Dodaj do ulubionych

problem z hub usb

IP: *.chello.pl 29.12.09, 19:16
Proszę o pomoc, kupiłam hub usb z 4 wyjściami , w komupterze mam tylko 2 i do
tego mysz bezprzewodową wiec zostaje tylko 1.
Kupiłam hub i po podłączeniu system go nie odnajduje również po podłaczeniu do
drugiego portu. Czy mam jakiś wadliwy hub (ale po podłączeniu świeci się wiec
powinien działać) czy też powinnam jeszcze coś zrobić (nie było do niego
żadnej płytki, instrukcji). Pomocy:)
Obserwuj wątek
    • bercik38 Re: problem z hub usb 29.12.09, 19:44
      A czy podłączyłaś cokolwiek do tego huba?
      • Gość: kd Re: problem z hub usb IP: *.chello.pl 29.12.09, 19:55
        myszkę, ale nie działała
        tak własciwie to chciałam najbardziej pendrive ale tez nie działa (chyba ze nie
        można)
    • Gość: qaz Re: problem z hub usb IP: *.ostrog.net.pl 29.12.09, 20:03
      skoro komp nie chce dobrowolnie to zadaj mu recznie wykrywanie nowego sprzetu.
      • Gość: kd Re: problem z hub usb IP: *.chello.pl 29.12.09, 22:17
        dw jaki sposób?
        • Gość: qaz Re: problem z hub usb IP: *.ostrog.net.pl 30.12.09, 09:13
          a jakiego masz windowsa?
          • Gość: kd Re: problem z hub usb IP: *.chello.pl 30.12.09, 19:52
            windows xp
            ten hub jest bez zasilania, za niewielkie pieniądze wiec może jakis wybrakowany,
            szkoda
            • Gość: qaz Re: problem z hub usb IP: *.ostrog.net.pl 30.12.09, 21:36
              moglbym napisac powiesc sensacyjna jakie mialem problemy i dziwne przypadki z
              roznymi hubami :) Twoj wcale nie musi byc uszkodzony!
              Sprobuj w Menadzerze urzadzen zadac skanowanie w poszukiwaniu zmian sprzetu.
              Poaz tym jesli znasz producenta tego huba to zerknij na jego strone - moze tam
              sa jakies informacje - sterowniki? Niby pod win xp nie trzeba ale... nie
              zaszkodzi sciagnac jesli na stronie sa. Powodzenia.
              • Gość: kkk Re: problem z hub usb IP: *.toya.net.pl 31.12.09, 00:05
                Ja też mógłbym taką powieść napisać, zdarzyło mi się kupić nawet
                fabrycznie nowy komp który działał w sklepie a u mnie w domu nie!!! dwa
                razy sprawdzali w sklepie za 3 razem mi wymienili, zrób może tak. Ja
                kupiłem ostatnio 4 wejściowy hub prestiżowej marki, hue hue, carrefour,
                i działa
                • oby.watel Re: problem z hub usb 31.12.09, 00:47
                  A czy komputer nie jest przypadkiem wyposażony w USB 1, a hub w USB 2? Czy
                  pendrive lub myszka działają podpięte bezpośrednio do komputera?

USB 1 i USB 2 różnią się nie tylko szybkością transferu, ale także prądem
                  zasilania. Jedno gniazdo USB nie będzie w stanie zasilić czterech urządzeń
                  podpiętych do huba. Ten hub powinien mieć zasilanie. Inaczej przeciążysz gniazdo
                  i może w ogóle przestać działać.
                  • Gość: kd Re: problem z hub usb IP: *.chello.pl 31.12.09, 23:53
                    Dzięki za pomoc
                    hub jest usb 2.0, nie wiem jaki mam w kompie, kiedy podpinam bezpośrednio myszkę
                    do kompa działa ale tylko po podpięciu do konkretnego wyjścia , w drugim nie
                    działa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka