Gość: Weroniczka IP: 80.54.34.* 11.01.10, 17:47 Wymieniono mi kondensatory na płycie głównej , jaki to ma wpływ na żywotność komputera a raczej płyty głównej. Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiges_wiz Re: Płyta główna 11.01.10, 17:49 no wymiana kondenstatorow raczej poprawia zywotnosc plyty glownej. Link Zgłoś
Gość: weroniczka Re: Płyta główna IP: 80.54.34.* 11.01.10, 18:01 No to ja wiem bo mi się już komputer włącza wyobraź sobie :DD chce się zorientować jak mniej więcej wygląda żywotność płyty głównej po wymianie kondensatorów ( czy jest to rozwiązanie na chwile czy taka płyta działa dłuuugggoooo jak gdyby nigdy nic ) Pytam bo mi coś komputer szwankuje i się zastanawiam czy niedługo nie trzeba będzie zainwestować jednak w płytę główną..takie mam przeczucia :D Link Zgłoś
Gość: mufi Re: Płyta główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 19:02 Jeśli poprawnie wykonana to ma niewielki bądź żaden wpływ na żywotność płyty. Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Płyta główna IP: *.zask.pl 11.01.10, 19:21 Czy zasilacz rowniez zostal wymieniony? Link Zgłoś
Gość: weroniczka Re: Płyta główna IP: 80.54.34.* 11.01.10, 19:32 nie , zasilacz nie został wymieniony bo podobno był sprawny. Kondensatory się spaliły podobno ponieważ coś z napięciem było nie tak i na dodatek komputer nagle się wyłączał z powodu odłączenia chwilowego prądu czasem nawet kilka razy w ciągu dnia a nie miałam listwy zasilającej i takie tam. Link Zgłoś
Gość: slawek_62 Re: Płyta główna IP: 193.23.174.* 11.01.10, 19:48 A możesz podać naoięcia odczytane w Biosie, lub programem Everest. Link Zgłoś
novi Re: Płyta główna 11.01.10, 20:26 Gość portalu: weroniczka napisał(a): >i na dodatek komputer nagle się wyłączał z powodu odłączenia chwilowego prądu . to chyba normalne, że komp się wyłącza jak brak prądu :-) a sprawdź/chłopa trzeba/ w gniazdku w ścianie czy przewody dobrze dokręcone-często tam są iskrzenia i stąd awarie kompa Link Zgłoś
Gość: weroniczka Re: Płyta główna IP: 80.54.34.* 12.01.10, 14:15 "to chyba normalne, że komp się wyłącza jak brak prądu :-) " :DD napisałam co mi gość z serwisu powiedział a w zdaniu z wyłączaniem kompa po odłączeniu kluczowe słowa to : chwilowe i kilka razy..czyli komp wyłączał się co jakieś 10 minut jakieś 4 razy na wskutek awarii prądu , NIEPOTRZEBNIE go włączałam jak już prąd powrócił ale tez skąd mogłam wiedzieć ,że buraki będą odłączać prąd co parę minut - i w ten oto sposób mi podobno kondensatory padły , na dodatek było zakurzone i napięcie było nie takie jak trzeba - ALE TO WSZYSTKO się już wydarzyło , komputer powrócił z serwisy z dolutowanymi kondensatorami , wyczyszczony i z nową listwą zasilającą i moje pytanie brzmi czy wymiana kondensatorów w płycie głównej ma wpływ na jej żywotność..tzn czy wymiana kondensatorów jest rozwiązaniem na chwile czy płyta główna może działać dłuuugo. Pytam bo komputer tak dziwnie chodzi i tak mis ie z płyta skojarzyło ale wiadomo ze z kompem to może być milion innych powodów np wirus - Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Płyta główna IP: *.4.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 12.01.10, 15:08 Taki sam jak wyleczone Twoje przeziębienie na długość Twojego życia. Link Zgłoś