Dodaj do ulubionych

Meteo dla Dąbrowy

25.05.07, 22:22
meteo.icm.edu.pl/java2/mgram.php?x=16&y=9&pol_x=45&lang=0&ver=&ikonka=1
Obserwuj wątek
    • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 25.05.07, 22:27
      Ja wolę to:
      mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/inne/forecastfox
      Rozszerzenie do Firefoksa.
    • kelo Re: Meteo dla Dąbrowy 26.05.07, 08:21
      Nie wiem jak mozilla, ale prognozy ICM sprawdzają się co do godziny.
      • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 26.05.07, 09:31
        Nie wiem czy co do godziny, natomiast dla mnie wygodniejsze - siedzi sobie na
        dole paska, wyświetla pogodę na dwa najbliższe dni (choć może i więcej), a
        prognoza (choć z hamerykańskiego serwera) dokładniejsza niż w tivi - choć to
        akurat nietrudne ;-)
        • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 26.05.07, 21:49
          i troche nas postraszyło po południu :)
          Olka za to bardzo :)))))
          • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 09:22
            to bedzie dzis padało, lało, czy nie?????
            • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 11:01
              Już padało ;-)

Tak z dziesięć kropli mi na szybę spadło rano :-D
              • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 18:27
                Naprawde będzie lało, ała moje kolano. Chyba go sobie odkręce.
                • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 18:33
                  z ICM nie wynika,by mialo lać :))
                  do neurologa z kolanem
                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 18:40
                    Z moim kolanem jest ok, tak mam od dziecka, masakra! Zawsze się sprawdzało,
                    pogoda się pogorszyła. Pamiętam ,że babcia miała zapas maści żmijowej, która
                    okropnie śmierdziała i którą wcierała mi w kolana :)
                    • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 18:42
                      Ja tam widzę, że w nocy będzie duża wilgotność.
                      • kelo Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 18:45
                        Żadna prognoza na to nie wskazuje. Odczuwalne natomiast jest ochłodzenie.
                        • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 18:49
                          Tam jest wilgotność względna troszkę powyżej 0,8, a wyczytałam,że ta wilgotność
                          względna równa 0 oznacza powietrze suche, zaś równa 1 oznacza powietrze
                          całkowicie nasycone parą wodną. Jeżeli wilgotność jest równa 1 powietrze się
                          oziębia co daje początek skraplaniu pary wodnej.

Czyli jednak moje kolano odczuwa jakąś różnice w pogodzie.
                    • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 18:56
                      na dolegliwości kolanowe, o jakich piszesz - maśc końska prosto z Czech,
                      dostepna na naszym targowisku w cenie 20 zl za dośc duże pudełko, czy pomaga,
                      nie stosowałam, ale wiem,że cieszy sie dużym popytem
                      • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 19:05
                        Końska, jak końska. Słyszałam, że w jednym schronisku dla zwierząt psy
                        przerabiali na maść. Fuj, znów mam skojarzenia z "Medalionami".
                        • kelo Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 19:23
                          Nie na maść tylko na smalec. Taka jeszcze Polska zabobonna istnieje, niestety
                          • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 19:35
                            przetopione sadło z psa do zastosowania do wewnątrz i na zewnatrz
                            • kelo Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 19:48
                              Na samą myśl robi mi się mdło. Co za zło w ludzi wstępuje.
                              • kelo Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 19:52
                                Właśnie ruszyłem tyłek od kompa - siedze prawie bez przerwy od 13 - spojrzałem za okno, a za oknem Beskidy w całej okazałości. Przepiękna panorama.
                                • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 19:53
                                  Z Dąbrowy Beskidy? Masz Ty wzrok sokoli :)
                                  • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 19:57
                                    Olo już któryś raz się chwali widokiem z okna. Musimy mu kiedyś zrobić grupowy
                                    wjazd w celu podziwiania widoczków ;-)
                                    • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 19:59
                                      A może to chmury, a on po piwie i nie wie co mówi :)
                                      • kelo Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 20:46
                                        No i co ładne mam widoki po piwie, niedowiarki? Chcielibyście mieć takie zjazdy co?
                                        • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 21:31
                                          No dobrze, wygrałeś, mam nadzieje, że to nie fotomontaż :P
                                          • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 30.05.07, 09:25
                                            No i patrzcie jak się oziębiło, brrrr
                                            • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 30.05.07, 09:32
                                              Dobrze, że jest trochę chłodniej, jeszcze niech popada. A od jutra z powrotem ma
                                              się ocieplać.
                                              • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 30.05.07, 18:53
                                                A nie chcieliście mi wierzyć z moim kolanem, za oknem deszcz :(
                                                • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 30.05.07, 19:00
                                                  :))) prawda, Rei, a zatem będzie pogodynka kolanowa :)
                                                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 01.06.07, 13:37
                                                    Jest źle, bardzo źle, ciśnienie leci na łeb, na szyje.
                                                  • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 01.06.07, 13:44
                                                    to wiadomości z kolana czy z głowy :)
                                                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 01.06.07, 13:49
                                                    :)))) Z głowy, tym razem, moje kolano przepowiada deszcze :)
                                                  • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 01.06.07, 13:50
                                                    wierzę kazdej części Twojego ciała, wszak mowa ciała też jest przekazem :)
                                                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 03.06.07, 20:08
                                                    W dupe z moim kolanem, znów się zaczyna. Może tym razem na słońce. Cholerna
                                                    pogoda.
                                                  • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 03.06.07, 20:39
                                                    > W dupe z moim kolanem,

A ja to sobie znowu zwizualizowałem ;-D

Czy możecie nie podrzucać mi takich plastycznych wizji, pliz?
                                                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 03.06.07, 21:11
                                                    Jest jedno wyjście, nie traktuj tego tak dosłownie :))))
                                                  • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 03.06.07, 21:15
                                                    Moja wyobraźnia jest zbyt silna :-D
                                                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 04.06.07, 10:42
                                                    Jak bardzo bym chciała, żeby na 4 zbliżające się, wolne dni, kropił deszcz.
                                                  • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 04.06.07, 10:59
                                                    > Jak bardzo bym chciała, żeby na 4 zbliżające się, wolne dni, kropił deszcz.

A co pracujesz czy wyjeżdżasz?

Czy może nowego sztormiaka chcesz wypróbować?
                                                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 04.06.07, 11:18
                                                    Chcę pomalować kuchnię... i tu próbujemy znaleźć kompromis od 3 dni, więc mam
                                                    nadzieje tylko w pogodzie.
                                                  • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 04.06.07, 11:24
                                                    Malowanie kuchni to jeden dzień, więc proszę przy pogodzie nie majstrować.
                                                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 04.06.07, 11:37
                                                    Jaki jeden dzień, zaraz Ci tu naświetlę sprawę.

Trzeba wszystko wynieść, przygotować, zeskrobać ścianę gdyż rok po malowaniu
                                                    mnie zalała z dachu i mam ładne 3 plamy, następnie trzeba je potraktować
                                                    środkiem żeby znów nie wylazły , no i ewentualnie coś doszpachlować. I na
                                                    koniec malowanie. Potem mycie i wnoszenie rzeczy. Dużo nie wymagam, gdyż może
                                                    jak się uda to za dwa lata chciałabym ją przerobić: kafelki, instalację, meble
                                                    itp.
                                                    Więc mój drogi to są jakieś dwa i pół dnia. A no i jeszcze balkon.
                                                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 04.06.07, 11:56
                                                    Leszek???? liczysz? :))))
                                                  • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 04.06.07, 11:58
                                                    Co czy liczę? Dni? Nie.
                                                  • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 04.06.07, 18:31
                                                    takie remonty najlepiej sie robi przy pieknej, slonecznej pogodzie (szybciej
                                                    zaprawy , farby i te inne schną )
                                                    a trza bylo robić w Dni Dabrowy, łokrutna pogoda przeca beła
                                                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 25.06.07, 09:46
                                                    Ależ dziś sssseeennnie....
                                                  • baja88 Re: Meteo?? 28.06.07, 10:29
                                                    Dostałam błagalny telefon od corki z prośbą, by sprawdzic pogodę na najbliższy
                                                    czas w okolicach Władysławowa i Helu , gdzie przebywa( zimno i leje)
                                                    Nie jestem dobra w te klocki, podpowiedzcie, pokażcie, wskażcie, gdzie moge
                                                    poczytać n/t :)))))
                                                  • reivena Re: Meteo?? 28.06.07, 10:35
                                                    meteo.icm.edu.pl/
                                                    Ja tu sprawdzam i tam można sobie ustawić miejscowość.
                                                  • reivena Re: Meteo?? 28.06.07, 10:36
                                                    wladyslawowo24.pl/pogoda.html
                                                    i tu możesz.
                                                  • reivena Re: Meteo?? 28.06.07, 10:46
                                                    www.augustyna.pl/pogoda.htm
                                                    tu masz dla Helu
                                                  • reivena Re: Meteo?? 28.06.07, 11:00
                                                    Dzisiaj w radio mówili, że w miarę ładnie tylko u nas na południu reszta kiszka.
                                                  • baja88 Re: Meteo?? 28.06.07, 11:00
                                                    dziekuje, faktycznie nie specjalnie tam , leje, wicher i zimno, poczytałam i
                                                    jako pogodynka swej corki, uspokoiłam ją troche, bo jutro juz bez intensywnego
                                                    deszczu
                                • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 19:59
                                  Olo, cykaj !!!!!!!! i dawaj nam na forum, pomarzymy.....
                                  • kelo Re: Meteo dla Dąbrowy 29.05.07, 20:16
                                    Dwie fotki wedle życzenia wiszą już na szpilce.
    • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 30.07.07, 10:58
      Jakie to dziwne, ja odczuwam jakby ciśnienie spadało,a na mapce jest na odwrót-
      rośnie.
      • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 20.08.07, 22:14
        Burza idzie...
        • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 20.08.07, 22:15
          Leszek odpisuj bo mi zaraz Telpol wywali.
          • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 23.08.07, 13:02
            sierpien pięęęękny tego roku
            • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 23.08.07, 13:06
              Oby wrzesień był taki, bo jeszcze w góry by się skoczyło.
            • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 23.08.07, 13:10
              siedżcie tam, gdzie jestescie, ja wychodze z domu .....
    • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 04.09.07, 10:45
      Szaro, buro i ponuro :(
      • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 04.09.07, 11:52
        a ićććć :((
        w Maroku teraz 38 stopni !!!!!!!!!!!
        • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 26.09.07, 08:20
          Eh, wróżbici, szkoda słów.
          • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 28.09.07, 14:22
            Pogoda zmienną jest, właśnie leje :(
            • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 14.10.07, 09:44
              Zimno dzisiaj, brrrrr
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 14.10.07, 11:26
                Ale słoneczko ładne, na spacer, na focenie jesiennych krajobrazów marsz! :)
                • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 27.10.07, 18:04
                  Pogoda się nie sprawdziła :(
                  • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 07.11.07, 10:03
                    U mnie wyszło słoneczko :)
                    • baja88 Re: Meteo dla Dąbrowy 26.11.07, 10:55
                      sloneczko bylo rankiem, teraz kaszana!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • reivena Re: Meteo dla Dąbrowy 17.04.08, 10:26
      No i gdzie to słońce? Ponuro jakoś i nic się nie chce :(
      • le_szek Re: Meteo dla Dąbrowy 17.04.08, 10:30
        Jakie słońce? Dzisiaj chmury przez większość dnia, może koło 14 trochę zaświeci :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka