IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 21:24
wszystko przez tą jave
nie moge wchodzic na czaty
wiem ze smieszne
ale czy ktos by mi mogl ja sciagnac i poczta przeslac
bo mi w przegladarce nie chce uruchomic tej strony
bardzo mi na tym zalezy
prosze o pomoc

java.sun.com/index.jsp tam jest link do dowmload page Javy Sun

bardzo prosze!!!!
z gory dziekuje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • piecyk.gazowy Re: Java Sun 03.02.04, 21:30
      1. Jaki system.
      2. Jaka przeglądarka (wersja).
    • orissa Zrezygnuj z Javy Sun, jest najgorsza! 03.02.04, 21:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=10492981&a=10535676
      • koktajl_molotowa Zrezygnuj z Javy Sun, jest najgorsza??? 03.02.04, 21:41
        Na jakiej podstawie twierdzisz, że Java, pobrana ze strony, było nie było,
        twórców Java, jest najgorsza?
        Ja osobiście, czy dawniej pod Windows, czy teraz pod Linux (Aurox9.2 obecnie)
        nie miałem z niż zadnych problemów, ale ja to mam takie głupie szczęście pewnie
        i mi dlatego chodzi to wszystko co "najgorsze".
        • orissa Re: Zrezygnuj z Javy Sun, jest najgorsza??? 03.02.04, 22:07
          A ile razy na tej Javie wchodziłeś na czat gazeta.pl?

koktajl_molotowa napisał:

> Na jakiej podstawie twierdzisz, że Java, pobrana ze strony, było nie było,
          > twórców Java, jest najgorsza?
          > Ja osobiście, czy dawniej pod Windows, czy teraz pod Linux (Aurox9.2
          obecnie)
          > nie miałem z niż zadnych problemów, ale ja to mam takie głupie szczęście
          pewnie
          >
          > i mi dlatego chodzi to wszystko co "najgorsze".
          • koktajl_molotowa Re: Zrezygnuj z Javy Sun, jest najgorsza??? 04.02.04, 03:03
            No właśnie wylazłem z tego czata. Normalka, działa. Tu JP ma chyba rację
        • Gość: JP Re: Zrezygnuj z Javy Sun, jest najgorsza??? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 04.02.04, 00:20
          Problem nie w tym czy Java Sun jest gorsza czy lepsza. Oczywiscie sa to tworcy
          javy m.in. dla windows. Problem w tym ze WindowsXP nie toleruje dobrze tych
          nowszych jej wersji 1.3, 1.4. Zaraz powiesz ze to nieuczciwa polityka MS - byc
          moze.

W kazdym razie po rozwodzie MS z Sun dzieja sie rzeczy dziwne. Mimo zakazu
          sadowego, MS dalej rozwija ten produkt w postaci Wirtualnej Myszyny. Nie
          znalazla sie ona w oryginalnym WindowsXP ale juz byla w SP1 a teraz
          udoskonalona jej ver.3810 w SP1a.

Osobiscie mialem zainstalowana Java Sun 1.3 i 1.4 w moim komputerze z XP Prof.
          i nie moglem otworzyc wielu apletow. Po zainstalowaniu Javy MS wszystkie
          problemy zniknely.

Mozesz mowic co chcesz i ja sie po czesci z toba zgodze ale fakt pozostaje
          faktem ze z Java Sun ludzie maja problemy. Szczegolnie w systemie WinXP.

Jetem prawie pewien ze ten facet "no" ktory wywolal ten watek tu jeszcze wroci.
          • koktajl_molotowa Re: Zrezygnuj z Javy Sun, jest najgorsza??? 04.02.04, 00:38
            Mhm, pewnie masz rację z tym brakiem pełnej współpracy XP-->JavaSun. Może
            dlatego nie mam problemów :)(choć z czasów XP-FreeEdition :D tez nie pamietam
            takich kłopotów, ale ja nie jestem częstym gościem czatów)
            W związku z Twoją wypowiedzią, nasuwa mi sie jedno pytanie: Dlaczego M$ sam
            pcha się w ogień krytyki? Bo jak ma się, ładnie przez ciebie uję ta sytuacja:
            > W kazdym razie po rozwodzie MS z Sun dzieja sie rzeczy dziwne. Mimo zakazu
            > sadowego, MS dalej rozwija ten produkt w postaci Wirtualnej Myszyny. Nie
            > znalazla sie ona w oryginalnym WindowsXP ale juz byla w SP1 a teraz
            > udoskonalona jej ver.3810 w SP1a.
            do zgłoszenia patentów dotyczących XMLa?
            openoffice.pl/index.php?a=com&id=228
            Widzę tu jakis brak konsekwencji.
            • Gość: kell Re: Zrezygnuj z Javy Sun, jest najgorsza??? IP: *.cs.yorku.ca 04.02.04, 04:00
              poza tym nalezy dodac, ze to cos od "microsoftu" nie jest tez nazywane java.
              kazdy programista javy patrzac na specyfikacje tego czegos od microsoftu (to cos
              od microsoftu korzysta z dawno porzuconych specyfikacji w nowych jre) usmiechnie
              sie z poblazaniem. po prostu JP nie potrafi zrozumiec, ze m$oftowi to jest jak
              najbardziej na reke by byly niezgodnosci, dobry programista potrafi napisac tak
              applet, ze zawsze bedzie dzialac. szkoda tylko, ze sa tacy ktorzy lecac na kase
              wypuszczaja dziadostwo (msoft => firma ktora wspiera dziadostwo:)
              to, ze m$ javy nie lubi widac na kazdym kroku, np .net definiuje mozliwosc
              korzystania z praktycznie kazdego jezyka programowania (procz javy, przeciez c#
              zerznal z javy praktycznie wszystko)...

eh, xml, dobrze, ze nie moga opatentowac samego xml, tylko jakichs ich tam
              schemat. oczywiscie ooffice zaczelo korzystac z xml praktycznie rok wczesniej
              niz ms office, a np gnome2 korzysta z xml jako wymienialnych plikow
              konfiguracji, podczas gdy win xp zamiast rejestr oprzec na xml korzysta z
              nieczytelnego smietnika.
    • piecyk.gazowy Re: Java Sun 03.02.04, 21:35
      OK, mam.

Java Sun: java.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=9505

Java MS:
      www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3-19990518/cabpool/MSJavWU_8073687b82d41db93f4c2a04af2b34d.exe
      • Gość: no Re: Java Sun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 21:45
        ppppiiiiiiieeeeeeeeccccccccyyyyyyyyykkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuu
        dziekuje ci bardzo
        narazie sie sciaga
        ale jestem na dobrej drodze nie wiem co bym bez ciebie zrobil
        kochany jestes ( nie jestem gejem)
        ale kocham cie
        za ta jave sun
        pozdrawiam i pozdrawiaqm rowniez IWCIE
        wszystkiego dobrego

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się