Gość: ewa IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.02.02, 22:40 Prosze poradzcie. Warto zamienic Win 98 na Win XP? Jakie sa plusy a jakie minusy nawego systemu w prownaniu z 98? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ewa Re: Windows XP IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.02.02, 22:48 I jeszcze jedno, mysle, ze wazne. Mam Pentium II i 160 RAM. Coz, staruszek :)), ale nadal niezle sie sprawuje :)) Link Zgłoś
Gość: X Re: Windows XP IP: *.chello.pl 14.02.02, 10:33 dla przykladu: Na PII 300 z 128 RAMu XP ciagnal ale ledwo :) wywalilem go bo to nie mialo sensu. Na Celeronie667@750 1GB RAMu chodzi jak rakieta. Link Zgłoś
Gość: x Re: Windows XP IP: 62.233.164.* 14.02.02, 11:56 A na Celeronie 600 i 256MB Ram poleci? :) Jeszcze jedno. Nie jestem podlaczony do Internetu, czy bedzie z tym jakis problem? Podobno trzeba to jakos rejestrowac i takie tam... Link Zgłoś
Gość: Virge Re: Windows XP IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.02.02, 12:09 Gość portalu: x napisał(a): > A na Celeronie 600 i 256MB Ram poleci? :) Poleci. > Jeszcze jedno. Nie jestem podlaczony do Internetu, czy bedzie z tym jakis > problem? Podobno trzeba to jakos rejestrowac i takie tam... Wersja prof. corp. nie prosi o aktywację. Link Zgłoś
Gość: vladip Re: Windows XP IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 14:46 hmm jeżeli chodzi o winxp to u mnie system ten zupełnie się nie sprawdził mam cel 633; riva tnt; 256 mb kartę sieciową i telewizyjną (flyvideo 98) i niestety... nagle niewiadomo kiedy pojawia się błękitny ekran "hardware malfunction" i koniec .. twardy reset i dziękuję bardzo w logach wychodzi że przyczyną tego jest sterownik karty graficznej moim zdaniem gryzie się ona dodatkowo z kartą tv tak więc pomimo kilku zalet jakie ten system posiada został zdyskwalfikowany... i wróciłem do starej dobrej 98 pzdr vladip Link Zgłoś
Gość: X Re: Windows XP IP: *.chello.pl 16.02.02, 23:27 Mialem podobny problem z riva tnt2 sniper pro (niby ultra ale straszny syf). po wymianie na MX'a system dziala tak stabilnie, ze az trudno uwierzyc ze to windowsy. :-) Link Zgłoś
Gość: gug Kto do diabla testuje te systemy? IP: 212.160.114.* 19.02.02, 20:44 > Prosze poradzcie. Warto zamienic Win 98 na Win XP? Jakie sa plusy a jakie minus > y nawego systemu w prownaniu z 98? Jesli jestes przecietnym uzytkownikime ktory lubi miec cos nowego, piekne okienka w wordzie wiesz co najwyzej jak zmienic rodzaj czcionki (jak 95% kochanych 'usersow') to warto (nie na Twoim PC bo bedzie dzialal wolno ze ho ho). Po 10 minutach uzytkowania odkrylem ze nie dziala wyszukiwanie stringow w plikach (kto u diabla testuje te systemy ze nie widzi tak podstawowych bug'ow?!), stracilem polaczenie z serverem iplanet bo java nie dziala, nadal dziala cudowny wynalazek ms jak cache dns (nobel za ten pomysl!), profile przechowywane (jak zreszta bylo to w poprzednikach) na lokalnym dysku a przy zmianie servera domeny one... nie sa uaktualniane.... totalne g...o! Link Zgłoś