Dodaj do ulubionych

Ale fajne forum!

04.04.07, 11:55
Dołącza do Was kolejna fanka kryminałów (głównie brytyjskich i
skandynawskich). Można?
Obserwuj wątek
    • siostra_pelagia Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 13:48
      Och witam serdecznie w ten piękny kwietniowy dzień. No niestety tego nie da się
      ukryć, że jest to fajne forum i my też jesteśmy fajni::smile.
      • negev56 Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 16:49
        No cześćsmile
    • chiara76 Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 17:19
      bardzo fajne i my tu wszyscy jesteśmy fajniwink
      Witaj.
      • rrooda Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 18:02
        wszyscy.absolutnie wszyscy jesteśmy przefajni smile)
      • braineater Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 20:26
        ja nie jestem fajny. ja utknąłem na 3 levelu CSI dimensions of murder i jestem zuy.
        dzień dobry.smile

Psmile
        • kazisi Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 21:36
          warto kupić? cena podejrzanie niska. aż strach...
          • braineater Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 22:25
            Warto.
            Cena niska bo to graficznie jest dizajn przedpotopowy, no i poza tym, kto wyda pierdyliard złotych, jak se nie mozna powyzynac milionów hord z kosmosusmile

Psmile
            • kazisi Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 09:44
              dzięki. jak ktoś lubi tekstówki, to mu zła grafika nie przeszkadza wink
    • zettrzy Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 17:30
      niestety, rozszyfrowalas nas zbyt szybko... musimy jakos powiklac fabule
    • nzuri Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 18:13
      Witaj!
      Ale nie wiem czy się dobrze zastanowiłaś. Ja odkąd tu bywam wydaję znacznie
      więcej na książki.
    • z_kawon Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 18:49
      No to znowu podliz: dzięki Waszym sugestiom własnie wróciłam z biblioteki
      British Council z The Ice House Minette Walters i Cover Her Face P. D. James.
      Pozdrawiam
      • aand Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 19:06
        z_kawon napisała:

> No to znowu podliz: dzięki Waszym sugestiom własnie wróciłam z biblioteki
        > British Council z The Ice House Minette Walters i Cover Her Face P. D. James.
        > Pozdrawiam

A ja dzięki waszym sugestiom wróciłem z bazaru z "Notatnikiem oficera MO"
        Ryszarda Kaczorowskiego.
        A, i nie podlizałem się i nie przywitałem bom szorstki jak funkcjonariusz z
        posterunku w Skierbieszowie...
        • chiara76 Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 21:37
          aand napisał:

> z_kawon napisała:
          >
          > > No to znowu podliz: dzięki Waszym sugestiom własnie wróciłam z biblioteki
          >
          > > British Council z The Ice House Minette Walters i Cover Her Face P. D. Ja
          > mes.
          > > Pozdrawiam
          >
          > A ja dzięki waszym sugestiom wróciłem z bazaru z "Notatnikiem oficera MO"
          > Ryszarda Kaczorowskiego.
          > A, i nie podlizałem się i nie przywitałem bom szorstki jak funkcjonariusz z
          > posterunku w Skierbieszowie...

a po sygnaturce tego nie widaćwink ale może to taka zmyła...
          • aand Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 23:11
            chiara76 napisała:

> a po sygnaturce tego nie widaćwink ale może to taka zmyła...

Oczywiście że zmyła. Sygnaturka w wersji noir wink

--
            Un cri dans la nuit
    • siostra_pelagia Re: Ale fajne forum! 04.04.07, 20:53
      A ja przez to forum wpadłam w sidła licytacji na allegro. I licytuję zawzięcie
      i wygrałam kolejną aukcję. Tak szczerze mówiąc to licytuję sama z sobą, bo tych
      książek poza mną to nikt nie chce. Ale jaka frajda jak doręczyciel zastuka do
      drzwi z paczuszkąsmile.
      • opty2 Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 09:21
        już nic nie mów , siostro, o żadnych licytacjach
        bo szkoda gadać ile to kasy wychodzi przez te zakupy, bo niby tanio jest,
        owszem i w związku z tym wszystko chce się miećććć
        co za nałóg smile)
        • siostra_pelagia Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 09:36
          Właśnie licytuję Ann Perry. Niby wszystko tanie, ale dochodzą koszty przesyłki
          przewyższające często cenę książki. I to fakt, chce się mieć wszystko. Już
          myślałam, że tego brzydkiego uczucia pozbyłam się na dobre, a tu masz.
          • zorija Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 10:35
            Witam nową forumowiczkę! Ja też szczególnie lubię kryminały skandynawskie i
            brytyjskiesmile A co do licytacji, to ja właśnie kupiłam "K jak kamieniołomy" za
            jedyne 5 zł. I jak tu nie kochać allegro?
    • kamkap Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 14:09
      O, a myślałam, że tylko ja tak mam. Mnie listonosz już zna bardzo dobrze, prezz
      te paczuszki smile Książki oczywiście na allegro kupione smile Właśnie dziś zakupiłam
      najnowszą Chmielewską. I czekam jeszcze na Magnetyzera Lewandowskiego.
      A to wszystko przez to forum !!! wink

smile)))))
      • negev56 Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 16:50
        Nałogi są fajne, ale bardzo kosztowne.
        W moim przypadku zakupoholiczka książkowa, nikotynistka, kofeinistka, nie wiem
        jak będzie uzależnienie od ptasiego mleczkasmile.
        Merlin to mój największy przyjaciel a forum to już ho ho...
        • siostra_pelagia Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 18:58
          Jeszcze jakbyś zaczęła dużo pić, to byś Negev została słynnym detektywemsmile
          • negev56 Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 19:39
            hmm...mi to nie stanowi, mogę zacząćsmile), ale żaden znany mi detektyw nie chleje
            gorzały zagryzając ptasim mleczkiem, kto odważy sie to opisać? Moje poświęcenie,
            może okazać się daremne, a ja wyląduje w klubie AA z tekstem "haj, nazywam się
            Negev i jestem alkoholiczką"...
            • siostra_pelagia Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 19:43
              Byłabyś niezwykłym detektywem, bo oni wszyscy chleją, ale żaden jako zagrychy
              nie używa ptasiego mleczka. Wypożyczyłam właśnie Gilesa Blunta "Lodowata
              burza". Ty to w końcu kupiłaś?
              • negev56 Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 20:04
                Dzięki za wiarę pokładaną we mnie jako detektywa z flaszką wódki w jednej a
                czekoladkami w drugiej ręcesmile.

Pewnie, że przeczytałam, nawet dwie, Lodowatą burzę i Czterdzieści słów rozpaczy.
                Sądziłam, że to będzie lepsze, John Cardinal / oni wszyscy maja na imię John, no
                prawie wszyscy/ rozwiązuje zagadki morderstw, ale jakoś to tak ślamazarnie robi,
                bez jaj, że robi się to nudne. Oczywiście ma problemy z ukochaną żoną
                /schizofreniczka/, ma ochotę na sex ze swoją współpracowniczką, wszystko to
                bardzo typowe, ale podane tak nudnie, że więcej nie będę jego czytała.
                Nawet wątek o nim założyłam, ale po przeczytaniu, byłam tak znudzona, że nie
                chciało mi się o tym pisaćsmile. Może Tobie się spodoba?
                • siostra_pelagia Re: Ale fajne forum! 05.04.07, 20:24
                  Ja z biblioteki wypożyczyłam. 4 dni wolnego przede mną, gotowaniem sobie
                  specjalnie głowy nie będę zawracać, to mogę czas poświęcić na lekturęsmile.
        • siostra_pelagia Re: Ale fajne forum! 14.04.07, 10:48
          Czy uzależnioną od ptasiego mleczka można nazwać ptasiomleczkoholiczka?
    • nchyb witamy, witamy... :-) 06.04.07, 13:12
      ja lubię różne kryminałki. Ale d kilku tygodni jestem bardzo zła, bo książek
      mnóstwo, ale czasu bardzo mało... wrrr....
      • afrikanka Re: witamy, witamy... :-) 06.04.07, 15:21
        Ja sie lubuję i w Allegro i w kryminałach. Szczególnie w kryminałach
        historycznych. Sensacją w stylu Navarro czy Browna też nie pogardzę.Ostatnio
        nabyłam u jednego sprzedawcy Rycerzy królestwa, Rodzinę Borgiów, Codex, Ciemną
        materię, Szanghajską kochankę i Mikaela za jedyne 49zł wszystko. Stan ksiażek
        prawie idealny smile))) I koszty przesyłki wcale nie duze.

Jak kupuję tylko jedną ksiażkę u kogoś na Allegro, to męczę tego sprzedawcę żeby
        mi ją wysłał listem zwykłym za 2-3zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka