Dodaj do ulubionych

Problem z wydrukiem (Acrobat Reader)

IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.02.02, 13:52
Mam problemy z wydrukowaniem dokumentu (plik pdf-Acrobat Reader). Dlatego tez chcialbym przeniesc zawartosc do Worda, nie mam jednak pojecia jak. Jest to w ogole mozliwe? Prosze napiszcie jak sobie z tym poradzic.Thanks a lot :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Scan Re: Problem z wydrukiem (Acrobat Reader) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 18:35
      Jaki problem masz? Bo zazwyczaj PDF drukuje się wolno - ze wzgl. na dużą ilośc
      grafiki i ilości stron w pdf-ie. Oczywiście pamięć drukarki istotna, mam dwie -
      HP 1100 ze standardowymi 2MB pamięci radzi tak sobie, HP 1200 z 8MB już hula.
      Przenoszenie tekstu z PDF do Word możliwe - otwierasz pdf w Corel Draw czy Adobe
      Illustrator ( tu niestety po jednej stronie) i Copy - Paste do Worda.
      Uniedogodnienie, że tekst w tych programach pisany w boxach tekstowych, więc nie
      przeniesiesz całej strony od razu, tylko poszczególne zdania a nawet wyrazy.
      Kopiowanie jednej strony zajmie Ci 1/2 dnia.
      Rada: wydrukować, wrzucić na skaner, przeleciec OCR-em (koniecznie Recognita
      5,0), poprawić błędy z odczytu - no i masz gotowe. Jeśli nie masz softu do tego -
      daj do przepisania maszynistce komputerowej.

Gość portalu: Randi napisał(a):

> Mam problemy z wydrukowaniem dokumentu (plik pdf-Acrobat Reader). Dlatego tez c
      > hcialbym przeniesc zawartosc do Worda, nie mam jednak pojecia jak. Jest to w og
      > ole mozliwe? Prosze napiszcie jak sobie z tym poradzic.Thanks a lot :)

• dybuk Re: Problem z wydrukiem (Acrobat Reader) 14.02.02, 23:44
        Gość portalu: Scan napisał(a):

> Jaki problem masz? Bo zazwyczaj PDF drukuje się wolno - ze wzgl. na dużą ilośc
        > grafiki i ilości stron w pdf-ie. Oczywiście pamięć drukarki istotna, mam dwie -
        >
        > HP 1100 ze standardowymi 2MB pamięci radzi tak sobie, HP 1200 z 8MB już hula.
        > Przenoszenie tekstu z PDF do Word możliwe - otwierasz pdf w Corel Draw czy Adob
        > e
        > Illustrator ( tu niestety po jednej stronie) i Copy - Paste do Worda.
        > Uniedogodnienie, że tekst w tych programach pisany w boxach tekstowych, więc ni
        > e
        > przeniesiesz całej strony od razu, tylko poszczególne zdania a nawet wyrazy.
        > Kopiowanie jednej strony zajmie Ci 1/2 dnia.
        > Rada: wydrukować, wrzucić na skaner, przeleciec OCR-em (koniecznie Recognita
        > 5,0), poprawić błędy z odczytu - no i masz gotowe. Jeśli nie masz softu do teg
        > o -
        > daj do przepisania maszynistce komputerowej.
        >
        > Gość portalu: Randi napisał(a):
        >
        > > Mam problemy z wydrukowaniem dokumentu (plik pdf-Acrobat Reader). Dlatego
        > tez c
        > > hcialbym przeniesc zawartosc do Worda, nie mam jednak pojecia jak. Jest to
        > w og
        > > ole mozliwe? Prosze napiszcie jak sobie z tym poradzic.Thanks a lot :)
        >

Pomyśl, że niektórzy nie mają takiej fabryki jak Ty.

Wszystko zależy od poziomu protekcji narzuconego na dokument pdf. W skrajnym
        przypadku używam szóstki Acrobata i zaznaczam stronę i ctrl C, wchodzę do Worda i
        ctrl V. 100-stronnicowy dokument przerzucisz w ten sposób w 1 godz. Jakość dobra.
        Spróbuj.
        Ja natomiast mam inny problem: pod trójką ten sam dokumnet pdf drukuje się
        poprawnie, a pod szóstką litery się zlewają, tzn są bez spacji. I nie wiem jaka
        jest przyczyna. Z trójki korzystałem gościnnie, bo nie można już jej z żadnej
        strony ściągnąć i to jest ból.
        Scan, może masz jakiś pomysł, tylko bez tych wyrafinowanych programów.
        • Gość: Mar Re: Problem z wydrukiem (Acrobat Reader) IP: 213.25.197.* 15.02.02, 01:27
          Wszystko to jest bardzo fajnie póki nie pojawiają się np. rysunki, tabele,
          bloki tekstu... DO Worda kopiuje się wszystko ciurkiem, w układzie wyraz za
          wyrazem, poziomo, a nie układzie logicznym - tzn. tekst z tabeli, potem z
          nasytępnej... nie mówiąz już o liniach tabeli czy rysunku, które nie kopiują
          się wcale.
        • Gość: Scan Re: ----------Problem z Dybukiem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 18:57
          No nie. Save file as - RTF. Masz to błyskawicznie zrobione w Wordzie, ale bez
          formatowania, tabel i rysunków. To spod Acrobat 5,0 - zwykly Reader chyba nie
          ma tych opcji, zresztą nie sprawdzałem. Drukuję spod 5,0 jak wyżej - bez
          problemów z jakością.
          Co do Acrobat 3,0 - gdzieś go mam na starych dyskach, ale to horror odszukać.
          Napisz do mnie na scan@biuro33.pl - coś poradzimy w tej materii.
          Pozdrawiam
          S.
    • Gość: jacek84 Re: Problem z wydrukiem (Acrobat Reader) IP: 212.160.238.* 15.02.02, 08:25
      chyba najlepszy jest Adobe-Distiller.
      Dokładnie wyjaśni ci mój syn. Jest grafikiem i dla niego jest to żaden
      problem.podajęci email:
      infonet@zbymar.tarnow.pl
      -----------------
      w tej chwili jest w Poznaniu. W tarnowie będzie po 20.02.2002

• Gość: Scan Re: Problem z wydrukiem (Acrobat Reader) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 08:34
        Distiller jest programem WYŁĄCZNIE do tworzenia PDFów z tzw. "druku do pliku" -
        prn, plików EPS czy plików postscriptowych z jakiegokolwiek programu - czy to
        graficznego czy edytora tekstu.
        Nie ma tu żadnego związku Word-kopiowanie do niego z PDF.
        • Gość: Randi Dziekuje wszystkim!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.02.02, 10:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka