Dodaj do ulubionych

Lokalizacja stacji PKP?

15.05.06, 16:45
Witam. Czy ktoś mógłby znalezc mapke albo podać dzielnice, okolice, nazwe
ulicy czy coś gdzie jest stacja PKP Dąbrowa Górnicza St. ? Wazne jest to St.
(pewnie stacja), taka symbolika jest stosowana na rozklad.pkp.pl a ja
nie mam zielonego pojecia, gdzie ja w ogóle wysiąde na tym St... Z góry dzieki!
Obserwuj wątek
    • baja47 Re: Lokalizacja stacji PKP? 15.05.06, 18:45
      obawiam się, że :St" to Strzemieszyce, dawniej miasto, obecnie włączone do
      Dąbrowy jako dzielnica, stamtąd do centrum jest autobus, jedzie może ok,30-40
      minut, wiem ,że to stacja dosyc ważna ,na niej przecinają się rózne szlaki kolejowe
    • alpepe Re: Lokalizacja stacji PKP? 15.05.06, 19:45
      w życiu tam nie byłam, ale to pewnie, jak już napisano: Strzemieszyce.
      • mamkube Re: Lokalizacja stacji PKP? 16.05.06, 11:11
        Tak to Strzemieszyce pewnie, ale są dwie stacje w strzemieszychach. Południowe
        i północen chyba, ale nie dam sobie głowy za to uciać. Najprościej do niej
        dojechać z trasy szybkiego ruchu, w kierunku na kraków przez Olkusz ta trasa,
        przy MrHamburgerze na światłach skrecić w prawo, potem w lewo i cały czas
        prosto a po przejechaniu przejazdu takiego niestrzeżonego w prawy w główną
        ulicę i do końca, radziłabym tam zapytać przed skrętem w prawo kogolowiek. Tam
        jest chyba stacja południowa, ale z tamtąd już ktoś pokieruje na tą drugą jak
        coś.
        • mamkube Re: Lokalizacja stacji PKP? 16.05.06, 11:14
          a do centrum Dbrowy to autobusem, pod dworcem chyba 34 staje ale on nie jedzie
          do Dabrowy...lepiej kawałek dojść jak coś do przystanku na 84, 633 to moment i
          jestęmy pod realem....i jedzie do centrum..
        • le_szek Re: Lokalizacja stacji PKP? 17.05.06, 13:57
          > Tak to Strzemieszyce pewnie, ale są dwie stacje w strzemieszychach. Południowe
          > i północen chyba, ale nie dam sobie głowy za to uciać.

I słusznie - szkoda głowy :-) Bo faktycznie są dwie, ale tylko jedna ma w nazwie
          Strzemieszyce (bez żadnych przymiotników, z tego co widziałem). Ta druga to po
          prostu DG Południowa.
          • mamkube le_szek 17.05.06, 20:15
            :-) (za tą głowę)
    • le_szek Re: Lokalizacja stacji PKP? 17.05.06, 14:10
      > Witam. Czy ktoś mógłby znalezc mapke albo podać dzielnice, okolice, nazwe
      > ulicy czy coś gdzie jest stacja PKP Dąbrowa Górnicza St. ?
      Jak już Ci pisano, chodzi o Strzemieszyce. Mapę masz np. na
      www.uk.map24.com, wpisz Dąbrowa Górnicza Strzemieszyce (można z polskimi
      literami), wybierz pozycję pierwszą (Strzemieszyce Wielkie). Po zwiększeniu
      zoomu o jeden stopień powinna wyświetlić się stacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka