Dodaj do ulubionych

debian przez net

27.01.04, 15:49
Używałem reda teraz mam auroxa.Wszystkie te dystrybucje instalowałem z
cd,miło szybko i przyjemnie takie tam "klikanie";).Teraz chce miec debiana
wiem ze mozna to instalowac z netu ale jak? Łącza nie mam za szybkiego (to
zależy) nagrywarki cd tez.Moze wiec lepiej zaopatrzyc sie w cd??

Obserwuj wątek
    • patrycjusz.szubryt Re: debian przez net 27.01.04, 19:13
      witaj mam ten sam problem - chcialbym debiana przez net:)
      gdybys znalazl solucje tego problemu pliz send mi a mesydz na trigga@spymac.com
      • bokaj Re: debian przez net 27.01.04, 20:40
        hej, a Knoppix wam nie wystarczy - mo?na zainstalowa? na dysk z płyty (właßnie
        na czyms takim pracuje - wszystko ładnie tylko kłopot z polskimi czcionkami -
        nie umiem ich ustawi? - jedne sa innych nie ma np. ł jest, ale zamiast a z
        ogonkiem wychodzi ? - jak znacie sie na ustawianiu klawiatury - to nie
        bedzieci mieli problem?w!)
        nowa wersja Knoppixa jest w Linux+, ostatni numer...
        • medalik1 CDLINUX.PL 27.01.04, 21:01
          tu zobacz tp://ftp.task.gda.pl a potem na site na cdlinux -iso c.5.5.0 maly
          lub duzy

oczytaj na cdlinux.pl
          u mnie ten maly 5.5. smiga OK
    • migel Re: debian przez net 27.01.04, 22:25
      www.debian.org/distrib/netinst
      • sodipodi Re: debian przez net 27.01.04, 23:09
        oki to wiem tam jest potrzebna nagrywarka, której nie mam
      • beny5 Re: debian przez net 28.01.04, 12:06
        czytac, kuzwa, czytac.

Przeciez tam jest napisane jak wol (nawet po polsku) ze wystarczy miec
        nagrywarke do dyskietek - wiesz co to jest stacja dyskietek ?

Plakac sie chce
        • sodipodi Re: debian przez net 28.01.04, 12:25
          Wyluzuj chłopcze, nie bądź taki nerwowy złośc piękności szkodzi
          • beny5 Re: debian przez net 28.01.04, 20:10
            > Wyluzuj chłopcze, nie bądź taki nerwowy złośc piękności szkodzi

Widze, ze ty jestes maksymalnie wyluzowany, nawet problemy ze skladaniem literek
            do kupy masz problem. Moze sobie odpusc tego calego linuksa bo on jest nie dla
            takich luzakow jak ty.

"chlopcze" - chym dawno juz mnie tak nie nazwal - sie taki mlody poczulem.
            • sodipodi Re: debian przez net 28.01.04, 22:56
              Tak sie fajnie złożyło, że ktos taki jak ty nie zrazi mnie do linuksa.Na swojej
              drodze w "walce" z tym systemem spotykałem całą mase takich - wszystko
              wiedzących przemądrzałych nazywających mnie lamerem.Zgadza się na kompach sie
              nie znam, niewykluczone, że jesteś w tym lepszy odemnie, naprawde szczerze ci
              tego życze.Zawodowo zajmuje sie zupełnie czyms innym.Naszczęscie linuks to nie
              tylko komputer ale także swego rodzaju filozofia, sposób patrzenia na biznes
              itd, otwartość nie tylko kodu ale przede wszystkim umysłu czego tobie widać
              brakuje.Wydaje mi się, że z nas dwóch pomimo twojego fantastycznego obycia z tym
              systemem odpuścic sobie tego całego linuksa powinieneś jednak ty. Tego rodzaju
              postami nie rozpowszechnisz tego otwartego dla wszystkich systemu tworzonego
              przez prawdziwych pasjonatów, których miło mi było poznać na róznych grupach
              dyskusyjnych czy ircach. Życze wszystkim początkującym, żeby nigdy nie spotkali
              się z tego rodzaju reakcjami ze strony kogoś kto tak naprawde o linuksie nie ma
              pojęcia i w rzeczywistości szkodzi temu ruchowi.
              • furry Re: debian przez net 29.01.04, 01:37
                sodipodi napisał:

> Tak sie fajnie złożyło, że ktos taki jak ty nie zrazi mnie do linuksa.Na swojej
                > drodze w "walce" z tym systemem spotykałem całą mase takich - wszystko
                > wiedzących przemądrzałych nazywających mnie lamerem.Zgadza się na kompach sie
                > nie znam, niewykluczone, że jesteś w tym lepszy odemnie, naprawde szczerze ci
                > tego życze.Zawodowo zajmuje sie zupełnie czyms innym.Naszczęscie linuks to nie
                > tylko komputer ale także swego rodzaju filozofia, sposób patrzenia na biznes
                > itd, otwartość nie tylko kodu ale przede wszystkim umysłu czego tobie widać
                > brakuje.Wydaje mi się, że z nas dwóch pomimo twojego fantastycznego obycia z ty
                > m
                > systemem odpuścic sobie tego całego linuksa powinieneś jednak ty. Tego rodzaju
                > postami nie rozpowszechnisz tego otwartego dla wszystkich systemu tworzonego
                > przez prawdziwych pasjonatów, których miło mi było poznać na róznych grupach
                > dyskusyjnych czy ircach. Życze wszystkim początkującym, żeby nigdy nie spotkali
                > się z tego rodzaju reakcjami ze strony kogoś kto tak naprawde o linuksie nie ma
                > pojęcia i w rzeczywistości szkodzi temu ruchowi.

wzruszylem sie...

ale mimo to ci odpowiem:

instalacje sieciowa polecam, jesli masz stale lacze kbs, na modemie zapomnij
                kiedys, gdy mieszkalem na stancji, mialem dostep do chello i bylo super. upgrade
                calego systemu robil sie przez noc. Pamietaj, ze musisz zainstalowac CALY system
                (200MB - 2GB) przez siec. troche to trwa.

jesli masz std. karte sieciowa, (realtek, 3com) to nie sciagaj plikow z
                dodatkowymi sterownikami (drivers), tylko obrazy dyskietek (*.bin). Polecam 4
                rozdzial podrecznika "Installing Debian GNU/Linux 3.0 For Intel x86"
                www.debian.org/releases/stable/i386/ch-install-methods.en.html
                potrzebujesz 2 dyskietek:

1) bootdisk(rescue): 'flavour' - kernel, jaki najbardziej ci pasuje
                2) rootdisk.

ztcp nie musisz nagrywac na dyskietki 'base linux system'-u. jesli
                skonfigurujesz siec z drugiej dyskietki, instalacja powinna juz pojsc

zanim wyslesz nastepnego posta, w ktorym (celowo lub nie) kogos obrazisz,
                przeczytaj caly ten poradnik. jest w nim wiele madrych rzeczy.

aha.dystrybucja na 7 plytkach to porazka. chyba ze miales kiedys amige i jestes
                przyzwyczajony...

fr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka