Dodaj do ulubionych

Pytania do Microsoft

IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.01.04, 00:13
"Po pierwsze, ile osób Microsoft zaleca zatrudnić w pełnym wymiarze godzin na każde 10 komputerów w firmie do ściągania i instalowania łatek systemowych?
Po drugie w nawiązaniu do reklam podkreślających że Windows najtańszym w eksploatacji systemem operacyjnym, jaki procent tej kwoty stanowią koszty cotygodniowego łatania systemu?
I po trzecie, jak długo jeszcze Microsoft zamierza wykrywać luki w zabezpieczeniach, korzystając z usług hakerów?"
-George Smith, SecurityFocus
www.securityfocus.com/columnists/185
Pod koniec września na wokande Sądu Najwyższego w Los Angeles trafił cywilny pozew przeciwko firmie Microsoft o odszkodowanie z tytułu strat poniesionych w wyniku błędów w zabezpieczeniach systemu operacyjnego Windows.Dana Taschner, reprezentująca Marcy Levitas ( oraz, potencjalnie setki tysięcy innych użytkowników systemu, jeśli sąd przychyli się do wniosku poszkodowanej)
domaga się nie tylko rekompensaty, ale także zobligowania firmy Microsoft mocą
orzeczenia sądowego do dopracowania swych produktów przed wypuszczeniem ich na rynek.

"Bezsprzeczna dominacja Microsoftu w sektorze produktów software'owych stanowi globalne zagrożenie"-głosi pozew

wszystko powyżej pochodzi z PCFormat Nr01/2004(41)styczeń
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: JP Re: Pytania do Microsoft IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 12.01.04, 02:02
      Odpowiedz na twoje pytania znajdziesz tutaj:
      www.microsoft.com/mscorp/facts/analyses.asp
      Jest to zbior niezaleznych analiz, badan i ekspertyz na ten temat.
      Jestem pewnien ze zmienisz zdanie jak sie z tym zapoznasz.
      • furry Re: Pytania do Microsoft 12.01.04, 21:04
        > Jest to zbior niezaleznych
        rotfl

mogli przynajmniej te 'niezalezne' ekspertyzy zamaskowac na jakiejs innej
        domenie. dla mnie to zwykle obsmarowywanie linuksa. zresztą weźmy stronę

www.microsoft.com/WINDOWS2000/advancedserver/evaluation/whyupgrade/default.asp
        ...toż to bełkot jakiś.

pzdr
        fr

• e.111 Re:niezalezne analizy 12.01.04, 23:33
        co ma piernik do wiatraka,czyli sfingowane analizy do pozwu sadowego???!!!
        • dharmata Re:niezalezne analizy 13.01.04, 10:11
          e.111 napisał:

> co ma piernik do wiatraka,
          Wiatrak jest na młynie, a w młynie wytwarza się mąke a z tej mąki robi się
          pierniki. Proste
        • dharmata Re:niezalezne analizy 13.01.04, 10:12
          e.111 napisał:

> co ma piernik do wiatraka,
          Wiatrak jest na młynie, a w młynie wytwarza się mąke a z tej mąki robi się
          pierniki. Proste
          A co ma kamizelka do serdaka?
      • gray Re: Pytania do Microsoft 12.01.04, 23:37

jak ma się chełpienie analizami nt. microsoftu sponsorowanymi przez microsoft do
        treści pozwy sondowego? panie JP - lunch zaszkodził?
        • magoi Re: Pytania do Microsoft 13.01.04, 10:02
          Pracuje z utrzymaniem serwerow dosc dlugo juz, i na wintel, macos i czasami open
          source tez. I ja zgadzam sie w duzej czesci z tymi analizami.
          Dam przyklad. Chcac przreprowadzic jakies wieksze zmiany albo projekt na ktory w
          zasadzie nie mam czasu musze tymczasowo zatrudnic dodatkowy personel.
          Uzywam w takim razie konsultow.
          Technikow z kompetencja w wintel jest o wiele wiecej niz z linuxem (mowie o
          serio kompetencji, nie o domowo szkolonych technikow).
          Ci pierwsi sa tansi, jest wiekszy wybor i wieksza wolnosc dla mnie co do wyboru.
          Ponadto koszt wymiany technika ktory nie dziala u mnie w zasadzie nie istnieje.
          Co do technikow od linux, to jest ich mniej, chca wiecej kasy i czesto zaczowuja
          sie jak primadonny. Wymiana takiej primadonny kosztuje mnie sporo czasu i dosc
          znaczne koszty. Tu masz dlaczego wowczas pozostaje outsourcing, co nie jest
          tanie w samym sobie, ale problemy administracyjne personnelu nie sa wowczas moim
          problemem. Ktos mi sie nie podoba dzwoniew i mi go wymieniaja.
          Ale, w tym jest maly problem, poniewaz nie mozna budowac swojej produkcji majac
          konsultow jako glownych pracownikow od strony IT, bo koszty sa wieksze, i nie
          tracisz duzo za kazdym razem jeden z dluzej u ciebie bedacych odchodzi z jednego
          czy innego powodu.
          Dlatego jest latwiej i taniej utrzymac park maszynowy majac wintel jako
          platforme... Ponadto windows mozna tak skonfigurowac ze samo bedzie sciagac
          "updates" i je instalowac.
          Wiesz linux jest calkiem ok, ale ja wole Macos X serwer. Moim zdaniem jest
          bardziej kompetentny, jest bardziej stabilny niz linux i o wiele trudniejszy do
          polozenia na przyslowiowe plecki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka