dorjana 16.03.06, 11:21 Ja wzielam sie za szycie takiej narzuty,doskonale mnie to uspokaja jak jestem zdenerwowana. Nie bedzie to takie ładne jak pod tym linkiem www.narzuty.com/galeria.php ale postaram sie bylo cieszylo oko. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plavusa Re: Patchworki szyjecie? 16.03.06, 13:23 patchwork jest niesamowicie pracochłonny. mnie niestety nie uspokaja, wręcz przeciwnie:-) ale narzuty patchworkowe są bardzo ciekawe. Ja uszyłam li i jedynie dywanik. macie jakieś ciekawe pomysły - już wykonane? Można uszyc patchowrkową torebkę, poduszki, co jeszcze uszyliście? Odpowiedz Link
lajtmam Re: Patchworki szyjecie? 16.03.06, 16:22 Witam i dziękuję za miłe słowa :)Do wszystkiego dochodzi się w swoim czasie, moje pierwsze narzuty też wygladały całkiem inaczej niż te obecne, więc życzę cierpliwości i samozaparcia :-)Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link
maryna11 Re: Patchworki szyjecie? 28.03.06, 10:57 A ja uszyłam taka poduszkę: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/g3apw784296eftfe.html Odpowiedz Link
grapska72 Re: Patchworki szyjecie? 12.08.06, 09:20 Ja od roku bawie sie w patchowrkowanie za sprawą świetnego forum www.kolderki.org/index.php Uczę sie od moim zdaniem najlepszych:)) Podglądam sztuczki techniczne u evy: www.patchworkowo.org/ a w moim albumie mozna zobaczyć, co juz popełniłam:)) grapska.multiply.com/photos nie tylko szyjąc. Pozdrawiam i zapraszam ............ Odpowiedz Link
lajtmam Re: Patchworki szyjecie? 14.08.06, 21:08 Właśnie obejrzałam Twoją stronkę, śliczne patchworki, ale cała reszta też zachwycająca, krzyżyki, kartki itd.No i Ola jako baletnica poprostu sama słodycz :)Pozdrawaiam gorąco! Odpowiedz Link
grapska72 Re: Patchworki szyjecie? 15.08.06, 11:21 Dziękuję za miłe słowa, ciągle się uczę i daleko mi do arcydzieł, ale sam fakt, że każdy następny jest ładniejszy od poprzedniego działa na mnie moblilizująco:)) Pierwszą kołderkę szyłam nie mając tak naprawdę pojęcia o patchworkach. Wargi miałam pogryzione do krwi i zastanawiałam się, gdzie tu znaleźć przyjemność:)), o której tyle mówia moje znajome na www.kolderki.org A Ola - no cóż jest moim natchnieniem i nie potrafię wyliczyć ile rzeczy zrobiłam dla niej:)) Srój baletnicy w znacznej części też:)) Odpowiedz Link
vivictoria Re: Patchworki szyjecie? 12.08.06, 17:29 Należę do patchworkujących, niestety ostatnio mniej. Ciagle jednak chomikuję surowce do przyszłych dzieł, moją pasją sa tkaniny dekoracyjne. Teraz kończę serię torebek, wykonywanych na zamówienie. Niewiele się widzi patchworków, to się staje hobby, ale jako źródło utrzymania... no coż to trudne źródło :( Mistrzowskie patchworki to tu: www.narzuty.com/ Odpowiedz Link
grapska72 Re: Patchworki szyjecie? 15.08.06, 11:18 Piękne prace................. urzekła mnie narzuta w irysy, ale i pozostałe również. Odpowiedz Link