Dodaj do ulubionych

BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ?

13.02.05, 14:19
BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ? aby zachował swoją snieznobiałą biel?
Obserwuj wątek
    • mamamila Re: BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ? 25.02.05, 20:14
      Staniczki białe zwykłe piorę w pralce w40 stopniach, ekskluzywną bieliznę w specjalnym
      woreczku,który kupisz w sklepie z bielizną Ja od zawsze piorę KOLORAMI, czyli nigdy, przenigdy nie
      wkładam do pralki odmiennych kolorów. Bieli nie mieszam nawet z kolorami podobnymi jak beż lub
      popielaty. Dzięki temu mam naprawdę śnieżnobiałe ręczniki, pościel i bieliznę (proszki nie mają tu
      żadnego znaczenia). Gdy NIE DAJ BOŻE coś się do pralki dostanie/o zgrozo skarpeta czerwona lub
      czarna/dodaję wtedy małą nakrętkę domestosa. Działa! Pozdrawiam Aga
      • kamaoka Re: BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ? 26.02.05, 00:33
        > proszki nie mają tu
        > żadnego znaczenia).

hmm...wydaje mi sie ze jednka maja, pwoiem tak: proszki tej samej firmy ale np.
        kupowane w niemczech sa O WIELE lepsze, sprawdzone empirycznie:) zreszta
        badania to etz dowiodly
        neistety nie wiem ktore ta sa te najlepsze, bo to moja mam sie tym zajmuje a ja
        daleko od domu, grunt ze u nas na bazarze jest mnostwo osob sprzedajacych
        rzeczy z niemiec, zreszta pani prowadzaca jeden ze szmatkesow tez stamtad
        przywozi wiele rzeczy i moja mama juz tylko takich uzywa

a powiedzcie jak sparwic zeby taki "bezowy"/splowaily/szary staniczek wrocil do
        snieznobialego koloru???
        • mamamila Re: BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ? 10.03.05, 16:06
          Jakiś środek z chlorem, nie należy tego często robić, bo niszczy tkanine.Ale ja tak wybielam.
          pozdrawiam
          • kamaoka Re: BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ? 13.03.05, 16:37
            hmm...obaczymy:)
            poza tym mam wrazenie ze z kazdym praniem moje bluzki robia sie coraz bardzije
            zolte, bu:( no nic
        • sylwucha1 Re: BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ? 13.04.05, 19:36
          Proszki na zachodzie maja inny sklad. Niestety nie pamietam teraz, co to za
          skladnik, ale jesli komus bedzie nazwa potrzebna, to poszukam w notatkach.U nas
          sie tego nie dodaje, poniewaz... nie mamy odpowiednich oczyszczalni sciekow:)
    • gabrysia_s Re: BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ? 26.02.05, 09:23
      Biustonosze piezre się WYŁĄCZNIE ręcznie. Też to sprawdziłam, wtedy długo
      zachowują swój kolor i urok. W pralce się niestety niszczą, choćbyśmy się nie
      wiem jak starały.

Nie bez powodu, na wszystich metkach jest zaznaczone pranie ręczne. Ponieważ
      biustonosze są w większości zrobione z różnego rodzaju tkanin, każdy element
      nabiera innego odcienia, a to już nie wygląda ciekawie.

Polecam spróbować, choćbnysmy nie wiem jak nienawidziły prania ręcznego (tak
      jak ja).

Gabi
      • anula36 Re: BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ? 26.02.05, 11:44
        fakt-moja mama zawsze pierze recznie i to w mydlinach,nie proszku i ma ladna
        bielizne przez lata.
      • very_martini Re: BIAŁY BIUSTONOSZ - JAK PRAĆ? 27.02.05, 11:31
        A ja piorę w pralce w specjalnym woreczku. Kiedy prałam ręcznie, zawsze miałam
        wrażenie, że są niedoprane:), zresztą prania ręcznego szczerze nienawidzę i
        metka z obrazkiem "pranie ręczne" dyskwalifikuje produkt:))) Oonieważ mam tzch
        biustonosyz trochę, co jakiś czas wrzucam wszystkie do pralki (w woreczkach
        ofkors) i ustawiam na program do tkanin delikatnych, bez długiego wirowania.
        Trzymają się świetnie.

16%VOL
        22%VAT

--

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka