Dodaj do ulubionych

Problem z aktywacją windows 7

IP: *.chello.pl 28.10.09, 22:24
Witam wszystkich serdecznie,
Mam problem z aktywacją windows 7 na nowo zakupionym laptopie toschiba. Po wpisaniu klucza z naklejki, pojawia sie komunikat, że klucz jest nieprawidłowy. A przeciez klucz wpisuje dobry, laptop ze sklepu, o co chodzi?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Problem z aktywacją windows 7 28.10.09, 22:44
      1. zle wpisujesz klucz (mylisz 0 z O, 2 z Z, Y z V, I z l)
      2. zla naklejka nie od tego systemu (np. instalujesz ultimate, a naklejka z
      home, albo OEM na wersje BOX).
      • Gość: ja Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: *.chello.pl 28.10.09, 22:58
        klucz sprawdziłam bardzo dokładnie, literówka nie wchodzi w rachubę.
      • Gość: robert Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: 80.51.55.* 28.10.09, 23:01
        Informację opublikowano 17 bm. ale w niej jest mowa o naklejce na komputerze...,
        a więc powinna być aktualna. Przeczytaj (poszukaj na tej stronie, tam po lewej
        są podstawowe wiadomości, porady, jest forum...), może Ci pomoże, bo może coś
        źle robisz.

www.centrumxp.pl/Windows7/1962,1.aspx
        • Gość: robbert Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: 80.51.55.* 28.10.09, 23:18
          Ostatecznie pozostaje numer infolinii do aktywacji systemów operacyjnych
          Windows: 0801308801, jeżeli nic się nie zmieniło. Płacisz chyba 35 groszy za
          połączenie i co trzecią minutę tego połączenia. Życzę wytrwałości i powodzenia.
          • Gość: aktywista Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 06:56
            Gość portalu: robbert napisał(a):

> Ostatecznie pozostaje numer infolinii do aktywacji systemów
            operacyjnych
            > Windows: 0801308801, jeżeli nic się nie zmieniło. Płacisz chyba 35
            groszy za
            > połączenie i co trzecią minutę tego połączenia. Życzę wytrwałości
            i powodzenia.

Widać od razu, że nigdy nie aktywowałeś systemu telefonicznie.

Połączenie jest BEZPŁATNE (od zawsze !) i trwa to góra 2 minuty -
            jak dzwoniący nie jest D.U.P.A wołowa i rozumie co do niego mówi
            automat z telefonu.

• Gość: aktywista Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 06:53
      Gość portalu: ja napisał(a):

> Mam problem z aktywacją windows 7 na nowo zakupionym laptopie
      toschiba. Po wpis
      > aniu klucza z naklejki, pojawia sie komunikat, że klucz jest
      nieprawidłowy.

To wtedy aktywujesz TELEFONICZNIE - dzwonisz do Microsoftu i
      aktywujesz.

Ale D.U.P.A z ciebie ! :(

Jak system jest legalny to nie będzie żadnych problemów z aktywacją
      telefoniczną.
      Proste jak profesor na uczelni.

A przy okazji sam przekonasz się jak to jest z aktywacją
      telefoniczną a nie będziesz opierał się na informacjach od tych co
      nigdy tego nie robili.
      • tiges_wiz Re: Problem z aktywacją windows 7 29.10.09, 08:43
        no miszczu powiedz jak ma aktywowac system jak jej (mu) klucza nie przyjmuje?

aktywacja telefoniczna sie powiedzie, jak system klucz lyknie i na jego
        podstawie wygeneruje kod.

vista i windows 7 zadzialaja bez klucza 30 dni. moze zamiast wpisacz klucz
        seryjny pan(i) wybrala wersje nie taka jak trzeba przy instalacji?
        • oby.watel Re: Problem z aktywacją windows 7 29.10.09, 09:35
          To nowo zakupiony laptop nie ma gwarancji? To w sprawie klucza z naklejki nie
          pasującego do dołączonego systemu operacyjnego prościej i szybciej jest
          deliberować na forum, zamiast ze sprzedawcą? No to może zainstalować po prostu
          którąś dystrybucję Linuksa, a w sklepie zażądać, żeby sobie ten swój Windows
          wzięli razem z niepasującym kluczem i obniżyli cenę? Linuks nie wymaga
          zastanawiania się, czy jest w wersji home, premium, pro, corporate, ultimate,
          pirate, nie potrzeba wpisywać klucza, aktywować, udowadniać, że się go kupiło, a
          nie ukradło, tłumaczyć się z każdej reinstalacji, zmiany podzespołu...
        • Gość: Gość Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: *.acn.waw.pl 29.10.09, 17:43
          > no miszczu powiedz jak ma aktywowac system jak jej (mu) klucza nie
          > przyjmuje?

Ty go nie pytaj o takie skomplikowane rzeczy - to ten sam neostradowy troll,
          który co chwila wypisuje kretyńskie porady.
    • Gość: ja Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 10:49
      Dziękuję wszystkim za wypowiedzi.
      Oczywiście pójde do sklepu z reklamacją, ale najpierw chciałam
      usłyszeć wasze opinie. Dzwoniłam na infolinie EURO AGD, gdzie
      kupiłam laptopa - powiedzieli, że jeśli sprzedawcy nie uda się
      wpisać klucza (a nie uda mu się), to zamówią mi nowy. Szkoda bardzo,
      bo cieszyłam sie na tego laptopa a tu takie problemy!
      Pozdrawiam
      • r0ger Re: Problem z aktywacją windows 7 29.10.09, 17:53
        Czegoś nie rozumiem? Nowo zakupiony laptop z preinstalowanym systemem i konieczność wpisywania klucza? Konieczność aktywacji? Jakas bzdura. Podejżewam, że chcesz reinstalować system z jakiejś innej płyty, zamiast z partycji lub płyty recovery dołaczonej do laptopa. Taka instalacja nie powiedzie się z kluczem z oryginalnej naklejki na laptopie.
        • r0ger Re: Problem z aktywacją windows 7 29.10.09, 17:54
          r0ger napisał:

> (...)Taka instalacja nie powiedzie się...
          oczywiście chodziło o aktywaję, nie instalację.
        • Gość: ja Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: *.chello.pl 29.10.09, 18:47
          Nowo zakupiony lapotop miał juz wgrany system, ale do końca aktywacji zostało 7 dni więc próbowałam go aktywować. Klikałam na : aktywuj teraz i wpisywałam klucz z naklejki. Pojawoał sie komunikat: klucz nieprawidłowy na potrzebny aktywacji. Płyty nie dostałam, ani nie próbowałam instalować coś z innej. Przed chwilą zadzwoniłam do ms i aktywowałam windows telefonicznie. Jest juz komunikat, że system aktywowany. Nie wim co było nie tak, Pani z ms powiedział, że nieraz tak się zdarza.
      • conex Re: Problem z aktywacją windows 7 30.10.09, 01:37
        To Koleżanka kupuje laptopa w Euro RTV/AGD?
        kurde brawo :))) Pomysłowość świetna.
        Sprzedawcy w tych molochach tyle wiedzą na temat sprzedawanych komputerów co pani w mięsnym.
        No ale jeśli szkoda wydać 100 zł więcej i kupić w branżowym sklepie to potem się męczcie :)
        • Gość: g325456 Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 01:58
          A co to za różnica, czy w rtv euro, media, czy super-experckim sklepie
          komputerowym? Kupuje tam gdzie taniej, ostatnio tośke jakiśtam model. W media
          2699zł. W necie najtaniej 2800zł z 3gb ram (w media 4gb - standard)
        • Gość: ja Re: Problem z aktywacją windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 08:07
          Myślę, że trochę przesadzasz. Co ma działanie laptopa do miejsca
          zakupu. Producentem jest toshiba a nie EURO AGD.A co do wiedzy
          ludzi, to dużo zależy od człowieka i chęci pomocy. Np. w desperacji
          dzwoniłam też wczoraj do serwisu toshiby i facet mnie spławił,
          dosłownie olał mnie totalnie,ani me ani be!! Co z tego, że ma wiedzę
          jak jest nieużyty.Chociaż chłopaki z EURO też nieraz mnie denerwują.
          Ten od sprzedaży laptopa gdy zapytałam go, jak podzielić internet z
          UPC na 2 komputery, zaczął się popisywać i tak mi wyjaśniać, żebym
          nic nie zrozumiała (kapnąl się, że w komputerach to ja biegła nie
          jestem ;-).
          Mysle sobie, mam Cie gdzieś, przeczytam sobie w necie!
    • Gość: andi mam taki sam problem EURO AGD olsztyn toschiba IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.12.09, 23:18
      kupiłem wczoraj laptopa i przy wpisywaniu klucza komunikat ze jest
      nieprawidłowy, po pobraniu pierwszych aktualizacji na pulpicie szlyczny
      komunikat ze "ta wersja systemu jest nielegalna" jutro idę wymienić laptopa lub
      odebrać pieniądze widzę ze to jakaś prawidłowość w tej sieci. zadam relacje na
      forum z jutrzejszych odwiedzin w sklepie
      • Gość: petroll Re: mam taki sam problem EURO AGD olsztyn toschib IP: *.acanac.net 17.12.09, 02:19
        bylo o tym wyzej
        • Gość: Andi Re: mam taki sam problem EURO AGD olsztyn toschib IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.12.09, 11:07
          to weź mi wytłumacz jakim cudem na pulpicie mam przepiękny napis "ta kopia
          systemu jest nieoryginalna"
          • tiges_wiz Re: mam taki sam problem EURO AGD olsztyn toschib 17.12.09, 11:14
            bo ktos sobie przepisal klucz i aktywowal swoj windows na nim?

jezeli chodzi o reklamacje to najpierw zadzwonil bym doserwisu i do reklamacji
            producenta laptopa.

powinni dac nowy klucz i nowa naklejke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka