Dodaj do ulubionych

kino domowe

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 14:28
Jakiej firmy polecacie kino domowe? Ponieważ zestawy te nie są takie tanie, nie
chciałabym kupić czegoś co może się później okazać kichą.Na co zwracać uwagę i
o co wypytywać sprzedawców?
P.S.Nie mogłam znaleźć innego miejsca gdzie mogłabym zadać to pytanie. Jeżeli
znacie inne forum proszę o info.
Obserwuj wątek
    • oxygen Re: kino domowe 05.02.02, 14:50
      Chodzi Ci o sprzet audio z systemem domowego kina ?
    • dep Re: kino domowe 05.02.02, 15:07
      Podaj blizsze dane: cena od do , czy to ma byc zestaw (combo)czy pojedyncze
      czesci(klocki),ile m2 ma pokoj w ktorym to ma grac.
      • Gość: Mirko A za ile? IP: 65.206.44.* 05.02.02, 15:23
        ?
    • Gość: kasia Re: kino domowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 15:39
      Chodzi mi o telewizor, dvd i inne tego typu sprzęty + kolumny.Nie wiem ale
      planuję na to wydać ok.10.000zł (myślę, że chyba mozna coś za to
      kupić?).Wiadomo, że będę szukać jak najtaniej.Nie sugerujcie się podaną kwotą
      mogę trochę jeszcze dołożyć.Narazie oglądałam jedynie SONY.Wiem, że w Warszawie
      jest gdzieś jakiś sklep gdzie można to wszystko obejrzeć, zobaczyć jak działa.Z
      tego co się zorientowałam to cena w zestawie jest niższa niż jakbym
      kompletowała po jednej rzeczy.Pokój, w którym będę chciała to odbierać ma
      22m2.Czy w Warszawie jest sklep z prawdziwego zdarzenia z ludźmi, którzy mają o
      tym jakieś pojęcie?W końcu jest to dość spory wydatek.Jakie bajery są potrzebne
      a jakie nie?
    • dep Re: kino domowe 05.02.02, 15:58
      Teraz to inna rozmowa.
      1.telewizor-jesli do kina domowego to szerokoekranowy,100 hercowy-ceny od ok
      4000 pln za 29 cali
      2.dvd musisz zdecydowac klocki czy zestaw.Sredniej klasy zestaw to kolejne 4000
      pln,te po tansze raczej nie warte uwagi.
      3.odczytywane formaty-teraz dolby digital i dts to standard.
      4.sklepy-odradzam markety,nawet te specjalistyczne jak sie nie wie co kupic
      zawsze ci sprzedadza badziewie,poza tym tam sie na niczym nie znaja.
      Polecam sie popytac w mniejszych sklepach,tam sprzedawca wie co ma.
      Nie wiem z jakiego miasta jestes wiec nie moge konkretnie poradzic danego
      sklepu.
      • Gość: kasia Re: kino domowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 16:13
        Warszawa
        • dep Re: kino domowe 05.02.02, 16:19
          Sklep Saysonic Swietojerska rog Bonifraterska vis a vis ambasady Chin polecam.
    • Gość: kasia Re: kino domowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 16:28
      A czy sprzęt SONY jest dobry?
      • dep Re: kino domowe 05.02.02, 16:35
        Nie chce mowic ze dobry albo kiepski.A dlaczego wlasnie Sony?
        Po prostu w cene sprzetu wliczona jest cena za logo SONY.
      • Gość: TOYA Re: kino domowe IP: 192.168.6.* 05.02.02, 18:38
        Dobór sprzętu jest cechą tak dalece indywidualną że wszelkie porady nie mają
        znaczenia. Ja uważam że za 10 tys nie kupisz porządnego TV ale to jak widzisz
        kwestia kasy. Przez kino domowe rozumiem TV min. 34 cale a to już 22-28 tys. zł
        lub zaszaleć i kupić TFT na ściankę za 71 tys.zł. Oczywiście żartuję.Punkt
        widzenia zależy itd. A teraz serio jeżeli mieszkasz w tym strasznym mieście
        jedź faktycznie na Świętojerską do SAYSONICA , tam są ludzie z głową i z całą
        pewnością doradzą CI w każdym elemencie kina domowego. Nie sugeruj się tym że
        np. płacisz za SONY a za Panasonica czy Technicsa to nie płacisz? Płaci się za
        wszystko. Jedyny problem to kwota jaką możesz przeznaczyć na całość ale
        zapewniam Cię że tam są rozsądni ludzie i złożą całość w tej kwocie. Omijaj
        szerokim łukiem wszelki markety. Zawsze. Pzdr.
        • dep Re: kino domowe 06.02.02, 08:58
          Gość portalu: TOYA napisał(a):

> Dobór sprzętu jest cechą tak dalece indywidualną że wszelkie porady nie mają
          > znaczenia. Ja uważam że za 10 tys nie kupisz porządnego TV ale to jak widzisz
          > kwestia kasy. Przez kino domowe rozumiem TV min. 34 cale a to już 22-28 tys. zł
          > lub zaszaleć i kupić TFT na ściankę za 71 tys.zł. Oczywiście żartuję.Punkt
          > widzenia zależy itd. A teraz serio jeżeli mieszkasz w tym strasznym mieście
          > jedź faktycznie na Świętojerską do SAYSONICA , tam są ludzie z głową i z całą
          > pewnością doradzą CI w każdym elemencie kina domowego. Nie sugeruj się tym że
          > np. płacisz za SONY a za Panasonica czy Technicsa to nie płacisz? Płaci się za
          > wszystko. Jedyny problem to kwota jaką możesz przeznaczyć na całość ale
          > zapewniam Cię że tam są rozsądni ludzie i złożą całość w tej kwocie. Omijaj
          > szerokim łukiem wszelki markety. Zawsze. Pzdr.

Dobrego telewizora nie kupisz za 10 tys pln ?.Chyba sobie zartujesz! To jaki
          twoim zdaniem jest dobry? Wez pod uwage ze dziewczyna ma do dyspozycji 22 m2
          Wyobraz sobie w tym metrazu tv 34 cale,reszte sprzetu i pewnie jakies mebelki.
          Ja bym dostal klaustrofobii i po prostu zle sie czul w takim towarzystwie.
          Co do plazmy,owszem inna sprawa ale tu tez masz stare informacje,teraz to juz 40
          tys pln.a za 32 cale nawet 24 tys pln.(w markecie wlasnie).Po trzecie wlasnie
          sugeruj sie za co placisz."Znane" ogolnie dla Kowalskiego marki wlasnie na tym
          zeruja,ze moga sobie pozwolic na sprzedaz badziewia a ludzie poleca na logo
          pomimo ze w srodku jest technologia jedna lub dwie generacje wstecz.
          Tak na marginesie to zamiast wydawac 22-28 tys pln za tv 34 cale plus Bog wie ile
          jeszcze za cala reszte to wolalbym isc do kina mimo wszystko. Ale o gustach sie
          nie dyskutuje.
          Pozdrawiam i zycze trafnych wyborow.
    • Gość: kasia Re: kino domowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 12:53
      Dzięki wszystkim za sugestie.Natchniona wczorajszymi rozważaniami pojechałam do
      sklepu obejrzeć co jest w tej chwili dostępne na rynku.Są oczywiście tv
      panoramiczne i niepanoramiczne.
      Dep, czy szerokoekranowy tzn.panoramiczny?
      Wiem, że przyszłościowe są te panoramiczne ale strasznie nie podoba mi się
      obraz w takim telewizorze.Postacie są rozciągnięte, no i te czarne paski.Czy
      jeżeli kupię zwykły to za parę lat będę w tyle?Te lepsze modele mają jakieś:
      SONY DCR, Panasonic-chyba DDM (korekta obrazu, czy cos tam innego).Czy może mi
      to ktoś przetłumaczyć na jęz.polski?
      Napewno nie interesuje mnie telewizor 34 cali.Wydaje mi się, że najlepszy to do
      29.Do takich dużych to naprawdę trzeba mieć salony.
      Pozdrawiam Wszystkich
      • dep Re: kino domowe 06.02.02, 14:21
        Tak szerokoekranowy to panoramiczny.Chodzi po prostu o to ze aby zblizyc sie do
        prawdziwego kina,w ktorym film oglada sie na szerokim ekranie wymyslono takie
        telewizory tzn panoramiczne lub jak kto woli 16:9. Z tymi paskami to jest
        tak.Jesli ogladasz film kinowy z dvd na zwyklym tv tzn format 4:3 to u gory i
        dolu ekranu beda czarne pasy.Tutaj uwaga im wiecej cali w tv tym obraz bedzie
        wiekszy ale pasy tez, oczywiscie mozna wyregulowac tv aby te niedogodnosc
        zniwelowac tzn wydluzyc postaci na ekranie ale to moze spowodowac ze napisy
        moga byc niewidoczne. Na tv 16:9 tego efektu nie bedzie przy ogladaniu
        dvd.Oczywiscie obraz z telewizji bedzie w tym przypadku splaszczony (tez sie
        poczatkowo nie moglem przyzwyczaic)ale mozna to regulowac ZOOM-em tzn
        przywrocic proporcje 4:3 ale kosztem jakosci i obciecia obrazu po bokach.
        Poza tym tv czasami nadaje filmy w pelnej szerokoekranowej wersji stare i nowe
        filmy.
        Wybieraj, decyduj
        pozdrawiam
        • Gość: kasia Re: kino domowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 16:58
          Dzięki.Będę musiała to jeszcze wszystko przemyśleć.
          Pozdrawiam
        • ssaczek Re: kino domowe 06.02.02, 16:59
          Jestem posiadaczem zestawu od ponad roku i ze swoich doświadczeń mogę Ci
          powiedzieć:

- telewizor, ja wybrałem 4:3 ten standard jeszcze długo będzie dominujący w TV
          a to właśnie oglądasz najwięcej! Poza tym 100 hercowy telewizor na dzisiaj
          niczym już się nie różni od normalnych poza ceną (przyjrzyj się w sklepie)
          matryce dziś stosowane w telewizorach są o niebo lepsze a w kinie i tak masz 25
          klatek na sekundę. Obraz można dostosować do telewizora a czarne pasy są
          wszędzie(można je wykorzystać do wyświetlania podtytułów nałożone na obraz
          gorzej się czyta). Ja polecam na twoje warunki 29 cali stereo NICAM 2x20W
          Pamiętajmy, iż ten sprzęt nie jest wieczny i za parę lat będziesz go wymieniać
          na coś, co będzie na czasie, więc szkoda przepłacać.
          - Odtwarzacz DVD - firma jest ważna i takowy sprzęt polecam, ważne jest
          to, do czego można wykorzystać sprzęt, zwracaj uwagę i pytaj o sprzęt, który
          czyta CD-AUDIO VIDEO,DVD,CD-R,CD-RW,MP3 to może się przydać, masz pod rękom
          sprzęt mogący służyć jako sprzęt grający i kino domowe. Zaletą jest MP3
          wkładasz nagraną płytę i masz jakieś dziesięć godzin muzyki bez zmieniania płyt!
          -Amplituner – średnio tak 100 W na kanał, reszta jest porównywalna we
          wszystkich typach. Podstawa to głośniki!!!!!! I tu możesz zainwestować np. B&W
          za podstawowy zestaw dasz około 5000-6000 zł, ale warto! Głośniki polecam dobre
          dwa przednie (do słuchania muzyki),dobry środkowy ( w przypadku oglądania filmu
          to on przenosi najwięcej dźwięków), tylnie dają tylko efekt przestrzeni, więc
          nie są potrzebne jakieś rewelacyjne i subwoofer jakiś podstawowy model (daje
          efekty wybuchów, strzelania, silników, itp.). Gotowe zestawy głośnikowe (pięć
          małych głośniczków i subwoofer)do kina domowego nadają się do oglądania filmów
          ale do słuchania muzuki są beznadziejne.
          Dobrze jest jak cały sprzęt jest jednej firmy (mniej pilotów i działają pewne
          funkcje, które w przypadku mieszanek często nie można uruchomić) np. Sony,
          Philips, JVS, Grundig, Panasonic.
          Powodzenia!
          • Gość: kasia Re: kino domowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 13:41
            ssaczek napisał(a):

> - telewizor, ja wybrałem 4:3 ten standard jeszcze długo będzie dominujący w TV
            > a to właśnie oglądasz najwięcej!
            No właśnie.I tak więcej raczej będę oglądała teleizji niż filmów na dvd. Wiadomo,
            brak czasu.Dlatego też na 80% wolałabym ten zwykły tv.

Poza tym 100 hercowy telewizor na dzisiaj
            > niczym już się nie różni od normalnych poza ceną (przyjrzyj się w sklepie)
            > matryce dziś stosowane w telewizorach są o niebo lepsze a w kinie i tak masz 25
            >
            > klatek na sekundę. Obraz można dostosować do telewizora a czarne pasy są
            > wszędzie(można je wykorzystać do wyświetlania podtytułów nałożone na obraz
            > gorzej się czyta). Ja polecam na twoje warunki 29 cali stereo NICAM 2x20W
            > Pamiętajmy, iż ten sprzęt nie jest wieczny i za parę lat będziesz go wymieniać
            > na coś, co będzie na czasie, więc szkoda przepłacać.
            > - Odtwarzacz DVD - firma jest ważna i takowy sprzęt polecam, ważne jest
            > to, do czego można wykorzystać sprzęt, zwracaj uwagę i pytaj o sprzęt, który
            > czyta CD-AUDIO VIDEO,DVD,CD-R,CD-RW,MP3 to może się przydać, masz pod rękom
            > sprzęt mogący służyć jako sprzęt grający i kino domowe. Zaletą jest MP3
            > wkładasz nagraną płytę i masz jakieś dziesięć godzin muzyki bez zmieniania płyt
            > !
            > -Amplituner – średnio tak 100 W na kanał, reszta jest porównywalna we
            > wszystkich typach. Podstawa to głośniki!!!!!! I tu możesz zainwestować np. B&W
            >
            > za podstawowy zestaw dasz około 5000-6000 zł, ale warto! Głośniki polecam dobre
            >
            > dwa przednie (do słuchania muzyki),dobry środkowy ( w przypadku oglądania filmu
            >
            > to on przenosi najwięcej dźwięków), tylnie dają tylko efekt przestrzeni, więc
            > nie są potrzebne jakieś rewelacyjne i subwoofer jakiś podstawowy model (daje
            > efekty wybuchów, strzelania, silników, itp.). Gotowe zestawy głośnikowe (pięć
            > małych głośniczków i subwoofer)do kina domowego nadają się do oglądania filmów
            > ale do słuchania muzuki są beznadziejne.
            > Dobrze jest jak cały sprzęt jest jednej firmy (mniej pilotów i działają pewne
            > funkcje, które w przypadku mieszanek często nie można uruchomić) np. Sony,
            > Philips, JVS, Grundig, Panasonic.
            > Powodzenia!

Czy możesz mi polecić, którą z tych firm właśnie wybrać?Jest tych tyle, każda ma
            swoje bajery no i decyzja w tym momencie staje sie trudna.Może masz jakieś
            konkretne uwagi.Mam jeszcze jedno pytanie.W jednym ze sklepów powiedziano mi,że
            jeżeli kupuje się kino domowe to telewizor nie potrzebuje miec już (chyba
            chodziło o) Dolby Surround.Czy to prawda?
            A tak poza tym.Dzięki serdeczne za tak skrupulatne podpowiedzi.Właśnie o coś
            takiego mi chodziło (co powinno mieć dobre dvd, co tv no i te wszystkie dodatki,
            bez których to całe kino domowe nie miałoby efektu).
            • dep Re: kino domowe 07.02.02, 15:10
              Telewizor nie musi miec zadnego Dolby Surround ,virtual,tru ani innego PSEUDO
              systemu,ktory nie ma nic wspolnego z rasowym kinem domowym.Tv musi prezentowac
              dobry obraz i miec wyjscia i wejscia na kabelki.
              Za dzwiek kina odpowiedzialny jest amplituner i kolumny.
              Odtwarzacz dvd odpowiada za obraz jaki poda do tv i dzwiek jaki poda do
              amplitunera. Co do marki polecanej,wybacz ale to nie pozwole sobie na sugestie
              to jest sprawa indywidualna.
              pzdr
              • Gość: laser Re: kino domowe IP: *.devs.futuro.pl 07.02.02, 18:01
                ssaczek napisał:
                "...Poza tym 100 hercowy telewizor na dzisiaj niczym już się nie różni od
                normalnych poza ceną (przyjrzyj się w sklepie)
                matryce dziś stosowane w telewizorach są o niebo lepsze a w kinie i tak masz 25
                klatek na sekundę..."

Witam.
                Na wstępie zdementuję pogląd,że obecnie telewizory 100Hz niczym się nie różnią
                od tradycyjnych. Właśnie polecam poobserwować w sklepie "ścianę" telewizorów o
                dużych ekranach.Bez problemu wyłapiecie te 100Hz.Główną cechą tych telewizorów
                jest to,że nie migoczą.Pomijając komfort oglądania należy tu dodać,że 100Hz-owe
                telewizory nie męczą oczu.Ma to szczególnie znaczenie przy telewizorach powyżej
                28",bo właśnie wtedy efekt migotania jest najbardziej widoczny. Zapewniam,że
                lepszy jest telewizor 100Hz bez żadnych "bajerów" /choć w tej klasie
                telewizorów jest wszystko to co trzeba/ niż w tej samej cenie tradycyjny z
                kosztownymi dodatkami. Za bajery w 100Hz uważam "obraz w obrazie" i zarazem oba
                ruchome - za co się płaci sołono.
                • Gość: ssaczek Re: kino domowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 20:22
                  Gość portalu: laser napisał(a):

> ssaczek napisał:
                  > "...Poza tym 100 hercowy telewizor na dzisiaj niczym już się nie różni od
                  > normalnych poza ceną (przyjrzyj się w sklepie)
                  > matryce dziś stosowane w telewizorach są o niebo lepsze a w kinie i tak masz 25
                  >
                  > klatek na sekundę..."
                  >
                  > Witam.
                  > Na wstępie zdementuję pogląd,że obecnie telewizory 100Hz niczym się nie różnią
                  > od tradycyjnych. Właśnie polecam poobserwować w sklepie "ścianę" telewizorów o
                  > dużych ekranach.Bez problemu wyłapiecie te 100Hz.Główną cechą tych telewizorów
                  > jest to,że nie migoczą.Pomijając komfort oglądania należy tu dodać,że 100Hz-owe
                  >
                  > telewizory nie męczą oczu.Ma to szczególnie znaczenie przy telewizorach powyżej
                  >
                  > 28",bo właśnie wtedy efekt migotania jest najbardziej widoczny. Zapewniam,że
                  > lepszy jest telewizor 100Hz bez żadnych "bajerów" /choć w tej klasie
                  > telewizorów jest wszystko to co trzeba/ niż w tej samej cenie tradycyjny z
                  > kosztownymi dodatkami. Za bajery w 100Hz uważam "obraz w obrazie" i zarazem oba
                  >
                  > ruchome - za co się płaci sołono.

No dobra!
                  Co da ci zwiększona ilość powielania? Pokaż mi nowy telewizor migoczący przy
                  odtwarzaniu z DVD czy cyfrowej satelity to efekt TV jest nieco redukowany w
                  cyfrowych telewizorach z cyfrową redukcją zakłóceń, za co płacisz 100% ceny
                  telewizora. Chyba jest różnica zapłacić za telewizor 2tyś a 5 tyś.
                  Napalanie się na takie cuda to wywalanie szmalu, za dwa lata kwarcaki będą w
                  cenie normalnego a już za drzwiami super cienkie ekrany grubości kartki papieru o
                  niewiarygodnych kolorach i ostrości całkowicie niewrażliwe na padające światło!

• Gość: ssaczek Re: kino domowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 20:56
              Gość portalu: kasia napisał(a):
              > Czy możesz mi polecić, którą z tych firm właśnie wybrać?Jest tych tyle, każda m
              > a
              > swoje bajery no i decyzja w tym momencie staje sie trudna.Może masz jakieś
              > konkretne uwagi.Mam jeszcze jedno pytanie.W jednym ze sklepów powiedziano mi,że
              >
              > jeżeli kupuje się kino domowe to telewizor nie potrzebuje miec już (chyba
              > chodziło o) Dolby Surround.Czy to prawda?
              > A tak poza tym.Dzięki serdeczne za tak skrupulatne podpowiedzi.Właśnie o coś
              > takiego mi chodziło (co powinno mieć dobre dvd, co tv no i te wszystkie dodatki
              > ,
              > bez których to całe kino domowe nie miałoby efektu).

Co do firmy to wszystkie, które wymieniłem produkują na podobnym poziomie i tutaj
              Sama musisz decydować, co wizualnie i cenowo Ci odpowiada. Wiele oferowanych
              bajerów jest całkowicie zbędnych przy codziennej eksploatacji, to tak jak z tymi
              cudacznymi scyzorykami możemy sobie mieć 50 różnych ostrzy i dodatków a w
              praktyce używamy tylko tych podstawowych.
              Dźwięk w telewizorze nie jest tak bardzo istotny gdyż będziesz używać wzmacniacza
              i głośników amplitunera ważne jest, aby telewizor był w systemie NICAM (stosowany
              przez PTV jest to osobny kanał dźwięku nadawany w systemie cyfrowym a więc wolny
              od zakłóceń)daje efekty przy oglądaniu dźwięk jest czysty i soczysty!
              Telewizor podpinasz do wzmacniacza, kupując sprzęt dostaniesz instrukcje
              podłączenia, a najlepiej kupując w salonie zażycz sobie przywiezienia i
              podłączenia, łaski nie robią!
              No to do dzieła! Polecam, efekt oglądania i słuchania wart jest zachodu.
              A no i nie zapomnij o wygodnym meblu i towarzystwie do oglądania!

• Gość: kasia Re: kino domowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 14:49
      Dziękuję Wszystkim za informacje.Napewno w dużym stopniu wypowiedzi Wasze
      pomogą mi w zakupie.
      P.S. Właśnie wczoraj kupiłan sobie fajną gazetkę z testami różnych telewizorów,
      dvd itp.
      Pozdrawiam
      • Gość: ssaczek Re: kino domowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 15:04
        Ja, trzymam dystans do takich gazetek. Ich obiektywizm jest śmieszny, polecają
        sprzęt kosztujący majątek i mało, kiedy te ceny odpowiadają rzeczywistej
        wartości, a wszystkie testy powodują mocne skurcze brzucha, dom to nie
        laboratorium tu potrzeba rzeczy trwałych a nie wymyślnych. Czy potrafisz
        obsługiwać skomplikowane sprzęty? Moja żona ma problemy z zaprogramowaniem
        Video tak, aby nagrało się to, co by chciała, pomimo iż swój sprzęt mam od
        ponad roku to nie rozstaję się z instrukcją, bo ilość kombinacji ustawień i
        przeróżnych bajerów przerasta możliwości zapamiętania tego przez przeciętnego
        zjadacza chleba.
        Jeśli chcesz dobrze kupić udaj się do wyspecjalizowanych salonów i dokładnie
        wypytaj się o wszystko(sprawdź ich cierpliwość)i zażycz sobie skompletowanie
        zestawu. Nie napalaj się na kombajny (wszystko w jednym)przyzwoity zestaw to:
        - telewizor (do 2500zł)
        - odtwarzacz (do 2000zł)
        - ampiltuner (do 2000zł)
        - głośniki (przednie 1500zł, centralny 1000zł, subwoofer 1500zł, surround 800
        zł)
        To są maksymalne ceny, za które kupisz sprzęt pierwszej klasy!
        Drożej to już tylko snobizm!
        A ! jeśli już się zdecydujesz to postaw się i wymuś na salonie bezpłatne
        wszystkie kable i przewody do połączenia wszystkiego, na wyposażeniu nie
        dokładają przewodów optycznych (to około 100zł za sam optyczny)a to podstawa do
        prawidłowego połączenia DVD z amplitunerem!
      • Gość: TOYA Re: kino domowe IP: 192.168.6.* 09.02.02, 18:42
        Kasiu - przekonany byłem że już dawno kupiłaś sprzęt a tu nic tylko porady,
        porady .. wczoraj odwiedziłem sklepik przy Trasie Łazienkowskiej i tam kupisz to
        czego szukasz. Oczywiście częśc tylko na zamówienie ale jest wszystko: TV polecam
        tylko plazmę za 92 tys.zł oczywiście PANASONIC, wzmacniacz przedni DYNAX za
        niecałe 22 tys.zł., główny tylko 39 tys.zł. kolumny raczej NAUTILIUSY po 247
        tys.zł./szt. to ostatnie cacko wyłącznie na zamówienie.DVD tylko DENONA 27
        tys.zł. Kable beztlenowe 61 zł/mb.i tym sposobem masz wysokiej jakości sprzęt
        w domu. Dodam że sprzęt który możesz śmiało zmieścić w niedużym pokoju na co ktoś
        bardzo usilnie i naiwnie zwracał uwagę argumentując że nie jest Ci potrzebny zbyt
        duży TV gdyż np.34 calowy do "normalnego" pokoju jest za duży co jest samo w
        sobie totalną bzdurą.Ale ja wiem że Ty nie chcesz wcale kupować żadnego sprzętu
        tylko zwyczajnie puściłaś przynętę.Bravo. A wiadomo że praktycznie każdy sprzęt
        kupisz w każdym najmniejszym sklepie na terenie całego kraju. Podaż znacznie
        przewyższa popyt. I to byłoby na tyle. Pzdr.
        • Gość: kasia Re: kino domowe IP: 217.99.8.* 11.02.02, 10:24
          Gość portalu: TOYA napisał(a):

> Kasiu - przekonany byłem że już dawno kupiłaś sprzęt a tu nic tylko porady,
          > porady ..

Jakbym już kupiła to bez sensu byłoby się pytać o cokolwiek.I tak już bym nic nie
          pomgła zmienić (przynajmniej na początku).To chyba mormalne, że za nim dokona się
          zakupu dobrze jest aby ktoś kto ma o tym większe pojęcie cos doradził lub coś
          odradził.Nie widzę nic w tym dziwnego.

> Ale ja wiem że Ty nie chcesz wcale kupować żadnego sprzętu
          > tylko zwyczajnie puściłaś przynętę.Bravo.

A skąd wysnułeś takie wnioski????????????
          I tu się grubo mylisz.Właśnie, że mam zamiar i to zrobię.Mam taki charakter, że
          nie kupuję niczego co mi podleci.Najpierw porównanie cen w kilku sklepach i
          dopiero do dzieła.
          A co do Twoich propozycji.Jak masz ochotę to wydawaj tyle kasy. Ja napewno tyle
          nie mam zamiaru płacić.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka