Dodaj do ulubionych

Co teraz czytacie - czerwiec 2012r.

• agridulce Ruth Rendell:The Monster in the Box 13.06.12, 21:57
      Przedostatnia z serii z Wexfordem, bardzo dobra.
    • dachauka Krajewski "Rzeki Hadesu" 14.06.12, 12:17
      Delektuję się.
    • anetapzn Polisa śmierci - Robin Cook 15.06.12, 09:58

• malgorzataka Michael Böckler - Usłyszeć Verdiego i umrzeć 15.06.12, 13:55
      czyli coś zupełnie extra super... beznadziejnego. Połączenie nudnego przewodnika po winach, lokalach i zabytkach Włoch z ognistym, pożal się Boże, romansem i kompletnie bzdurnym kryminałem. Wydał Twój Styl, co tylko potwierdza moją opinię o tym czasopiśmie. Przeczytać i umrzeć, żeby nigdy więcej nie być na to narażonym smile
      • negev56 Lee Child - Czasami warto umrzeć 15.06.12, 17:34
        Ale się dzieje...
        • nchyb Lee Child - Czasami warto umrzeć 15.06.12, 19:21
          ja też, ja też...

Jack jak zwykle bierze w obroty bandziorów, by pomóc krzywdzonym...
    • dachauka James Lee Burke "Bogowie deszczu" 17.06.12, 13:02
      Wow, co za rozmach...
    • chiara76 Lee Child, "Czasami warto umrzeć". nt 17.06.12, 16:34

• opty2 Inge Lohnig - Zapłatą będzie śmierć 18.06.12, 11:22
      pierwsza z serii (zobaczymy czy będą następne) o komisarzu Konstantinie Dühnfort,
      akcja dzieje się w okolicznej wiosce pod Monachium,
      książka całkiem sprawnie napisana, dobrze i szybko sie ją czyta a przecież to debiut autorki smile
      ma kilka elementów, które znam z innych książek (sam tytuł kieruje w stronę Asy L.),
      jeszcze nie skończyłam ale Dühnforta mozna polubić smile
    • nchyb Wszyscy mamy tajemnice - Coben 18.06.12, 17:31
      pierwsza od pewnego czasu książka o Bolitarze, która mnie nie podnudza...
      • negev56 Asa Lantz-Co się przydarzyło tej małej dziewczynce 18.06.12, 23:32
        Jest co czytać.
        • cynamoon6 Re: Asa Lantz-Co się przydarzyło tej małej dziewc 19.06.12, 17:40
          Czytaj, czytaj!
          Bardzo jestem ciekawa Twojej opinii!
    • lafaar Czubaj - "Zanim znowu zabiję" 18.06.12, 23:59
      .
    • cynamoon6 A-M. Macdonald- Co widziały wrony. 19.06.12, 17:39
      Już kiedyś to zaczynałam, ale chociaż mi się podobało, odłożyłam. Czułam, że to taka książka, która musi mieć specjalny czas. Teraz mnie zawołała.
      • elmar43 Lackberg: Księżniczka z lodu 19.06.12, 21:57
        Moje pierwsze spotkanie z tą autorką - powiedziałabym, że bardzo średnie. Czy następne książki mogą spowodować, że się do niej jakoś przekonam?
        • opty2 Re: Lackberg: Księżniczka z lodu 20.06.12, 09:03
          elmar43 napisała:
          > Moje pierwsze spotkanie z tą autorką - powiedziałabym, że bardzo średnie. Czy n
          > astępne książki mogą spowodować, że się do niej jakoś przekonam?

musisz sama to rozstrzygnąć, bo zdania są mocno podzielone
    • lafaar Lee Child - Czasami warto umrzeć 19.06.12, 22:12
      .
    • agridulce Ruth Rendell: Shake Hands Forever 21.06.12, 00:45
      Nie byłam pewna, czy to już czytałam. Po kilkunastu stronach zorientowałam się, że tak - postaci z tej ksiązki są wyraziste i zapadły mi w pamięć, gorzej z zagadką kryminalną. Nie pamietałam, kto zabił i dlaczego i pewnie znowu zapomnę zakończenie, bo jest nieprzekonujące.
    • agridulce Wiktor Hagen: Granatowa krew 21.06.12, 00:47
      Bardzo mnie wciągnęła ta książka. Mimo zastrzeżeń do niektórych kulinarnych pomysłów oraz zwrotów akcji przeczytałam z przyjemnością. I w końcu znam wszystkie opisywane miejsca!
      • judytta Lackberg "Fabrykantka aniołków" 21.06.12, 15:46

Dopiero zacznę niespodziewanie już ją mam z biblioteki.

• basiakia Re: Co teraz czytacie - czerwiec 2012r. 21.06.12, 15:44
      "Krąg strachu" Stuart Woods
    • opty2 Czasami trzeba umrzeć - L. Child 22.06.12, 08:51
      rzeczywiscie nowością jest, że Jack z miejsca zabiera sie do roboty
      i nie jest łagodnym altruistą smile
    • kryminalna.ciocia.zosia Re: Andreas Franz "Myśliwy" 23.06.12, 20:06
      Podobno "duża porcja napięcia" oraz "gwarancja gęsiej skórki",
      cholera... smile
      • matt.cobosco Claus Cornelius Fischer "I odpuść nam nasze winy" 23.06.12, 21:18
        Jestem przed samym końcem, przeczytałem 335/375 i podoba mi się. Bardziej perypetie pana komisarza związane z chorobą jego żony niż sama historia kryminalna, ale całość jako taka trzyma się kupy.
    • opty2 Ninni Schulman - Dziewczyna ze śniegiem we włosach 25.06.12, 09:07
      jest to debiutancka ksiązka autorki z dziennikarką Magdaleną Hansson, która wraca do swojej rodzinnej miejscowości, żeby ukoić nerwy po rozwodzie i zająć się pisaniem w lokalnej gazecie, akcja dzieje się w regionie Varmland (Szwecja) w gminie Hagfors,
      miejscowa policja dostaje zgłoszenie zaginiecia młodej dziewczyny, która nie wróciła z Sylwestra do domu, jednoczesnie dzieją się różne inne rzeczy, Magda zaczyna odnajdywać swoje dawne miejsce do życia a także koleżanki i kolegów, z którymi dorastała,

jak na debiut, to uważam, że to dobra książka - typowo skandynawska, temat może już znany ale skąd w końcu brać nowe? w każdym razie akcja, jak zwykle, rozwija się powoli, żeby w koncówce przyspieszyć, niby wiele mozna sie domyslić (ale nie do końca) jednak to w ogóle nie nuży, moim zdaniem warto przyczytać 4,5/6
      • basiakia Marinina "Ukradziony sen" 25.06.12, 10:29
        • romy_sznajder Sylwester Latkowski "Czarny styczen" 25.06.12, 12:58
          Wlasciwie czytam dwie na przemian, Gretkowskiej "Agenta" (OT niekryminalny; Gretkowska trzyma poziom, jesli ktos sie do niej zniechecil po "Tarocie paryskim" - to polecam zaktualizowanie pogladow, zwlaszcza niedawny "Trans" byl swietny!, MG jest chyba w zyciowej najwyzszej formie) i Latkowskiego "Czarny...".

Na poczatku bylam zdezorientowana, troche stylem (przegadany? zbyt doslowny?), a glownie postacia kobieca. Jednak, skoro ma to byc "chandlerowskie", a tak przeczytalam na blogu Autora, to ksiazka sie broni. Mam za soba 50 stron, wiec opinia niemiarodajna, ale juz polecam.

Romy,
          fanka polskiej prozysmile
          • negev56 Re: Sylwester Latkowski "Czarny styczen" 25.06.12, 18:14
            Kupiłam sobie ten "Czarny styczeń" i zabiorę na wakacje, mam nadzieję, że będzie wartosmile.
          • chiara76 Re: Sylwester Latkowski "Czarny styczen" 26.06.12, 08:44
            o, nie wiem, czy nie nabyłam jako e book na Imieniny Drugiej Połowie...ale już mi się te Latkowskie myląwink
      • negev56 Re: Ninni Schulman - Dziewczyna ze śniegiem we wł 25.06.12, 18:12
        Zaczęłam czytać i podoba mi sięsmile.
        • siostra_pelagia Re: Ninni Schulman - Dziewczyna ze śniegiem we wł 25.06.12, 20:16
          A co to takiego?smile
          • siostra_pelagia Re: Ninni Schulman - Dziewczyna ze śniegiem we wł 25.06.12, 20:19
            Aaaa, już post Opty znalazłamsmile.
    • cynamoon6 Upiory- Nesbo 26.06.12, 17:48
      Ha! Po raz 3 czy 4 porzucam ledwie co napoczete Co widzialy wrony dla Harry'ego!
      Chociaz chyba poczekam z czytaniem na późny wieczór, dla pełnego komfortu czytania.
      • negev56 Re: Upiory- Nesbo 26.06.12, 19:15
        O matko, weź, ja jeszcze nawet nie kupiłamsad.
        A do "Co widziały wrony" zmobilizuj się kiedyś, są rewelacyjne.
        • linka.raz Indridason, Głos 26.06.12, 20:40
        • cynamoon6 Re: Upiory- Nesbo 26.06.12, 21:04
          Ja kupilam przypadkiemwink Weszlam do Matrasa z kolezanka, ktora odbierala tam jakas paczke, a tu Upiory na srodku i z rabatem. No przecież nie moglam tak ich tam zostawić!

A wrony wiem, ze sa swietne, bo mi sie od pierwszej kartki podobaja. Tylko kurcze, zawsze mi Harry przeszkadza smile Ale zaraz po Upiorach bede czytac!
          • moleslaw Re: Upiory- Nesbo 26.06.12, 22:52
            "Prędość" D.Koontz , " W ciemności nocy" Ewa Agnieszka Frankowska , "Domek nad morzem" Maria Ulatowska
            • judytta Theorin "Smuga krwi" 27.06.12, 20:11
          • cynamoon6 Re: Upiory- Nesbo 28.06.12, 09:48
            O mamo! Co ten Nesbo robi Harry'emu!
            Nie macie pojęcia ;O
    • opty2 Blædel Sara - Handlarz śmiercią 28.06.12, 08:52
      konfrontuję Dunkę z Jussim smile
      na razie jest zapoznanie z wydziałem A (widocznie ta nazwa jest uzywana w Danii),
      który zasadniczo różni się od departamentu Q,
      na początek od razu są dwa porządne trupy,
      i Loise Rick ma huk roboty (na razie staram sie ją polubić),
      cdn
      • negev56 Piotr Głuchowski - Umarli tańczą 28.06.12, 18:38
        Noo, dobre to jestsmile.
    • malgorzataka Daria Doncowa - Nocznaja żizń mojej swiekrowi 29.06.12, 09:33
      Czyli Nocne życie mojej teściowej. Jestem co prawda na 334 stronie i teściowej jeszcze ani widu ani słychu, ale co tam.
      Jest to 29. tom przygód Eulampii Romanowej. Ostatnio czytałam tom 23. i proszę co za niespodzianka - Lampka w międzyczasie wyszła za mąż! I to nie za Wowkę Kostina, tylko jakiegoś zupełnie obcego Maksa. Toteż wyprowadziła się od licznej rodziny Romanowych oraz ich psów, za którymi strasznie tęskni. Historię jej zamążpójścia może kiedyś poznam, jeśli uda się zanabyć brakujące tomy. W każdym razie Maks ma oczywiście agencję detektywistyczną, a Lampka musi mu pomagać, stąd kolejne śledztwo.
      To już ostatnia posiadana przeze mnie Eulampia i chyba potem zrobię sobie odwyk od Doncowej i wezmę się z kolei za Marininę, choć niewątpliwie będzie mi brakować tej wariatki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka