latarnik88 Jorn Lier Horst Gdy mrok zapada 01.08.17, 09:59 Wisting jeszcze jako konstabl , dzieci półroczne , a on wykazuje zdolności śledcze. Odpowiedz Link
silenta Tana French - Ściana sekretów 01.08.17, 19:00 Książka fajna, jak wszystkie Tany French. Odpowiedz Link
latarnik88 Michalel Connelly Czarna skrzynka 02.08.17, 11:14 Czytam i widzę serialowego Boscha , jak przesuwając się tanecznym krokiem unieszkodliwia przestępców. Odpowiedz Link
freekani Lottie Moggach - Najpierw mnie pocałuj 02.08.17, 20:42 Jeszcze nie wiem, czy mi się podoba, czy nie - ale czyta się dobrze i ciekawi, co będzie dalej. Odpowiedz Link
maniaczytania Opiekunka do dzieci - E. Herrmann 02.08.17, 21:26 po dwóch tomach serii z Sanelą Bearą ("Wioska morderców" i "Śnieżny wędrowiec") wydano u nas pierwszy tom serii z prawnikiem Joachimem Vernau. Na razie (1/3) jakoś wolno się rozkręca, choć sama sprawa robi się ciekawa - po wielu latach w domu przyszłego teścia Joachima pojawia się starsza kobieta Rosjanka chcąc poświadczenia, że jakaś Natalia pracowała przymusowo w tym domu w czasie wojny. Odpowiedz Link
latarnik88 Lisa See Interior 07.08.17, 10:03 Zbeletryzowane Chiny , ale nawet wciąga.Muszę sięgnąć po tom I , Czerwoną księżniczkę. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Opiekunka do dzieci - E. Herrmann 08.08.17, 18:20 to jest inna seria - o Saneli na razie nic więcej nie ma. Ta o Joachimie jest wcześniejsza. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Opiekunka do dzieci - E. Herrmann 14.08.17, 18:16 skończyłam - bardzo dobra! Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Opiekunka do dzieci - E. Herrmann 15.08.17, 23:51 jakby ktoś był ciekawy, to trochę więcej napisałam na blogu Odpowiedz Link
andaba Magda Stachula - Idealna 10.08.17, 09:37 Nawet mi się podoba, wciągnęła mnie. Zobaczymy, jak się skończy... Odpowiedz Link
latarnik88 Jodi Picoult W naszym domu 14.08.17, 17:59 Jak zwykle intrygująca historia wyszła spod pióra autorki, smutne. Odpowiedz Link
latarnik88 Jodi Picoult Małe wielkie rzeczy 15.08.17, 16:06 Historia dotyka wymiaru sprawiedliwości , także zamieszczam tutaj.Ciekawe. Odpowiedz Link
andaba Lisa Gardner - Dom dla lalek 15.08.17, 16:46 Nie przepadam za autorką, ale ta książka mi się podoba (na razie). Może czas zrewidować poglądy na temat jej twórczości Odpowiedz Link
latarnik88 Rachel Abbott Obce dziecko 17.08.17, 10:07 Przysiadłam na moment , żeby zobaczyć o czym , a tu już 209 str za mną .Bardzo ciekawa historia. Odpowiedz Link
silenta Mario Puzo - Sycylijczyk 17.08.17, 17:33 Straszna jest ta książka. Nie rozumiem, Ojciec Chrzestny jest jedną z moich ulubionych książek. Bardzo mi zależało, żeby zdobyć Sycylijczyka i przeczytać. Polowałam kilka lat temu na kolejne wydanie, bo nie było w sprzedaży. Zaczęłam czytać po kilku latach od zdobycia z oczekiwaniem na fantastyczną lekturę i jestem bardzo, bardzo zawiedziona. W zasadzie książka sprowadza się do przeplatania co drugiego zdania: Turi był piękny i mądry, wszyscy go kochali, bo był piękny, dobry, ach jaki dobry, i mądry jeszcze był do tego. Straszne. Puzo chyba napisał tylko jedną dobrą książkę, bo Sycylijczyk to już kolejna jego słaba książka, którą czytam. Odpowiedz Link
andaba Re: Mario Puzo - Sycylijczyk 17.08.17, 19:15 Mnie się nawet Ojciec chrzestny nie podobał, zupełnie nie moje klimaty. Odpowiedz Link
silenta Re: Mario Puzo - Sycylijczyk 17.08.17, 20:07 A to nawet nie chodzi o mafijne klimaty, tylko fatalny styl pisania, cały czas pisanie tego samego, zachwycanie się pięknem i dobrocią głównego bohatera po cztery razy na każdej stronie przez całą książkę. Nie sposób tego czytać bez zgrzytania zębami. A jestem dopiero w połowie... I muszę skończyć bo to moja ostatnia papierowa, nieczytana książka a czytnik mi padł. Zaczynam podejrzewać w każdym razie, że Puzo zapłacił komuś za napisanie Ojca Chrzestnego Odpowiedz Link
ahoy2 Re: Mario Puzo - Sycylijczyk 29.09.17, 12:27 a może to sprawa tłumaczenia? czytasz po polsku? Odpowiedz Link
latarnik88 Magda Stachula Trzecia 18.08.17, 15:08 Trafiła w moje ręce nieskalana niczyim wzrokiem ,nie wiem czy się spodoba, bo dopiero zaczynam. Odpowiedz Link
andaba Re: Nele Neuhaus - W lesie 18.08.17, 22:37 Skończyła mi się Czasem 700 stron to za mało... Odpowiedz Link
kot_kotando Chris Carter - seria z Robertem Hunterem 20.08.17, 18:44 Trafiłem już dość dawno na Egzekutora, a teraz zacząłem serię od początku. Na razie zaliczyłem "Krucyfiks", Egzekutora", "Nocnego prześladowcę", zabieram się za "Rzeźbiarza śmierci". Osobom zbyt wrażliwym nie polecam, bo opisy zbrodni są naprawdę przerażające. Odpowiedz Link
freekani A. Cleeves - Przynęta 24.08.17, 20:12 Skończyłam czytać Przynętę - podobno najsłabszą część cyklu o Verze. I rzeczywiście - połowa książki jest bardziej obyczajowa. Ale miło mi się czytało. Odpowiedz Link
latarnik88 Michael Connelly Upadek 28.08.17, 09:14 Harry Bosch jest jedyny i niepowtarzalny jako detektyw i facet. Odpowiedz Link
freekani Re: Michael Connelly Upadek 29.08.17, 20:27 Ja teraz czytam Czarny lód z Boschem. Podkochuję się w nim, nic na to nie poradzę Odpowiedz Link
monotema Re: Co teraz czytacie ? Sierpień 2017 05.09.17, 09:40 Córkę Stalina. Nie kryminał to w prawdzie, ale ostatnio z kryminałów czytałam "Ostatni dyżur" Karin Wahlberg. Większość opinii negatywnych, ale mnie się podobało Odpowiedz Link
skyfall001 Re: Co teraz czytacie ? Sierpień 2017 08.09.17, 09:44 Ja póki co siedzę cały czas na książkami Jo Nesbo Odpowiedz Link
cool_mamuniaa Re: Co teraz czytacie ? Sierpień 2017 08.09.17, 12:30 nr 10 Sue Townsend i Kobieta, która przez rok nie wstawała z łóżka. Polecam Odpowiedz Link
dziku.grodowy Re: Co teraz czytacie ? Sierpień 2017 22.09.17, 09:08 Kończę Słodką Bombę Silly - w kolejce Incydent na Rigil Prime - i Millenium - moje pierwsze zetknięcie z tym cyklem Odpowiedz Link
kicior99 Re: Co teraz czytacie ? Sierpień 2017 29.09.17, 13:34 Taki norweski autor Torkil Denhaug. Nie wiem, czy jest tłumaczony na polski, w każdym razie jest na norweski. Death by Water naprawdę zasługuje na uwagę. A poza tym najnowszego Petera Jamesa. Odpowiedz Link