni twoje oczekiwania:))
              • o_orchidea Re: Singer 1116 02.02.06, 19:50
                Dzieki za pomoc. Kupilam!!!! Nie moge sie doczekac kiedy mi ja dostarcza!!! ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka