taka_prawda500 M.Hjorth, H.Rosenfeldt - Ciemne sekrety 13.03.14, 17:58 Znakomita książka, w pewnym momencie domyśliłam się, kto może być sprawcą, choć nic na niego nie wskazywało. Na Ucznia niestety poczekam aż do maja. Z niecierpliwością. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Karin Slaughter - Zaślepienie 13.03.14, 18:06 Przeczytałam do tej pory trzy ostatnie książki Karin Slaughter w kolejności od końca, teraz zaczynam czytać pozostałe od początku. Debiutancka podoba mi się bardzo Bladego pojęcia nie mam po 3/4 książki kto jest sprawcą, podejrzewam tego w ogóle nie podejrzewanego, ale może to być każdy. I znowu pisze hurtem z biblioteki, bo domowy net się zbiesił Odpowiedz Link
zorija Re: Marek Krajewski "W otchłani mroku" 14.03.14, 09:33 Bardzo lubię powieści Krajewskiego. Odpowiedz Link
echtom Re: Leif GW Persson - Ten, kto zabije smoka 17.03.14, 09:10 To się cieszę, bo dotąd podobał mi się tylko "Umierający detektyw". Trylogii jeszcze nie zmęczyłam do końca - nie, żeby była zła, ale wolno się czyta. Odpowiedz Link
negev56 Re: Leif GW Persson - Ten, kto zabije smoka 17.03.14, 17:14 echtom napisała: > To się cieszę, bo dotąd podobał mi się tylko "Umierający detektyw". Po przetrawieniu dzieła, stwierdzam, że jednak nie, nie jest to świetna książka. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Stephen King - Doktor Sen 16.03.14, 11:31 Czytam i czytam i czytam te 650 stron... chociaż nie lubię tak grubych książek, ta mnie wciągnęła bez reszty w świat Prawdziwego Węzła Skończę dziś migiem te 100 stron które mi do końca zostały, drugi Arne Dahl już czeka w kolejce Odpowiedz Link
matt.cobosco Karin Wahlberg "Ostatni dyżur" 16.03.14, 12:09 Po stu stronach jest bardzo dobrze. Zobaczymy, co będzie dalej. Odpowiedz Link
nchyb Nadia Szagdaj - Kroniki Klary Schulz - Sprawa pec 20.03.14, 06:08 Już na pierwszych stronach w operze w Breslau pojawia się trup zobaczymy co będzie dalej... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Arne Dahl - Zła krew 20.03.14, 19:28 Trochę mniej tu akcji niż w Misterioso, nasi bohaterowie na początku ciut się nudzą i nie bardzo mają co robić. Zagwozdka pojawia się na stronie 135: "...znaleziono samochód który najwyraźniej nie został nigdzie zarejestrowany. (...) Po drugie, zarejestrowany jest na nazwisko Andreasa Gallana." No to w końcu był zarejestrowany, czy nie? Echtom pisała że seria jest nierówna i jak widać to prawda. Niemniej jednak Drużynie A będę wierna i nie straci ona nigdy mojej sympatii, a następne dwie z serii już mam na kwiecień zamówione W międzyczasie dla odmiany przeczytałam pozycje o życiu i twórczości tragicznie zmarłego Cliffa Burtona z Metalliki oraz historię kariery wielkiej Justyny Królowej Śniegu opisaną przez dziennikarza sportowego Bogdana Chruścickiego. Zainteresowanym polecam Odpowiedz Link
andaba Re: Donna Leon "Kwestia wiary" 21.03.14, 17:57 Właśnie skończyłam Nie przepadam za autorką, ale akurat ta książka mi się podobała. Odpowiedz Link
sweetsourmagic Ann Cleeves - Przynęta 21.03.14, 23:13 Właśnie skończyłam. Bardzo lubię inspektor Verę - ten klimat, bohaterowie, ach... Odpowiedz Link
sweetsourmagic Różni autorzy - Mogliby wreszcie kogoś zabić 21.03.14, 23:15 Skończyłam. Dobre, różnorodne. Szybko zeszło. Zabieram się teraz za Wołanie kukułki, potem Flippo. Odpowiedz Link
joandm Re: Co czytacie? - MARZEC 2014 22.03.14, 07:49 Jestem po lekturze "ślubnej sukni" Lemaitre -świetna , i w połowie "Farmy lalek "Chmielarza jak dla mnie bomba Odpowiedz Link
yrsulla Błażej Przygrodzki - Z chirurgiczną precyzją 22.03.14, 15:59 Przyznaję, że nieco się rozczarowałam. Łyknęłam szybko, ale bez emocji. Odpowiedz Link
yrsulla Przygodzki, oczywiście 22.03.14, 16:01 Ups, przepraszam za przekręcenie nazwiska. Odpowiedz Link
echtom Asa Larsson - I tylko czarna ścieżka 23.03.14, 08:34 Zrobiłam sobie przerwę od kryminałów na "Kaliningrad bez wizy" Hlebowicza - byłam w zeszłym tygodniu na wycieczce i chciałam na świeżo uporządkować wiedzę i wrażenia. Teraz zaczęłam ostatnią Asę. Odpowiedz Link
agridulce B.Akunin: Sokół i jaskółka 23.03.14, 17:45 Jakkolwiek Akunin należy do moich ulubionych pisarzy, ta książka po prawie 100 stronach jeszcze mnie nie wciągnęła. Oglądam za to namiętnie pierwszy sezon Żony idealnej, czyli The Good Wife. Właściwie w rekordowym czasie przeszłam do drugiego sezonu. Odpowiedz Link
wroagita Nele Neuhaus - Przyjaciele po grób 23.03.14, 22:24 Nadrabiam zaległości z 2013 r. Odpowiedz Link
yrsulla Unni Lindell - Miodowa pułapka 24.03.14, 09:07 Wciągnęła mnie, ale muszę przyznać, że Isaksen działa mi momentami na nerwy. Odpowiedz Link
taka_prawda500 A.Lingas-Łoniewska - W szpilkach od Manolo 24.03.14, 22:33 Wypożyczyłam na prośbę koleżanki, która do biblioteki zapisana nie jest i przy okazji sama przeczytałam. Sądząc po początku książka zapowiadała się na kolejną Bridget Jones, a tu psikus - wykluł się wątek kryminalny, a zakończenie żywcem przeniesione z Kolekcjonera Pattersona. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Karin Slaughter - Płytkie nacięcie 24.03.14, 22:40 Druga z kolei książka Slaughter dobra jak wszystkie uprzednio przeze mnie przeczytane, choć tematyka dość obrzydliwa - kazirodztwo i pedofilia. Jedną z zamieszanych w to osób wytypowałam bezbłędnie, kiedy tylko pojawiła się na kartach powieści, reszta była dla mnie sporym zaskoczeniem. Odpowiedz Link
cynamoon6 Zakładnik- P. Lemaitre 25.03.14, 09:20 Pierwszy raz go czytam. Nie wiedziałam, czego sie spodziewac a już zupelnie nie spodziewałam się czegoś takiego. Świetne to jest! Odpowiedz Link
taka_prawda500 Asa Larsson - I tylko czarna ścieżka 26.03.14, 22:34 Trzecia z kolei, a czwarta przeze mnie przeczytana. Wciągnęła mnie niesamowicie, wczoraj do 3 w nocy czytałam, a dziś niewyspana w autobusie i gdzie się dało, ale skończyłam Baaardzo pozytywnie ją oceniam i fajnie się kończy (z wyjątkiem malarki oczywiście), ciekawe co takiego się stanie w kolejnej, że Rebeka znowu się z facetem pokłóci? Zabieram się od razu za następną część Odpowiedz Link
nchyb Re: Asa Larsson - I tylko czarna ścieżka 27.03.14, 11:43 tej jeszcze nie czytałam, zachęciłaś mnie Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Asa Larsson - I tylko czarna ścieżka 28.03.14, 18:30 Ta podobała mi się najbardziej z czterech przeczytanych Odpowiedz Link
yrsulla Re: Asa Larsson - I tylko czarna ścieżka 28.03.14, 22:32 A mi akurat najmniej. Też z czterech, jeszcze "Krew, którą nasiąkła" przede mną. Najbardziej mi się podobała "Aż gniew twój przeminie". Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Asa Larsson - I tylko czarna ścieżka 31.03.14, 18:29 Krew... moim zdaniem jest zdecydowanie najsłabsza, kryminału tam jak na lekarstwo... Odpowiedz Link
echtom Re: Asa Larsson - I tylko czarna ścieżka 01.04.14, 21:20 Właśnie skończyłam. W sumie najbardziej podobały mi się dwie ostatnie ("Az gniew Twój przeminie" i w "Ofierze Molochowi"), ale przygodę z Larsson oceniam ogólnie pozytywnie. Niesamowite są te jej epickie zakończenia. Odpowiedz Link
nchyb Lee Child - Bez litości 27.03.14, 11:52 o dziwo i jakie szczęście - znalazłam książkę z Reacherem, której jeszcze nie czytałam. Więc nadrabiam Odpowiedz Link
sweetsourmagic Georges Flipo "Pani komisarz nie czuje się... 28.03.14, 17:01 ...w klubie jak w raju". Odpowiedz Link
sweetsourmagic Re: Georges Flipo "Pani komisarz nie czuje się... 01.04.14, 10:42 Skończyłam. Średnie. Mnie raczej zmęczyło, nie wiem, czy zanurzać się w część pierwszą. Moim zdaniem, miało być chyba śmiesznie, a wyszło ani wesoło, ani strasznie. Psioczyłam na "Wołanie kukułki", a to były wyżyny sztuki kryminalnej przy Flipo Odpowiedz Link
taka_prawda500 Asa Larsson - Aż gniew twój przeminie 28.03.14, 18:34 Ta mi wolniej idzie niż poprzednia, bardzo podoba mi się sposób narracji ze strony osoby zmarłej (coś jak u Lupton i jeszcze gdzieś, nie pamietam gdzie), natomiast do tej pory nie wiem czym sobie Mans zasłużył, że Rebeka nie odbiera jego telefonów... dzisiaj ją skończę, to się dowiem Odpowiedz Link
negev56 Michael Connelly - Piąty świadek 28.03.14, 20:41 Pokręcę się teraz wśród prawników. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Michael Connelly - Piąty świadek 30.03.14, 11:59 Może Cię to sporo kosztować Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Asa Larsson - Aż gniew twój przeminie 31.03.14, 18:32 No i właśnie doszłam do wniosku, że Mans nie zasłużył sobie zupełnie niczym na takie traktowanie przez Rebekę. To chyba z nią jest cosik nie w porządku... A podrywanie cudzej kobiety na pieska lub w jakikolwiek inny sposób jest dla mnie cokolwiek niesmaczne. Szkoda, że tak się dalej akcja potoczy, może w ostatniej jeszcze nie napisanej książce Mans wróci do łask? Odpowiedz Link
yrsulla Tom Bradby - Pan Deszczu 28.03.14, 22:28 Przez pierwszą połowę brnęłam z trudem, ale się rozkręciło. Odpowiedz Link