drilka Alex Marwood - Dziewczyny, które zabiły Chloe 07.10.18, 11:12 Podobało mi się ale Najmroczniejszy sekret pozostawił większe wrażenie Odpowiedz Link
drilka Re: Gaja Grzegorzewska - Żniwiarz 07.10.18, 19:08 Skończyłam. Jednak nie jest średnia, jest kiepska. Odpowiedz Link
andaba A.Bradley - Jak kominiarzy śmierć w proch zmieni 09.10.18, 22:02 Uwielbiam Flawię de Luce. Odpowiedz Link
nchyb Re: A.Bradley - Jak kominiarzy śmierć w proch zmi 11.10.18, 11:44 ja też, ale tego jeszcze nie czytałam jak wrażenia? e tam, głupio pytam Odpowiedz Link
andaba Re: A.Bradley - Jak kominiarzy śmierć w proch zmi 14.10.18, 09:54 No właśnie... takie sobie... Moim zdaniem najsłabsza z części, choć zapowiada się świetnie - Flawię wysyłają na pensję do Kanady, co może być obiecujące, a nie jest. Na szczęście przynajmniej koniec jest ciekawy i nieco łagodzi rozczarowanie. Poza tym mam wrażenie, że coś ominęłam - sprawdziłam, że przed tą książką autor wydał coś o tytule The Curious Case of the Copper Corpse, co nie zostało przetłumaczone - a niewykluczone, że tłumaczy pewne rzeczy. Jak władasz językiem, to radzę przeczytać najpierw to - dla mnie niestety jest niedostępne bez tłumaczenia... Odpowiedz Link
nchyb Re: A.Bradley - Jak kominiarzy śmierć w proch zmi 14.10.18, 11:02 dziękuję, nie wiem, czy uda mi się oryginał dorwać i muszę przyznać, że jednak wolę lekturę dla przyjemności - po polsku. Owszem, treść po angielsku poznam, ale nie mam w tym tyle przyjemności Odpowiedz Link
drilka Gaja Grzegorzewska - Topielica 11.10.18, 14:07 Dałam się przekonać do kolejnej książki Grzegorzewskiej. Było odrobinę lepiej - mam słabość do wakacyjnych zbrodni Nie pamiętam jednak innej tak antypatycznej głównej bohaterki. Odpowiedz Link
latarnik88 Wulf Dorn Koszmarna cisza 12.10.18, 14:34 Bardzo ciekawy thriller psychologiczny.Czytam ,czytam by jak najszybciej poznać prawdę. Odpowiedz Link
drilka Re: Robert Dugoni - Na polanie wisielców 16.10.18, 11:23 Dobrze mi się czytało. Odpowiedz Link
andaba Peter Swanson - Każdy jej strach 16.10.18, 14:02 Kiedyś czytałam tego autora "Czasem warto zabić" i bardzo mi sie podobało, to też nie najgorsze póki co. Odpowiedz Link
latarnik88 Joakim Zander Islamski łącznik 21.10.18, 13:10 Takie sobie , czytałam , żeby skończyć i dowiedzieć się czy ujdą z życiem. Odpowiedz Link
silenta Tana French - Ostatni intruz 21.10.18, 14:03 Dobra, jak wszystkie ww. autorki, aczkolwiek też przegadana jak wszystkie ww. autorki . Polecam w każdym razie. Odpowiedz Link
andaba Hendricks, Pekkanen - Żona między nami 21.10.18, 16:27 Kolejna książka o psychicznej przemocy w małżeństwie. Dość ciekawie skonstruowana. Raczej dla kobiet. Odpowiedz Link
drilka Olga Rudnicka - Byle do przodu 23.10.18, 08:31 Jak zwykle bawiłam się doskonale. Mało kryminału, chociaż jest detektyw i komisarz. I trup. Odpowiedz Link
drilka Tomasz Mróz - Dziecięce zabawy 23.10.18, 08:33 Na razie mnie rozbawił. Zobaczymy... Odpowiedz Link
opty2 B. Winters - Ostatni policjant 24.10.18, 14:39 I tom serii o młodym policjancie, który sumiennie wykonuje swoje obowiązki, pomimo zbliżającej się do Ziemi asteroidy, wywołującej chaos i panikę ciekawe,polecam Odpowiedz Link
silenta Re: B. Winters - Ostatni policjant 24.10.18, 16:53 Dobrze, że napisałaś, bo kupiłam ją w promocji za 1 PLN i tak trochę podchodzę jak pies do jeża. Jak ciekawa, to się za nią w końcu wezmę. Odpowiedz Link
opty2 Re: B. Winters - Ostatni policjant 26.10.18, 11:23 zakończenie było trochę inne niż zakładałam, ale teraz wiem, że to był I tom i spodziewam się kontynuacji głównego wątku oczywiście nie jest to Rankin ale na tyle ciekawie napisane, że warto zabrać się za czytanie Odpowiedz Link
andaba Eric Berg - Ruiny na wybrzeżu 25.10.18, 13:15 Książka ma 300 stron, rozkręca sie gdzieś na 230-tej... I spokojnie treść mogłaby się zmieścić na tych siedemdziesięciu stronach. Odpowiedz Link
drilka Re: Eric Berg - Ruiny na wybrzeżu 25.10.18, 13:48 Ale jaki tytuł kuszący (dla mnie). I okładka. Odpowiedz Link
andaba Re: Eric Berg - Ruiny na wybrzeżu 25.10.18, 15:23 Dla mnie też W sumie treść ogólnie nie rozczarowuje, jest dość spójna z okładką i tytułem, ale nudnawa. Gdyby z tego zrobić nowelkę byłoby lepsze. Odpowiedz Link
opty2 Fiona Barton - Dziecko 26.10.18, 11:31 druga książka tej autorki na naszym rynku, zaczyna się od znalezienia szkieletu noworodka, a doprowadzi do ujawnienia głęboko skrywanych tajemnic kilku osób, choć pod koniec zaczynamy się domyślać "o co chodzi" warto ją przeczytać, polecam Odpowiedz Link
drilka Re: Fiona Barton - Dziecko 26.10.18, 19:26 Mam tę książkę. Przeskoczy w takim razie kilka pozycji do przodu wśród tych do przeczytania. Odpowiedz Link
andaba Re: Fiona Barton - Dziecko 26.10.18, 20:00 Ja też mam i też czeka. "Wdowa" mi się podobała. Odpowiedz Link
opty2 Louise Penny - "Martwy punkt" lub "Martwa natura" 26.10.18, 12:14 jakiś czas temu była mowa o tej serii kanadyjskiej autorki, pierwsze wydawnictwo zakończyło serię na dwóch pierwszych tomach, teraz inne wydawnictwo ma zamiar wydać dalszy ciąg ale najpierw wydaje tom I "Martwa natura" i tom II "Zabójczy mróz" (lub Zabójczy spokój) mnie bardzo podobała się ta seria (trochę taka w klimacie Agathy Christie) i podziękowania dla Siostry_P za polecankę Odpowiedz Link
andaba Re: Louise Penny - "Martwy punkt" lub "Martwa nat 26.10.18, 15:40 O, tego nie znam, a wygląda obiecująco. Odpowiedz Link
drilka Re: Ragnar Jonasson - Milczenie śniegu 26.10.18, 19:31 U mnie Milczenie czasu czeka. Ale jeszcze poczeka co najmniej do pierwszego śniegu Odpowiedz Link
andaba Wojciech Wójcik - Jezioro pełne łez 27.10.18, 19:29 Gdyby ktoś tego na forum nie polecił, to kijem bym nie dotknęła. Ale dotknęłam i bardzo mi się podobało. Książka na szczęście bardziej przypomina Pana Samochodzika, niż Wzgórze psów (czego się obawiałam). Trochę naiwne, z bohaterem niczym ministrant, ale miła i wciągająca lektura (choć trupów ze strony na stronę więcej). Odpowiedz Link
latarnik88 Thomas Rydahl Eremita 29.10.18, 11:01 Taksówkarz w roli detektywa , Duńczyk w Hiszpanii , ciekawe. Odpowiedz Link
opty2 A.Marinina - Niebezpieczna sekwencja 29.10.18, 13:10 najnowszy tom z Kamieńską (już na emeryturze), tym razem trup zdarzył się w środowisku sportowym a konkretnie w dyscyplinie jazdy figurowej, świetnie pokazane stosunki trenerów i łyżwiarzy z federacją "łyżwiarską" Odpowiedz Link
drilka Antonio Manzini - Żebro Adama 30.10.18, 11:36 Po drugiej części jeszcze bardziej lubię wicekwestora Rocca Schiavone. Dobrze, że jest trzecia. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - październik 2018 26.11.18, 21:45 John Grisham "Klient" Odpowiedz Link