Dodaj do ulubionych

Co teraz czytacie? Listopad 2019.

01.11.19, 11:11
.
Obserwuj wątek
    • silenta Michael Connelly - Ostatni kojot. 01.11.19, 11:16
      Tą dopiero zaczynam, to chyba ostatnia, której nie czytałam z Boschem. Mam nadzieję, że wydawnictwo wyda niedługo kolejne części w wersji elektronicznej, bo jest wielka dziura w serii a ja bym chciała mieć całą.
    • andaba Charlie Donlea - Uprowadzona 01.11.19, 13:52
      Strasznie mi się ślimaczyło czytanie, ale bardziej z braku czasu, niż z powodu marności książki, która jest dość ciekawa.
    • kot_kotando L. Herman "Sieci widma" 04.11.19, 08:38
      Kolejna część cyklu przygód nieustraszonej dziennikarki. Chociaż akurat w tej części jej przygody to tylko jeden z dwóch wątków, które toczą się prawie równolegle, by się na końcu zetknąć.
      Ogólnie nie powaliło mnie na kolana. Ta część jest na pewno słabsza niż poprzednie.
    • dimitrowka Re: Co teraz czytacie? Listopad 2019. 06.11.19, 10:03
      Tess Gerritsen "Igrając z ogniem"
      • latarnik88 Re: Co teraz czytacie? Listopad 2019. 07.11.19, 16:11
        Nicolas Beuglet Krzyk
        Dosyć ciekawe , może przez te podróże.
    • latarnik88 Re: Co teraz czytacie? Listopad 2019. 10.11.19, 18:31
      Jussi Adler-Olsen Pogrzebany.
      Kolejne zadanie przed zespołem z Departamentu Q.Nawet ich lubię.
      • kot_kotando Re: Co teraz czytacie? Listopad 2019. 16.11.19, 15:34
        Jussi Adler-Olsen "Kobieta w klatce"

Postanowiłem zacząć czytanie o Departamencie Q od początku serii. Pierwsza część w porządku, mam nadzieję, że następne części też takie będą.
    • andaba Re: Co teraz czytacie? Listopad 2019. 11.11.19, 17:49
      Elizabeth Klehfoth - Dom nad Jeziorem Langely

Co to, nie da się zmienić tytułu, czy ja ie umiem?
    • silenta Michael Connelly - Muzyka z kufra 11.11.19, 17:55
      Da się zmienić tytuł chyba tylko odpisując i wciskając cytuj.
      W każdym razie ja nie wiem czemu Bosch to nie wyleciał z tej policji na zbity pysk. Ja bym się go już dawno pozbyła. Ale jednak dobrze, że wciąż jest, bo bardzo lubię czytać z nim książki.
      • andaba Michael Connelly - Upadek 11.11.19, 19:31
        silenta napisał(a):

> Da się zmienić tytuł chyba tylko odpisując i wciskając cytuj.
        > W każdym razie ja nie wiem czemu Bosch to nie wyleciał z tej policji na zbity p
        > ysk. Ja bym się go już dawno pozbyła. Ale jednak dobrze, że wciąż jest, bo bard
        > zo lubię czytać z nim książki.

O, udało się smile

Co do Harrego - zgadzam się.
        Dla mnie też on jest dość kontrowersyjny. Uchodzi za kryształowego i niezłomnego, a z drugiej strony nagina przepisy, narusza nietykalność osobistą i ma gdzieś przełożonych.

A Upadek, który właśnie kończę - jeden z lepszych. Choć Irving znów w akcji. Czekam, kiedy go zmordują, bo polityczne przepychanki mnie nużą.
        • latarnik88 Karin Slaughter Dobra córka 14.11.19, 15:41
          Czytana ponownie , nawet switało mi zakończenie , ale przeczytałam , bo ciekawe, akurat pasuje do listopadowego
          przeziębienia .
          • latarnik88 Małgorzata Radtke Czerwony Lód 16.11.19, 18:00
            Bardzo ciekawa książka , dobre tło , intrygujące postacie , dużo emocji.
    • andaba Michael Connelly - Czarna skrzynka 14.11.19, 20:39

Też niezłe
    • kann2 Piotr Borlik, Boska proporcja 15.11.19, 21:28
      Zaczyna się nawet nieźle. Zobaczymy jak się rozwinie.
      Poprzednio była "Wada" Małeckiego. To było dobre, podobnie jak "Skaza" tego samego autora.
      "Wiara" Kańtoch przeczytana, ale "Łaski" już nie dałam rady, po 20 stronach odrzuciłam.
      "Nikt nie słucha starych ludzi" Wilmowskiej - przeczytana, choć bez zachwytu
      "Odium" Katarzyny Grzegrzółki - szybko przeczytana, bez większego zachwytu.
      • latarnik88 Steinar Bragi Kata 22.11.19, 09:06
        Książka autorstwa islandzkiego pisarza.Kata , to matka , której zaginęła 14letnia córka , po roku znaleziono ciało.
        Śmierć dziecka nie była przypadkowa.Matka prowadzi śledztwo na własną rękę .Szuka zemsty i sprawiedliwości.
        • latarnik88 Jan Seghers Zbyt piękna dziewczyna 25.11.19, 16:45
          Ciekawa i ładnie napisana.
    • andaba Anna Potyra - Pchła 25.11.19, 17:23
      Całkiem fajna. Polecana na forum, nabyta drogą kupna, bo się nie mogłam doczekać w bibliotece - nie żałuję.
      • latarnik88 Thomas Arnold Mauzoleum 29.11.19, 09:16
        Dziwna historia , która nie powinna się zdarzyć .
    • kot_kotando Re: Co teraz czytacie? Listopad 2019. 06.12.19, 10:08
      adamwarszowski napisał(a):

> Teraz to Jack Reacher autora Lee ma to 24 tomy. Bardzo dobra książka sensacyjno
      > kryminalna.
      >

Jeśli dobrze rozumiem, chodzi ci o "Blue Moon" Lee Childa. Jest to już gdzieś dostępne po polsku?

• kot_kotando Re: Co teraz czytacie? Listopad 2019. 06.12.19, 14:35
      adamwarszowski napisał(a):

> Ta na chomiku wszystkie tomy.
      >
      Polskie wydanie "Blue Moon" (24 tom cyklu), zatytułowane "Zgodnie z planem" przewidziane jest na luty 2020 roku., więc wątpię, żeby było na chomiku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka