Dodaj do ulubionych

Instalacja Nortona

IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 17.01.04, 10:04
Zainstalowałem Nortona 2003,jednak instalacja nie dobiegła końca bo wystąpił
jakiś błąd i nie zainstalował się komponent do odinstalowania go.Próbowałem
usunąć go poprzez "Dodaj,Usuń Programy" został jeden komponent(chyba tak to
się zwie?)LIVE REG,którego nie mogę usunąć.I jeszcze jest w :
C/Program Files/Norton System Works i tu nie mogę też tego usunąć.Do tego
ikonki są w Pasku zadań.Program pokazuje ,że wystąpił błą i mam usunąć tego
Nortona!Za nic go nie mogę usunąć! Co zrobić?
Obserwuj wątek
    • maciejpoczta Re: Instalacja Nortona 17.01.04, 11:17
      www.symantec.com/region/pl/techsupp/knowledge_base.html
      • Gość: anna Re: Instalacja Nortona IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 17.01.04, 12:12
        A czy znasz jakąś możliwość powrotu do ustawień kiedy komputer działał
        poprawnie? Wiem ,że robi się to poprzez Przywracanie Systemu.Jednak mi
        przywraca do momentu kiedy już był błąd.Jak powrócić do ustawień z zeszłego
        roku,bo wtedy działą komputer dobrze,teraz zaś utworzył sobie punkt,w którym
        wystąpił błąd po instalacji?
        • maciejpoczta Re: Instalacja Nortona 17.01.04, 12:43
          Nie piszesz dokładnie o co chodzi. Czy tego Nortona wkońcu odinstalowałaś, czy masz go jeszcze zainstalowanego? Uruchamiając przywracanie systemu masz do wyboru punkty przywracania i możesz wybrać ten przed instalacją wadliwego oprogramowania. Jednak Norton tak głęboko ingeruje w pliki systemowe, że obawiam się że przywracanie systemu niewiele da. Jeśli system jest uszkodzony po złej instalacji lub deinstalacji Nortona, to pozostaje jedyna możliwość - zainstalować program ponownie (pełna instalacja), uruchomić ponownie komputer, kliknąć Start\Uruchom, wpisać msconfig, nacisnąć Enter. Na zakładce Uruchamianie usunąć zaznaczenie przy wszystkich składnikach symantec'a, a na zakładce usługi przy ccEvnMgr (czy jakoś tak). Klikasz Zastosuj i uruchom ponownie. Teraz odinstaluj Nortona przez panel sterowania i jeszcze raz uruchom komputer. Musisz jeszcze ręcznie usunąć katalogi C:\ProgramFiles\CommonFiles\Symantec Shared i C:\Dokument & Setings\Twoja nazwa użytkownika\Dane aplikacji\Symantec. To wszystko co możesz zrobić. Jeżeli jednak myślisz o całkowitym usunięciu Nortona, tak aby po ponownej instalacji nie wykrył on że był już instalowany, to zapomnij. Tego się poprostu nie da zrobić bez całkowitej (z formatowaniem dysku) reinstalacji systemu.
          Uff! Skończyłem.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka