Gość: ^__^ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 11:50 ja mam lapka z VISTA kupionego w 09-2007 i mam nadzieje, ze nawet windozy7 nie zdaze zainstalowac, tylko poczekam na nastepna rozprowadzana z lapkami ^^ Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ... Windows 8 w 2012 IP: 195.163.188.* 23.11.09, 11:51 A na ktory rok byla planowana Vista? I kiedy wyszla? Link Zgłoś
Gość: Jurgi Re: Windows 8 w 2012 IP: *.icpnet.pl 23.11.09, 11:57 A ja mam nadzieję na swoim XP doczekać Windows 10? A wtedy może postawić na Linuksa. :D __________ my.opera.com/Jurgi/ Link Zgłoś
Gość: Wredny Boss Re: Windows 8 w 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 12:04 A już miałem kupić Windows 7 na 31 stanowisk. No cóż, poczekam na Windows 8 :) Jakoś dotrwamy na w2k. Dzieki za info. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Windows 8 w 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 12:04 eeee tam na 2012 to sobie mogą planować .... Link Zgłoś
Gość: ZWO Re: Windows 8 w 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 12:05 Cieszcie się programiści i użytkownicy. Już dzisiaj wiadomo, że wszystkie sterowniki będą do wyrzucenia. I znowu M$$ odkrywa proch i zaczyna wymyślanie świata od okresu kamienia rozłupanego. I znowu kolejna rewolucja po której wszystko będzie jak było z wyjątkiem pustki waszych portfeli. Już dzisiaj może zamówić W8 w przedsprzedaży 2,5 $ taniej. A najlepiej wyrzućcie od razu wszystkie PC z W7 bo i tak nic nie będzie działać. Na to czeka cały świat. Link Zgłoś
Gość: gupek Re: Windows 8 w 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 12:07 Nazewnictwo jest fatalne, dlaczego nie zastosować nazwy adekwatnej Win 2009, Win 2010, Win 2011, Win 2012 itd. Gdyby co roku kupić nowy system to wspierali byśmy firmę tak jak na to zasługuje. Link Zgłoś
Gość: ps aux Re: Windows 8 w 2012 IP: *.12.rev.vline.pl 23.11.09, 12:14 a ja właśnie downgrade'uje Viste na laptoku do XP... po roku meczenia sie z systemem stwierdziłem że dość tego... trochę kłopotliwe bo nie wszystkie drivery są od kopa [HP/Compaq Presario CQ60-120EW] ale da się! :D Link Zgłoś
Gość: Dex Re: Windows 8 w 2012 IP: *.scbank.pl 23.11.09, 12:25 @gupek Microsoft stosuje takie nazewnictwo, ale dla systemów serwerowych i Office'a. Właśnie ze względu oddzielenia systemów desktop od serwerowych, jest stosowane inne nazewnictwo. Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Re: Windows 8 w 2012 23.11.09, 12:27 @ ps aux A ja co poł roku klikam sobie w menedżera aktualizacji aby automatycznie uaktualnić swój system do najnowszej wersji. Klikam, zostawiam komputer i po 30 minutach mam najnowszą wersję. Nie wiem co to męczenie się ze sterownikami. Ty nieszczęśniku zaś płacisz, męczysz się i po ciężkiej walce czerwony z wysiłku ale szczęśliwy oznajmiasz "ale da się! :D" Cieszę się, że się da - tylko dlaczego za kilkaset zł ? Używam ubuntu. Link Zgłoś
Gość: Si1ni@ Re: Windows 8 w 2012 IP: *.be.jnj.com 23.11.09, 12:33 No i wiadomo dlaczego w 2012 będzie koniec świata...Windows 8 Link Zgłoś
terradsp Re: Windows 8 w 2012 23.11.09, 12:46 Czy mógłby mi ktoś wyjaśnic, czemu mam kupować co 3 lata nowy system ? Ta sama architektura PC, praktycznie ten sam sprzęt (monitor, mysz), po co nowy system ?? Dysk twardy, dla przykładu, wymieniam wtedy kiedy jest za mały, a nie dlatego że co 3 lata wychodzi nowa seria dysków... Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Windows 8 w 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 12:58 zbrojarz.betoniarz: I co na tym ubuntu możesz zrobić?? Uruchomić sobie go co najwyżej bo nie ma żadnego poważnego programu, ani gry na LINUXA. I tylko mi tu nie wyjeżdzaj z jakimiś emulatorami. Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Windows 8 w 2012 IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.11.09, 13:04 Do terradsp: masz po to kupowac, by zwiekszac obroty i przychod MS. Po nic wiecej. To jest firma stworzona do zarabiania pieniedzy. Wiec nie licz na porzadny system i na innowacje, bo nic by nie zarobili. Link Zgłoś
Gość: ja1 Re: Windows 8 w 2012 IP: 149.156.25.* 23.11.09, 13:08 terradsp, ktoś Ci każe cokolwiek kupować...? Link Zgłoś
Gość: uzyszkodnik7 Re: Windows 8 w 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 13:11 ludzie nie wiecie co mowicie, zainstalujcie 7, vista totalna pomylka i tez nie uzywalem jej, tylko xp, jak zainstalowalem viste u siebie na maszynie to byl problem z czym kolwiek , athlon3000+ 1,5gb ram grafa ati hd 3650, mam 7, kilkanascie otwartych okien, wlaczona gra , zminimalizowana, po prostu zero zwiech ladna czysta praca,zajebisty interfejs fuck mac!! ubuntu tez uzywam xp mam, ale 7 to jest to czego bylo potrzeba ! 7 zjada nawet xp! Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Windows 8 w 2012 IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.11.09, 13:12 DoGosc:taka prawda. GRY, bo do nich sprowadzasz wszystko... to nie wszystko. dla wiekszosci ludzi w zasadzie to nic. A jakiegoz to powaznego programu nie uruchomisz. Bo jesli jesli masz na mysli Photoshopa (wiekszosc, poza zlodziejami i profesjonalistami go nie potrzebuje) czy AutoCad'a, Corela to jestes banalny. Jest kilka znaczacych programow, ktore obecnie nie maja wsparcias natywnego. RESZTA nie musi byc w ogole uruchamiana, bo istnieja alternatywne wersje open source, w wiekszosci przypadkow tak samo dobre lub lepsze. Przestan powtarzac swoja mantre ignorancji. Link Zgłoś
Gość: *** Re: Windows 8 w 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.09, 13:12 Gość: taka prawda ! Nie każdy używa komputera tylko do gier, jest jeszcze potrzeba obsługi konta internetowego lub giełdy oraz wiele innych opcji. Link Zgłoś
Gość: Stef Re: Windows 8 w 2012 IP: 89.174.104.* 23.11.09, 13:33 Luuuuuuuuuuuuuuuudzieeee!! Przecież to jest rozpiska dla 'windows server', a nie dla 'normalnych' windowsów... Link Zgłoś
Gość: użytkownik xp Re: Windows 8 w 2012 IP: *.ists.pl 23.11.09, 13:41 Ludzie, nie wiecie co mówicie, zainstalujcie XP, Win 7 to totalna pomyłka i też nie używałem go, tylko Visty ale jak zainstalowałem 7 u siebie na maszynie to był problem z czym kolwiek, athlon3000+ 1,5 gb ram grafa ari hd 3650, mam XP, kilkadziesiąt włączonych okien, ałaczone gry, zminimalizowane po prostu zero zwiech ładna czysta praca interfejs mac!! Ubuntu też używam, gdy chcę używać 8 rdzeni i 2 procków naraz, ale mam XP i to czego było potrzeba XP zjada nawet Vistę. Link Zgłoś
Gość: colargol Re: Windows 8 w 2012 IP: *.chello.pl 23.11.09, 13:43 kilka miesięcy temu zastanawiałem się, czy przejść na windows 7. W międzyczasie testowałem ubuntu i ... zostałem przy linuksie. Wkurza mnie polityka microsoftu, że muszę co chwilę kupować nowy system, pomimo tego, że poprzedni działa ok (na drugim komputerze mam zainstalowany XP). Na linuksie mam wszystkie programy (lub ich zamienniki), których używam w windowsach, gry windowsowe odpalam przez WINE - po prostu klikam i gram, tak jak w windowsie. Według mnie nie ma praktycznie żadnej różnicy w codziennym używaniu ubuntu i xp, gdyby tak nie było nie zostałbym przy linkusie. Nie muszę już kupować co chwilę nowego systemu, teraz mogę go sobie po prostu upgradować jednym kliknięciem. @taka prawda jeśli używasz jakiegoś "poważnego" programu, którego nie ma na linkusa to po prostu zostajesz przy windowsie (lub instalujesz oba systemy), a na ubuntu możesz zrobić praktycznie wszystko co na windowsie (ale też na początku, zanim wypróbowałem ubuntu, myślałem tak jak Ty). Link Zgłoś
Gość: ps aux Re: Windows 8 w 2012 IP: *.12.rev.vline.pl 23.11.09, 13:50 @zbrojarz.betoniarz: ubuntu to ja uzywam na desktopie jako dual boot. Rezerwa musi byc! :) Ostatnio potrzebuje programu do obrobki grafiki... Sorry probowalem w GIMPIe, ale bylo kijowo... w koncu kupilem adobe elements. Ubuntu uzywam do neta i eclipsa, ale do gier i programow adobe lepszy jest winXP. a laptop przyszedl z vista na pokladzie.... :( W pracy uzywam ostatnio win7 64 bit i powiem ci ze tam to dopiero byl hardcore ze sterownikami... tydzien bez neta i wymiana modemu USB zanim znalazlem 64bitowe sterowniki... Link Zgłoś
Gość: Qqq Re: Windows 8 w 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.09, 13:55 Windows SERVER Release Cadence na samym górze obrazka jasno informuje, że to nie chodzi o następce Windows 7/Vista itp. Dwója z czytania ze zrozumieniem. Link Zgłoś
Gość: wpisznick Re: Windows 8 w 2012 IP: *.icpnet.pl 23.11.09, 13:56 Linuks jest coraz lepszy, ale du systemu MS nadal mu sporo brakuje. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że np. Ubuntu nadaje się na desktopu dla osób które nie wymagają wiele zarówno od komputera jak i systemu (i nie grają oczywiście) bo z powodzeniem na dzień dzisiejszy można na Linuksie oglądać i edytować zdjęcia (nawet na poziomie zaawansowanym!) tworzyć, konwertować edytować filmy, tworzyć dokumenty w pakiecie biurowym oglądać filmy itp itd. ALE nadal większość wybierze Windows gdyż ten jest uniwersalniejszy, popularniejszy, znają go ludzie z pracy a dzieci ze szkoły, w szkole uczą się MS Office a nie OpenOffice.org itd itp. Nie wspominając, że statystyczna rodzina posiadająca przynajmniej jedno dziecko bez gier się nie obędzie a te są praktycznie tylko dla Windows (mówię oczywiście o tych popularnych tytułach). Druga grupa jaka może być zainteresowana Linuksem to profesjonaliści, dla których godziny kompilacji babrania się z systemem to codzienna praca i za to im płacą, lub też osoby/firmy pracujące na sofcie robionym na zamówienie tu Linuks też jest dobrym rozwiązaniem. Wniosek: przed linuksem nadal długa droga, a wpieranie ludziom że Windows im jest już nie potrzebny bo na Ubuntu na przykład zrobią wszystko a nawet lepiej niż na Windows nie pomaga a szkodzi, gdyż błędy/problemy na jakie na pewno natknie się taki "przekonany" odepchną go na długo od Linuksa dodatkowo powodując frustrację którą będzie wygłaszał z pełnym przekonaniem na forach. Pozdrawiam D. Link Zgłoś
Gość: ps aux Re: Windows 8 w 2012 IP: *.12.rev.vline.pl 23.11.09, 14:07 @Qqq: ale dlaczego psujesz takiego ładnego flame'a? :) Link Zgłoś