lukas_717 27.10.05, 19:03 Jak wam się podobają jego książki, która jest waszą ulubioną? Czytał ktoś "Tęcza Sześć"?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakrzysiek113 Re: Tom Clancy 24.10.06, 23:48 To mój ulubiony autor. "Tęczę sześć" czytałem, a owszem. Powieść całkiem niczego sobie. Można w niej wyraźniej niż w innych powieściach dostrzec charakterystyczną w jego twórczości skazę, a mianowicie nadmierny profesjonalizm bohaterów (za dużo naj...). Koncepcja książki nie jest może wyszukana (zagłada większej części ludzkośći przy pomocy broni biologicznej - z czymś podobym zetknąłem sią u Ludluma), ale za to rozegranie tejże już jest ciekawe i niebanalne. Tak więc polecam. A co do mojej ulubionej książki - jest nią zdecydowanie "Suma wszystkich strachów". Czytałem ją kilkakrotnie i nie zamierzam na tym poprzestać. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Tom Clancy 25.10.06, 03:19 ja mam jego ksiazki od lat i od lat projektuje, ze je wreszcie kiedys przeczytam nawet nie pamietam tytulow Odpowiedz Link
tool1978 Re: Tom Clancy 25.10.06, 09:32 kiedyś sporo czytałem, zwłaszcza książki z głównego nurtu (Jack Ryan), serie typu Netforce czy Zwiadowcy pominąłem (może to nawet to samo ). Podobał mi się u niego rozmach, tzn. nie bał się największych nawet "bzdur", które jednak (jak pokazała przyszłość) nie były takie odrealnione. Np. Japońscy piloci samolotów pasażerskich wlatujących do Biały Dom. Wolę pierwsze książki o Ryanie, później zostaje nawet prezydentem USA, ale tam już trochę akcja nie taka świeża i zaskakująca. Odpowiedz Link