andaba Kasia Magiera - Echo milczenia 03.08.19, 09:57 Mam mieszane uczucia. Straszne głupoty, naiwne bardzo, ale fajnie się czyta. Raczej przeczytam kolejne, bo mimo uczucia pewnego zażenowania, bawiłam się dobrze. Odpowiedz Link
latarnik88 Remigiusz Mróz Prom 03.08.19, 16:32 a raczej Ove Logmansbo , bo taki przybrał pseudonim literacki na rzecz tej skandynawskiej trylogii nasz autor. Trzecia część cyklu , bardzo przeze mnie wyczekiwana .I nie zawiodłam się. Odpowiedz Link
latarnik88 Camilla Grebe Stąpając po cienkim lodzie 04.08.19, 13:09 Czytane przed rokiem i znowu teraz w czytaniu. Odpowiedz Link
silenta Jo Nesbo - Nóż 04.08.19, 09:15 I sama nie wiem. Zdecydowanie męczyłam tą książkę. Jakiś taki duży rozstrzał wątków, które niby na końcu się łączą, ale nie czytałam z taką przyjemnością jak poprzednie części. Nie wiem czy zdecyduję się na ewentualną kolejną. Chyba najlepiej by było, gdyby już nie powstała. Odpowiedz Link
andaba Taylor Adams Bezbronne 04.08.19, 12:17 Męczący nadmiar akcji, bohaterka niczym Liz Salander, ale fajne. Odpowiedz Link
kann2 Piotr Górski - Kruk 05.08.19, 10:18 Pierwsza część serii (na razie trylogii). Podoba mi się. Odpowiedz Link
latarnik88 Hjorth Rosenfeldt Najwyższa sprawiedliwość 07.08.19, 09:56 Powieść kryminalna z cyklu kontynuowanego przez autorów od lat.Lubię gdy dowiadujemy się o zyciu osobistym śledczych rozwiązujących trudne sprawy. Odpowiedz Link
andaba Cynthia Swanson - Szklany las 08.08.19, 22:23 Właściwie to kryminału niewiele, bardziej obyczajowa, o rodzinnych tajemnicach. Co kto lubi, mnie się podobała, ale jak ktoś lubi wartka akcję, to się znudzi. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - sierpień 2019 09.08.19, 08:21 John Grisham "Adept" Odpowiedz Link
andaba Jędrzej Pasierski - Roztopy 11.08.19, 17:24 Pierwsza część mi się podobała, ale ta jest rewelacyjna. Klimat Beskidu Niskiego, plus tajemnice i mylne tropy - świetne! Dawno nie czytałam kryminału, w którym martwiłaby mnie ubywająca liczba stron do końca. Odpowiedz Link
kann2 Piotr Górski - Gorszy 11.08.19, 21:35 Druga cześć "Kruka". Zaczyna się lepiej niż tamta. Odpowiedz Link
silenta Nele Neuhaus - W lesie 17.08.19, 20:17 Przy każdym kolejnym tomie sobie obiecuję, że to już ostatni i więcej już nie kupię a potem pojawia się jakaś fajna promocja i mówię sobie: e, no nie było chyba aż tak źle? i kupuję. Ale teraz już naprawdę kończę z Neuhaus. Te historie i wątki kryminalne są całkiem niezłe ale strasznie męczy mnie styl pisania autorki i charakterystyka postaci. Generalnie mam wrażenie, że wszyscy wokół głównych bohaterów to chamy, prostaki i ciężcy idioci, część dodatkowo upośledzona umysłowo. Policjanci są na etapie rozwoju emocjonalnego dwunastolatków, egzaltowani. Serio w oryginale Pia też co chwila mówi: ojej? Dialogi i przemyślenia bohaterów są głupawe. Jak skończę to zabieram się za Chmielarza jako odtrutkę. Odpowiedz Link
andaba Re: Nele Neuhaus - Dzień Matki 17.08.19, 20:23 A ja mam zupełnie odwrotne wrażenia - z każda kolejną kiążką zamartwiam się, że to ostatnia, a tak mi się to podoba Ta też - 724 strony świetnej lektury. Odpowiedz Link
silenta Re: Nele Neuhaus - Dzień Matki 17.08.19, 20:49 Widziałam, że jest kolejna, ale na razie się zaparłam Odpowiedz Link
latarnik88 Sebastian Fitzek Przesyłka 18.08.19, 10:16 Thriller psychologiczny ,jak dla mnie prawie beznadziejny , zgrabnie poprowadzony , rozwiązanie prawdopodobne ale cóż .... Dwie poprzednie książki autora przypadły mi bardziej do gustu. Odpowiedz Link
andaba Sheryl Browne - Opiekunka 18.08.19, 12:22 Co za beznadziejna i wkurzająca książka! Przeczytałam pierwsze 40 stron i właściwie juz wszystko było wiadomo. Kolejne 60 przeczytałam co drugą stronę i dalej wszystko było wiadomo. Potem przeczytałam ostatnie 20 - i faktycznie, żadnego zaskoczenia. Nie polecam. Odpowiedz Link
latarnik88 Piotr Borlik Materiał ludzki 19.08.19, 16:15 Druga część cyklu , w zasadzie nie pamiętam czy pierwszą czytałam ale są to odrębne powieści ,chociaż łączy je bohaterka.Książka ciekawa , intryguje i szybko zmierzam do końca bo chcę poznać co , kto za tym stoi i dlaczego to się dzieje. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - sierpień 2019 21.08.19, 21:27 Charlotte Link "Złudzenie" Odpowiedz Link
andaba Alex Michaelides - Pacjentka 27.08.19, 20:10 Spodziewałam się czegoś lepszego, przewidywalna i nudnawa. Odpowiedz Link
kot_kotando D. Lagercrantz "Ta, która musi umrzeć" 28.08.19, 09:51 (Podobno) zakończenie serii "Millennium". Poczytałem godzinę i odłożyłem. Jakoś nie wciąga. Pewnie zmęczę do końca, ale jednak stwierdzam, że to nie to co trzy tomy oryginału. Odpowiedz Link
andaba Re: D. Lagercrantz "Ta, która musi umrzeć" 28.08.19, 10:43 Ja ledwie zmęczyłam "Co nas nie zabije" i więcej nie zamierzam... Odpowiedz Link
latarnik88 Michael Connelly Strach na wróble 28.08.19, 15:19 Podziwiam talent autora.Tym razem głównym bohaterem rozgrywającym jest Jack McEvoy reporter kryminalny. Odpowiedz Link
andaba Re: Michael Connelly Strach na wróble 28.08.19, 16:03 Właśnie czytam "Ostatniego kojota" Wprawdzie już czytałam, kiedyś dawno, ale teraz syn czyta chronologicznie i przyniósł kilkanaście tomów, to czytam po kolei to, co on skończy. Odpowiedz Link
silenta Marek Stelar - Cień 28.08.19, 16:03 Dobra książka, polecam. Każda kolejna książka autora jest lepsza od poprzedniej. Mam nadzieję, że już mu tak zostanie. Odpowiedz Link