Dodaj do ulubionych

Romans z wątkiem

02.02.06, 10:32
Kryminalnym oczywiśćie.
Czyli Nora Roberts i tym podobne.
Ja nawet lubie, nie jest mi konieczna do szczęścia literatura wysokich lotów.
Byle była ciekawa intryga. Czytacie czasem, czy tylko ja mam takie plebejskie
gusta? smile
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Romans z wątkiem 02.02.06, 11:41
      zaraz tam plebejskie...

A myślisz, że królowa matka tabloidów nie czytywała... wink

No to jak romans z wątkiem, to Chmielewska z jej dawnymi książkami wpisuje się
      tu idealnie, taki Romans wszechczasów na ten przykład...
      • chiara76 Re: Romans z wątkiem 02.02.06, 12:09
        no a Mary Higgins Clark? Też się wpisuje.
    • kazisi Re: Romans z wątkiem 02.02.06, 12:57
      Romans? Proszę bardzo: midsomer.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?838528
      • syshda Re: Romans z wątkiem 03.02.06, 14:01
        Janet Evanovich tez sie w tej kategorii miesci.
        • carollcat Re: Romans z wątkiem 03.02.06, 18:45
          Nory Roberts to akurat nie lubię, natomiast czytuję Sandrę Brown, a kiedyś (na
          moje usprawiedliwienie dodam, że było to dawno) czytywałam Penny Jordan.
          Do tej kategorii można też zaliczyć Barbarę Parker (ale książki na poziomie).
          I moje niegdyś ulubione "Opowieści Margit Sandemo" - mam wszystkie 49, niektóre
          całkiem niezłe kryminałki smile
          • carollcat Re: Romans z wątkiem 15.02.06, 11:18
            Przypomniało mi się coś. Kiedyś natrafiłam w bestsellerach "Przeglądu Rigest
            Digest" Na książkę Karen Robarts "Pod upiornym księżycem". Naprwdę mrrrrrożąca
            krrrrrew w żyłach...
            • annabellee1 Re: Romans z wątkiem 16.02.06, 19:16
              Goddard Robert Uchwycona w swiatło. Polecam.
    • kocynelia wydalam kryminal w podobnym stylu 23.02.06, 15:08
      teraz siedze nad druga czescia, troche powazniejsza...

www.wab.com.pl/index.php?id=9&aid=218
      Moze sie Wam spodoba, szukalam takiej formuly na "mlodsza Chmielewska". Jestem ciekawa Waszych
      opinii. js
      • nchyb Re: wydalam kryminal w podobnym stylu 23.02.06, 15:29
        Kocynelio, czytałam Ewę z jej złotym kotem, ale teraz nie na ten temat pytanie,
        a skąd taki Twój nick?
        Pozdrawiam
        • kocynelia Re: wydalam kryminal w podobnym stylu 23.02.06, 15:46
          Bardzo mi milo.
          Kocynelia pochodzi z czasow, gdy czynnie uprawialam hazard na planszach wirtualnego scrabbla (http:
          //gry.gazeta.pl/gry/0,0.html)
          Zasadniczo jest to konglomerat fonemow i morfemow milych memu sercu i uchu
          j
          • nchyb Re: wydalam kryminal w podobnym stylu 23.02.06, 17:18
            ha, swój do swego jednak ciągnie - hazardziści są wśród nas... smile
            Pozdrawiam jeszcze raz, witając na naszym kryminalnym forum... smile)
    • syshda Re: Romans z wątkiem 01.03.06, 15:44
      Wlasnie przeczytalam (z trudem) dwie ksiazki Nory Roberts: NIght Shield i Night
      Moves. Jednak wolę kryminały z wątkiem romansowym niż romanse z watkiem
      kryminalnym ;o).
      • carollcat Re: Romans z wątkiem 03.03.06, 10:49
        Norę Roberts to ja też czytam z trudem. Ostatnio próbowałam zmęczyć "Rafę"
        (chyba taki tytuł toto miało), ale mi się nie udało. Zniechęciły mnie ciągłe
        romansowe sceny.
      • isabelle7 Re: Romans z wątkiem 03.03.06, 16:25
        A podaj tytul takiego kryminału z wątkiem romansowym?
        • syshda Re: Romans z wątkiem 06.03.06, 10:49
          > A podaj tytul takiego kryminału z wątkiem romansowym?
          Do głowy przychodzi mi natychmiast powieść Maggie Shayne "The gingerbread Man".
          Niestety nie wiem czy ta autorka jest znana w Polsce. W kazdym razie, książkę
          bardzo polecam.

Syracuse, New York Detective Vince Donovan always keeps his professional
          distance during an investigation, but this one haunts him due to the desperate
          pleas of Sara Prague. No happy ending as Vince and his partner discover the
          murdered corpses of little Bobby and Kara. A few days later, Chief Rogers
          removes his two detectives from the case as the FBI claims jurisdiction since
          similar homicides in the nearby states have also occurred. The Chief informs
          Vince to take leave or see the shrink because he seems haunted and is acting
          obsessed.

Unable to drop it, Vince follows his only clue, a library book that takes
          him to Dilmun, New York. He meets Holly Newman, who years ago managed to escape
          a similar abduction, but whose sister is assumed dead. The culprit resides in
          prison, but Vince thinks otherwise. He believes the answer is locked inside the
          mind of Holly if he can only reach her, but he never expected to love her too.

THE GINGERBREAD MAN is an exciting non-stop thriller that fans of police
          investigations, serial killers, and romantic suspense will read in one sitting.
          The tone is set early as the audience will feel as haunted by the Prague
          siblings and their pleading mother as much as Vince. Other characters grab the
          audience in similar fashion as the cast adds depth and chills to this stalwart
          story line. Maggie Shayne deserves wider recognition for her strong portrayal
          of the trauma left with survivors struggling to overcome tragedy.
          • joanna9942 Re: Romans z wątkiem 26.03.06, 00:11
            witajcie. wiosna, nowe niki, nowe lektury
            to znaczy stare.
            ja czytam ostatnio: breakfast at Tiffany's, małą księżniczkę, błekitny zamek i bankgok 8, zeby tez
            troche zdrowych meskich fluidow podlapac.
            no i w ogole czekam na wasze ksiazki!!!
            zamiast miareczkowac na forum, kocury leniwe, do pior!
            (mnostwo do kupienia na allegro)
            czego i sobie zycze
            usciski
    • zettrzy Re: Romans z wątkiem 26.03.06, 04:57
      wspomniana w innym watku Ruth Rendell napisala wiele takich, gdzie fabula
      kryminalna scisle laczy sie z watkiem romansowym i czesto z niego wynika; ale
      nie powiedzialabym ze sa to romanse, bo kryminaly Rendell zawieraja zbyt wiele
      prawdy psychologicznej aby je tak okreslic
    • czarna50procent Re: Romans z wątkiem 28.03.06, 18:51
      Jaki tam znowu plebejusz?? pokaz mi kogos kto tego nigdy nie czytal... to jest
      spoko dla relaksu. przeciez wiadomo, ze nie sa to dziela natury filozoficzno-
      egzystencjalnej. teraz mamy niewesole czasy po co sie dobijac prawda?..
      plebejusze wszystkich krajow laczmy sie!! Gratuluje, ze sie nie wstydzisz o tym
      pisac. bo i nie ma czego tak naprawde.. (moim skromnym zdaniem)..
      • carollcat Re: Romans z wątkiem 19.04.06, 19:35
        Zwracam honor Norze Roberts. Przypomniało mi się, że ona napisała "Miasteczko
        Innocence", Które podobało mi się nie tylko "jak na", ale w ogóle.
    • zettrzy Re: Romans z wątkiem 20.04.06, 04:24
      a tak na boku, to czy przypadkiem zadziwiajaco czesto plebejskie spojrzenie na
      zycie nie jest aby bardziej racjonalne niz pipdolenia filozofow-estetow?
      • goonia Re: Romans z wątkiem 25.05.06, 16:32
        Iris Johansen - sensacja + romans, choc ostatnio proporcje sie odwrocily.
        Ja nie mam glowy ani czasu na czytanie powazniejszych rzeczy, czasami udaje mi
        sie poczytac bez przerwy przez az 20 min. Czytam bo lubie, jak koncze
        taka "plebejska" ksiazke to na drugi dzien juz nie pamietam o czym byla. Grunt,
        ze sprawia mi przyjemnosc w trakciesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka