Dodaj do ulubionych

Zlosliwi kierowcy autobusow

24.11.08, 08:01
Dzis rano, Katowice, linia 814, numer boczny 84 - swiatlami po oczach za to ze
nie chcialem przejechac na czerwonym swietle.
Mial ktos podobne przypadki?
Obserwuj wątek
    • le_szek Re: Zlosliwi kierowcy autobusow 24.11.08, 08:48
      Od autobusu akurat nie pamiętam, ale od kierowców ciężarówek nieraz (tak samo
      jak kilka razy mało mi nie wjechali w bagażnik, kiedy zwalniałem w Tucznawie do
      50 po zjeździe z Góry Bienia).
      Mojej byłej szefowej z takiego powodu facet wjechał w kufer - zatrzymała się na
      światłach, a gość potem tłumaczył policji, że myślał, że ona jeszcze przejedzie...

Co do autobusu - zadzwoń albo napisz do Czeladzi - to oni chyba obsługują tą
      linię, jak facet dostanie paternoster od szefa, zastanowi się następnym razem.
      • i_am_weasel Re: Zlosliwi kierowcy autobusow 24.11.08, 09:01
        Zrobilem to zaraz po incydencie. Poszla skarga do Czeladzi i profilaktycznie do
        KZK GOP.
        • kelo Re: Zlosliwi kierowcy autobusow 24.11.08, 12:07
          Niestey, idiotów w tzw Empekach nie brakuje. Przyjmują do pracy coraz młodszych i głupszych kierowców. Cóż może umieć kierowca nie mający uprawnień do kierowania samochodem osobowym a mający upawnienia do kierowania autobusem pełnym ludzi? Długo można by wymieniać grzechy i grzeszki. Ja dorzucę brak wyobraźni. Droga na wysokości zajezdni w Gołonogu, w kierunku Dąbrowy. Autobus na prawym pasie, ja na lewym ok 50 m za nim. Na prawym dwa samochody, lewy pusty. Co robi kierowca autobusu? Postanawia się ustawić na lewym, bo jest pusty i jest pierwszy. Zapomniał jedynie, że za 100parę metrów jest przystanek przy prawej krawędzi. Tymczasem inni kierowcy widząc autobus usawili się na prawym pasie. Autobusiarz ruszył oczywiście pierwszy, a potem zablokował cały ruch, bo naiwnie, zapewne, wydumał, że każdy kierowca umożliwi mu zmianę pasa.
        • le_szek Re: Zlosliwi kierowcy autobusow 24.11.08, 16:25
          Czeladź ma najwyraźniej kijowych kierowców - dzisiaj jadąc od strony HK
          widziałem, jak 637 wyjechał na czerwonym od strony Pogorii :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka