mowawe 08.08.06, 12:34 Szukam ciucholandów w centrum Zabrza W jednym z wątków doczytałam, że tuż obok PKP jest lumpek. Inny ponoć na ulicy Szczęść Boże. Są jakieś inne ? Czy te dwa wymienione są fajne. Proszę o odpowiedzi :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moomoo Re: Zabrze 08.08.06, 20:40 ten na Szczęś Boże jest zaj....sty. Część z rzeczami wycenionymi oczywiście. Odpowiedz Link
hanureku Re: Zabrze 09.08.06, 11:57 dworzec PKP, u gory po schodach - moj ulubiony. Dla mnie jest super i zaden inny mi nie pasuje. Odpowiedz Link
ania_i Re: Zabrze 11.08.06, 17:13 Iść na plac Wolności a potem ul. Wolności w dół (jakbyś stała plecami w kier. dworca to w lewo). Znajdziesz kilka, tylko trzeba patrzeć na szyldy. Hmm... a gdzie jest ul. Szczęść Boże? Bo jeszcze nie trafiłam, albo nie wiem że trafiłam :D Dopiero niecały rok tu mieszkam i mam braki :) Odpowiedz Link
hanureku Re: Zabrze 11.08.06, 18:42 Szczesc Boze to boczna od 3-go maja, na Szczesc Boze jest ZUS, jest wypozyczalnia kaset video, jest Biedronka, jest weterynarz :-) No i sa tam dalej zaklady miesne i w tych okolicach jest lump. Odpowiedz Link
mowawe Re: Zabrze 11.08.06, 20:14 Byłam, byłam. Moje obserwacje - na dworcu kupiłam dwie koszule - po 50 zł na wagę ( wyszło tnaiej niż na wycenie ) . Cena 100 zł za kilogram to trochę przesada. Byłam w godzinach popołudniowych i pani, która kupowała stwierdziła, że rano jest o wiele lepiej. Towar ogólnie był przebrany. Nie miałam za wiele czasu więc tylko wieszkai przejrzałam. Jak dla mnie za dużo rzeczy w koszach. Byłam też na Szczęść Boże. Tu odstraszyły mnie ceny - swetry 22 - 28. Bluzki lekkie ok. 16.00 - 18.00. Dużo fajnych, niezniszczonych sweterków, fajne koszule. Sporo rzeczy typu : kasety, świeczniki, nawet komórki :) W części na wagę tłumek obstawiał wieszak, na który pan wynosił nowe rzeczy :) Odpowiedz Link
gosiadzika Re: Zabrze 15.11.06, 12:52 to są dwa najlepsze. W tym na pkp kupiłam żakiet, spodnie i spodnice z wełenki firmy Marks & Spencer za 45 zł. Ten na szcześć boże też jest fajny ale ja nie chodzę na wycene tylko na wagę. Tam jest wszystko ładnie na wieszakach. Najśmieszniejsze jest to "czatowanie" na nową dostawę."pani mi weźmie jakieś spodnie rozm.40 bo ja teraz skocze sobie na targ po zakupy i zaraz wróce". Ludzie tam chyba siedza cały dzień Odpowiedz Link
miss_pepper Re: Zabrze 12.02.07, 22:13 Dziewczyny, a kiedy jest dostawa w obu tych lumpkach? Codziennie? Kiedy najlepiej wybrac się na łowy? Dzięki za odp. i pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
hanureku Re: Zabrze 18.02.07, 12:03 W PKP jest w poniedziałki i wtorki rano. Jednak jeżeli chcesz mieć coś z dostawy to lepiej przyjdź z kijem baseballowym ;-) Żartuję oczywiście, na dostawach jest kilka durnowatych pind, które są strasznie agresywne jak Pani wnosi nowe ciuchy. Ale to chyba wszędzie się takie rzeczy dzieją... DLatego lepiej przyjść po południu. W czwartek otwarto nowy lumpeks. Na 3-go maja 9 bodajże. Obok sklepu zoologicznego. Wszystkie rzeczy wycenione, ceny na metkach. Odprasowane i na wieszakach. Bluzki od 9-20 zł, żakiety do 30, sukienki i spodnie też do 30 zł. Ogólnie ceny znośne a towar w dniu otwarcia nawet fajny. Panie ekspedientki miłe i jedna przymierzalnia. Odpowiedz Link
miss_pepper Re: Zabrze 18.02.07, 16:09 DZIEKUJĘ :). Ja mieszkam w Gliwicach i wybieram sie na początku przyszłego tygodnia do Zabrza. Mysle głównie o tym koło ZUSu. :) Dzieki za namiary. Aga Odpowiedz Link