Dodaj do ulubionych

Harry Hole istnieje.

28.08.11, 17:38
Ma co najmniej metr dziewięćdziesiąt wzrostu. Jest chudy, długonogi i ma szeroki w plecach. Krótko ostrzyżone blond włosy, trochę odstające uszy, spory nos. Zawsze ubrany w Martensy, czarne dżinsy i koszulkę jakiegoś zespołu (wczoraj miał z Davidem Bowie). Jest bardzo podobny do Nesbo, tylko ma bardziej sponiewierany wygląd. Ma taki zgnębiony wyraz twarzy.

To sprzedawca z nowo otwartego sklepu z alkoholami (!), niedaleko mojej pracy. Musi dużo palić, bo ilekroć przechodzę, widze go na papierosie na ulicy przed sklepem.
Harry Hole wypisz wymaluj. I nie tylko ja mam takie skojarzenie. Identyczne miała moja mama i jedna z koleżanek.

Musiałam się tym z Wami podzielić. Szkoda, że nie możecie go zobaczyć wink
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Harry Hole istnieje. 28.08.11, 17:49
      zrób ukradkiem fotke komórką, zamieść, a my obejrzymy i ocenimy smile
      • chiara76 Re: Harry Hole istnieje. 28.08.11, 20:04
        nchyb, wyjęłaś mi to z ustwink
    • pavvka Re: Harry Hole istnieje. 29.08.11, 09:35
      A mnie się wydaje, że Jo Nesbo stworzył Holego na swój obraz i podobieństwo. Tak stwierdziłem kiedy zobaczyłem wywiad z nim na jutubie.
      • cynamoon6 Re: Harry Hole istnieje. 29.08.11, 09:44
        Naprawdę chętnie bym go Wam pokazała, ale na zdjęcie się chyba nie odważę wink

Nesbo mówił, że jak zaczynał pisać, to wydawało mu się, że Harry nie ma z nim nic wspólnego.
        Ale im się robi starszy, tym bardziej zaczyna go przypominać. Sam oszacował owe podobieństwo na 70%...
        • nchyb Re: Harry Hole istnieje. 29.08.11, 10:18
          z ukrycia fotkę, z ukrycia. Za to ci chyba głowy nie urwą?... wink
        • chiara76 Re: Harry Hole istnieje. 29.08.11, 10:38
          no po latach bywania na TYM forum nie umiesz się zaczaić ze zrobieniem fotki? smile To na co lata czytania kryminałów i książek o detektywach??
          • cynamoon6 Re: Harry Hole istnieje. 29.08.11, 20:56
            Robienie zdjęć z ukrycia -toż to prawie stalking!
            Do czego Wy mnie namawiacie!

Pomyślę, co da się zrobić wink
            • negev56 Re: Harry Hole istnieje. 29.08.11, 21:01
              Zaczaj się, kiedy Hole wyjdzie na fajkę, rób zdjęcie ulicy z Harrym w tle, mogą być jego plecy, albo bok. Aha, sprawdź, czy ma niebieskie oczy i czerwone żyłki na nosie smile), bo oryginał miał.
              • negev56 Re: Harry Hole istnieje. 29.08.11, 21:05
                albo wejdź do sklepu po jakiś alkohol, wino czy setkę spirytusu i zapytaj np. czy możesz cyknąć fotkę półek z tymi pięknymi wódkami smile).
                To tylko pomysł taki, wcale nie głupi, myślę smile).
                • cynamoon6 Re: Harry Hole istnieje. 29.08.11, 21:09
                  Wybiore się tam napewno, bo przypomniało mi sie jedno obłedne belgijskie piwo i jestem ciekawa, czy jest do kupienia.

Zawsze tez moge udac dziennikarkę i przeprowadzic wywiad na temat: co najchętniej piją w tym mieście wink Wtedy mogę zrobić fotę całkiem legalnie wink

Hehe, coś wymyslę ;P
                  • meeegotka Re: Harry Hole istnieje. 30.08.11, 07:49
                    Albo! Jeszcze prosciej! Powiedz, ze tak Ci przypomina bohatera Nesbo, ze po prostu nie mozesz wzroku oderwac. I czy mu mozesz zdjecie zrobic?
                    ....
                    Albo nie. Po namysle dochodze do wniosku, ze moze uznac, ze masz na niego chrapke smile
                    • chiara76 Re: Harry Hole istnieje. 30.08.11, 09:03
                      meeegotka napisała:

> Albo! Jeszcze prosciej! Powiedz, ze tak Ci przypomina bohatera Nesbo, ze po pro
                      > stu nie mozesz wzroku oderwac. I czy mu mozesz zdjecie zrobic?

...i żyli długo i szczęśliwiewink
                      > ....
                      > Albo nie. Po namysle dochodze do wniosku, ze moze uznac, ze masz na niego chrap
                      > ke smile

no właśniewink) to samo pomyślałam...
                      • cynamoon6 Re: Harry Hole istnieje. 30.08.11, 21:17
                        Oj nie nie wink Nic z tych rzeczy, żadna chrapka wink
                        Ja po prostu lubię obserwowac ludzi, a ten Hole spod sklepu jest wyjątkowo wdzięcznym elementem, ze względu na swoje -w moim mniemaniu-uderzające podobieństwo. Budzi moją sympatię jako ilustracja do ksiązki.

Do ksiązkowego Holego mam co prawda ogromną słabośc, ale w realu nie gustuję w alkoholikach.

To juz lepiej zrobię jakaś fotę z ukrycia, jak okazja będzie sprzyjac wink
                        • chiara76 Re: Harry Hole istnieje. 30.08.11, 22:20
                          my o Twojej chrapce nie myślałyśmy, ale on mógłbywink pozostaje się zaczaić...
                          • cynamoon6 Re: Harry Hole istnieje. 30.08.11, 22:36
                            Wiem, wiem. Tak sie tylko wytlumaczylam, na wszelki wypadek wink
                          • nchyb Re: Harry Hole istnieje. 31.08.11, 06:29
                            > my o Twojej chrapce nie myślałyśmy
                            myślałyśmy, myślałyśmy, w końcu dlaczego niby Cynamonek na niego zwróciła uwagę i nam tu mydli oczy?... wink
                            • meeegotka Re: Harry Hole istnieje. 31.08.11, 11:04
                              No ba! Czasem tacy niegrzeczni chlopcy neca najmocniej smile
                              A swoja droga - ja jestem jeszcze przed Nesbo. Myslicie, ze skoro pokochalam miloscia okrutna Mankella i Indridasona - to i Nesbo mi podpasi? I od czego zaczac?
                              Przepraszam Cynamonka za wtret prywtny smile
                              • negev56 Re: Harry Hole istnieje. 31.08.11, 11:11
                                Prawdziwa miłość dopiero przed Tobą smile, na początku jest Człowiek-Nietoperz, ale sporo ludzi zraża się po tej książce do Nesbo, więc spokojnie odpuść, bo najlepiej zacząć od:
                                Karaluchy
                                cała Trylogia z Oslo
                                jak to przerobisz, zdradzimy więcej smile.
                                • meeegotka Re: Harry Hole istnieje. 31.08.11, 17:25
                                  smile
                                  Dziekuje pieknie. Takoz uczynie, poczawszy od "Karaluchow" smile
                            • chiara76 Re: Harry Hole istnieje. 31.08.11, 11:41
                              nchyb napisała:

> > my o Twojej chrapce nie myślałyśmy
                              > myślałyśmy, myślałyśmy, w końcu dlaczego niby Cynamonek na niego zwróciła uwagę
                              > i nam tu mydli oczy?... wink

kto myślał, to myślałwink
                              Ja na przykład dwa lata temu widziałam seniora Ignaca Borejko i żadnej chrapki na niego nie miałamwink
                              • nchyb Re: Harry Hole istnieje. 31.08.11, 20:53
                                > Ja na przykład dwa lata temu widziałam seniora Ignaca Borejko i żadnej chrapki
                                > na niego nie miałamwink

się nie dziwię smile

ja tam kiedyś Mareczka Międzyrzeckiego widziałam i się w nim kochałam, ach...
                                a potem on utył, wyłysiał, pozbył romantycznego spojrzenia i mi przeszło... smile
    • black-cat Re: Harry Hole istnieje. 31.08.11, 15:24
      Poprosimy zatem o adres sklepu. Będziemy tam kupować alkohol.
      • nchyb Re: Harry Hole istnieje. 31.08.11, 20:59
        jak facet do rzeczy, to cakiem w alkoholizm wpadniemy, tak często będziemy po alkohol wpadać... wink
    • wanilka77 Boski wątek! 08.09.11, 09:33
      Bardzo się ubawiłam czytając go. Ja również uwielbiam Harrego.
      Najbardziej podobał mi się właśnie "Człowiek-nietoperz", ale przeczytałam go dopiero jako przedostatnią książkę, kiedy już byłam "zakochana" w Nesbo i jego serii.
    • renea1 Re: Harry Hole istnieje. 13.09.11, 09:59
      A w jakim mieście ten sklep? Bo ja tu nowa jestem... I Harrego też dopiero co odkryłam, ale juz serdecznie pokochałam.
      Witam wszystkich smile
    • kryminalna.ciocia.zosia Re: Harry Hole istnieje. 13.09.11, 20:32
      Autorka wątku przepadła bez wieści smile
      Szuka dobrego kadru, czy skorzystała z sugestii o zakupie piwka (na przykład)...
      • cynamoon6 Re: Harry Hole istnieje. 14.09.11, 21:31
        Alez skąd, wcale nie przepadłam.
        Po prostu ostatnio nie widuję Hole'go.
        Może go zwolnili za ta nieustającą przerwe na fajkę? smile
        Ale tez nie przechodziłam tamtędy tak często, jak zwykle.

Ale wciaz pamietam, ze mam zrobic zdjecie, w razie gdyby nadazyla sie okazja smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka