Dodaj do ulubionych

kupiłem tuner ale mam USB 1.1

IP: *.dabnet.pl 20.02.10, 18:54
kupiłem tuner ale mam USB 1.1 i w ogóle nie działa, czytałem że urządzenia z
USB 2.0 są w pełni kompatybilne z USB1.1 czy to możliwe żeby w ogóle nie
wykrywało sprzętu ???? Tuner Hybrid HDTV LV5HD FV GW USB 2.0 (uwaga! nie jest
kompatybilny z USB 1.1)
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 IP: *.aster.pl 20.02.10, 19:46
      Skoro jest tak napisane, to nie jest.
    • Gość: Romek Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 IP: *.warszawa.mm.pl 20.02.10, 20:00
      Jest to wielce prawdopodobne że działać nie będzie. A jak Ty to chciałeś
      uruchomić? wiesz jaka jest różnica w transmisji danych USB1.x a USB2.0? Zobacz w
      dziale Typy i prędkości. Skoro
      napisano, że nie jest kompatybilny, to na co liczyłeś? że Tobie wyjątek zrobią i
      uruchomią?
      • manhu Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 21.02.10, 13:47
        Że uruchomi się w mniejszej prędkości, np. 1 klatka na sekundę:)
        • Gość: piotr Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 IP: *.dabnet.pl 21.02.10, 15:12
          nie uruchamia się wcale , pisze że nie wykrył sprzętu, nawet radio nie działa ,
          może jest inna przyczyna takiego stanu ?
          • Gość: Gość Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 IP: *.acn.waw.pl 21.02.10, 15:24
            > może jest inna przyczyna takiego stanu ?

Przyczyną jest brak USB 2.0.
            • kell99 Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 21.02.10, 17:22
              Gość portalu: Gość napisał(a):

> > może jest inna przyczyna takiego stanu ?
              >
              > Przyczyną jest brak USB 2.0.

Co da sie rozwiazac dokupujac karte ktora usb2 doda.
              • Gość: Romek Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 IP: *.warszawa.mm.pl 22.02.10, 09:30
                Tak, możesz kupić kontroler USB 2.0 montowany np do slotu PCI lub
                PCMCIA/PCExpres w komputerze lub laptopie.
                www.allegro.pl/listing/search.php?string=kontroler+usb&category=2&country=1
    • Gość: piotr Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 IP: *.dabnet.pl 22.02.10, 18:24
      mam laptopa Gericom hummer który ma tylko 5 sztuk USB , z tyłu gniazdo
      drukarki , na słuchawki i chyba jedno do monitora zewnętrznego, czy jest
      możliwość zastosowania jakiegoś kontrolera, myślę że trzeba by otwierać do
      środka laptopa żeby coś takiego zamontować o ile w ogóle jest taka możliwość??
      • kell99 Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 22.02.10, 18:32
        Jezeli masz gniazdo pcmcia/pc card (czesto jest zakryte zaslepka) to wtedy masz
        szanse dokupic karte dodajaca usb2. Sprawdz w instrukcji czy masz i jaka masz
        wersje tego zlacza. Do tego sprawdz jeszcze czy wszystkie gniazda usb sa w
        wersji 1, bo w starszych komputerach czesto bylo tak, ze 1-2 gniazda byly w
        magicznej wersji 2.
        • Gość: piotr Re: kupiłem tuner ale mam USB 1.1 IP: *.dabnet.pl 24.02.10, 14:58
          gniazdo pcmcia/pc card nie występuje w tym kompie, ale słyszałem że tak jak
          mówisz może być wśród tych usb jedno usb2 , ale trzeba by je odblokować w
          biosie, nie wiem jak to się robi,( tutaj by się przydała pomoc) , sprawdzałem
          rodzaj usb przez wkładanie pendriva do każdego usb i za każdym razem pokazywał
          się po prawej stronie u dołu dymek który brzmiał miejwięcej tak -" to urządzenie
          może działać szybciej,jeśli podłaczysz je do złacza high speed USB2"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka