carollcat 03.10.19, 19:37 Zastanawiałam się, czy w ogóle zakładać ten wątek, ale uznałam, że zaniechanie byłoby ostatecznym potwierdzeniem zgonu forum... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carollcat Charlotte Link - Gra cieni 03.10.19, 19:38 Ślimaczy się, choć autorkę lubię. Odpowiedz Link
latarnik88 David Baldacci Towar 04.10.19, 08:16 Straszne rzeczy w tym raju na Florydzie. W między czasie przeczytałam Służące do wszystkiego Joanny Kuciel-Frydryszak , też straszne czasy , tyle , że w naszym kraju , w tzw międzywojniu.Prawie każdą rodzinę w mieście stać było na służącą ze wsi. Odpowiedz Link
kann2 Stelar Blask 06.10.19, 12:21 Podoba mi się. Uważam Stelara za jednego z najlepszych autorów polskich kryminałów (obok Chmielarza i Ćwirleja). Trylogia o inspektorze Suderze była rewelacyjna. Wcześniej czytałam "Krewnych" Górskiego i nie potrafiłam skończyć tej książki. Dziwne, bo "Kruk" i "Gorszy" tego samego autora podobały mi się. Jeszcze wcześniej był "Niedobry pasterz" Borkowskiego. To było dobre, podobnie jak "Zakładnik" tego samego autora. Była też nieudana próba podejścia do "Powtórki" Woźniaka. Lektura przerwana. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Stelar Blask 10.10.19, 08:00 Na razie kupiłem i przeczytałem pierwsze trzy tomy trylogii (znając życie trylogia się rozrośnie ) o Suderze ("Niepamięć", "Niewiadoma", "Nietykalny"). Rzeczywiście dobra. Odpowiedz Link
andaba James Hazel - Dom Jętki 07.10.19, 22:19 Podobał mi się główny bohater. Reszta przekombinowana. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Co teraz czytacie? - październik 2019 10.10.19, 08:03 Zakładaj, zakładaj. Ja tu cały czas zaglądam, żeby zobaczyć czy jest coś nowego, albo nawet starego, czego nie znałem. Odpowiedz Link
kot_kotando Adrian McKinty "Łańcuch" 10.10.19, 08:15 Trafiłem na reklamę, więc kupiłem. Podobno światowy przebój. Na razie czeka w kolejce, bo mam inne rzeczy do czytania, ale podesłałem znajomej i twierdzi, że dobrze się czyta. Odpowiedz Link
andaba Remigiusz Mróz - Listy zza grobu 11.10.19, 12:29 Rany, ale pierdoły. Do połowy nawet mi się podobało, ale potem jest ze strony na stronę gorzej. Tylko ufo brakuje. Odpowiedz Link
kot_kotando Małgorzata i Michał Kuźmińscy "Mara" 14.10.19, 10:51 Po Ślązakach, Cyganach i góralach przyszła pora na Żydów. Małopolskie miasteczko i tajemnice z II WŚ. Niektórym może się nie podobać, tak jak się nie podobają wspomnienia o Jedwabnem, książki "Grossa, czy film "Pokłosie". Mnie się podobało. Odpowiedz Link
kot_kotando Marek Stelar "Rykoszet" 15.10.19, 13:20 Zachęcony trylogią o Suderze sięgnąłem po wcześniejsze książki autora. "Rykoszet budzi moje mieszane uczucia, bo tak naprawdę to niewiele w nim zagadki. W zasadzie bardzo szybko wiadomo kto zabił, a z kolei policyjna (i prokuratorska) robota nie jest tak interesująca jak działania porucznika Columbo. Ale można przeczytać. Mam nadzieję, że pozostałe dwa tomy trylogii będą lepsze, skoro widać, ze autor się rozwija. Odpowiedz Link
latarnik88 Remigiusz Mróż Nieodgadniona 18.10.19, 09:44 Powielę ocenę dot wcześniejszej pozycji " Pierdoły". Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - październik 2019 18.10.19, 11:39 Anna Fryczkowska "Kurort Amnezja" Odpowiedz Link
andaba Sanjida Kay - Skradzione dziecko 18.10.19, 23:33 W pierwszej połowie trochę zbędnych, moim zdaniem, dłużyzn, ale potem się rozkręca i jest naprawdę niezłe, a rozwiązanie zaskakujące. Odpowiedz Link
m.y.q.2 Re: Anna Ekberg Tajemnicza kobieta 21.10.19, 22:08 A ja przeczytałam dwa kryminały Roberta Małeckiego z komisarzem Bernardem Grossem w roli głównej. Akcja zarówno Skazy, jak i Wady dzieje się współcześnie w Chodzieży. Całkiem dobrze napisane książki. Polecam. Odpowiedz Link
latarnik88 Ann Cleeves Biel nocy 25.10.19, 17:07 na Szetlandach , czas białych nocy .Dopiero rozczytuję ale pierwsze morderstwo już jest. Intrygujące. Odpowiedz Link
silenta Małgorzata Rogala - Zapłata 29.10.19, 21:09 Po trzech Boschach stwierdziłam, że czas na odmianę i zamiast po czwartego sięgnęłam po to. I to była zła decyzja bo poziomy tych książek dzielą lata świetlne. I przeczytam do końca, ale po połowie to wygląda na taką słodkopierdzącą opowieść a nie trzymający w napięciu kryminał. Kolejnych tej pani na pewno nie kupię. Pies mi się podoba najbardziej z całej książki Odpowiedz Link
mckenia Re: Co teraz czytacie? - październik 2019 30.10.19, 11:58 Stanisław Lem, wszystkie książki Odpowiedz Link
latarnik88 Candice Fox Miasteczko Crimson Lake 31.10.19, 09:56 Ciekawe .Akcja w Australii.Policjant oskarżony o uprowadzenie nastolatki , zwolniony z aresztu z braku dowodów przestępstwa.Zostaje prywatnym detektywem , a raczej asystentem kobiety detektywa z licencją , po odsiadce 8letniej , za zabójstwo.Oskarżenie wydaje mi się spreparowane. Odpowiedz Link