Dodaj do ulubionych

Indridason/Grobowa cisza - pytania

25.09.11, 09:41
Jestem swiezo po lekturze "Grobowej ciszy" Indridasona. I jestem zdenerwowana.
Bo! Jakos tak sie dziwnie skonczylo, a wlasciwie nie skonczylo.
Nie rozumiem, jak mial sie zielony plaszcz Solveig - narzeczonej Beniamina do zielonego, bardzo dlugiego plaszcza, w ktorym pojawiala sie Mikkelina? Czy byl jakis zwiazek? Czy ja czegos nie przeoczylam? Czy autor w ogole w koncu nie rozwiazal sprawy smierci Solveig, czy moze nie zostalo to dopowiedziane?
"W bagnie" wszystko jakos tak ladnie sie rozwiazalo, a tu...moze cdn?
Obserwuj wątek
    • matt.cobosco Re: Indridason/Grobowa cisza - pytania 25.09.11, 13:01
      Zanosi się na spoilerwink Będę musiał omijać ten wątek, bo ja jeszcze przed lekturą "Grobowej ciszy" (ma wrócić do biblioteki 5 października wg informacji pani bibliotekarki, ale na szczęście jestem pierwszy w kolejce, wiec liczę, że rzeczywiście wtedy to wypożyczę). Zajrzę tu, jak przeczytamsmile
      • meeegotka !!!! Spojler :-((((( 25.09.11, 13:58
        O Jezu, strasznie przepraszam, no nie pomyslalam, zeby zaznaczyc w tytule, choc sama omijam watki ksiazek, ktorych jeszcze nie czytalam.
        No du...pa wolowa ze mnie sad
    • mkw98 Re: Indridason/Grobowa cisza - pytania (SPOILER) 07.10.11, 09:56
      SPOJLER

O ile dobrze pamiętam, to sprawa śmierci Solveig nie została wyjaśniona. Może rzeczywiście popełniła samobójstwo - utopiła się w morzu, a może jednak zabił ją narzeczony (ale jej zwłoki nie zostały odnalezione).
      Problem niewyjaśnionych zaginięć przewija się przez całą książkę - jest taka rozmowa, że ludzie często znikają z powodu mrozów i nikt ich nie szuka, jest wątek zaginionego braciszka jednego z bohaterów...
      • meeegotka Re: Indridason/Grobowa cisza - pytania (SPOILER) 08.10.11, 14:26
        A ten zielony plaszcz? To byl zbieg okolicznosci, ze w takim widziano po raz oststni Solveig i taki miala tez Mikkelina?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka