Dodaj do ulubionych

Konfiguracja Routera - admin admin nie działa.

IP: *.as.kn.pl 05.03.10, 13:33
Witam
Posiadam router Linksys WRT54GC. Dzisiaj chciałem wejść w konfigurację
routera. Wpisałem 192.168.1.1 , standardowo użytkownik - admin , hasło - admin
i nic :] Okienko wyskakuje od nowa.
Wcześniej normalnie działało na "admin, admin", ostatni raz wchodziłem jakiś
miesiąc temu. Hasła nie zmieniałem na bank.
Próbowałem resetować router, jednak nic to nie dało.
Help.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa IP: *.zask.pl 05.03.10, 13:52
      Zaloguj sie przez telnet:

u: root
      h: admin

Reset przyciskiem posinien usunac haslo.

PS. Capslock Ci sie nie wcisnal?
      • Gość: zzz Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa IP: *.as.kn.pl 05.03.10, 14:02
        Na to również nie działa :]
        Resetowałem odłączając od gniazdka na kilka minut, bo ten router nie posiada
        przycisku do resetowania.
        Capslock wyłączony ;)
        Ściągnąłem jakieś nowsze firmware i w jednym z punktów tego update'u jest "Fixed
        password problems reported for Administrator log in"
        Ale zdaje się, że trzeba je instalować z poziomu konfiguracji routera, jest to w
        formacie img. Więc jestem w kropce.
        • Gość: 802.11n Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa IP: *.tpnet.pl 05.03.10, 14:28
          Gość portalu: zzz napisał(a):

> Resetowałem odłączając od gniazdka na kilka minut,

To nie jest żadne resetowanie.

> bo ten router nie posiada
          > przycisku do resetowania.

downloads.linksysbycisco.com/downloads/WRT54GC-EU_V30_UG_NC-WEB.pdf

Strona 4.
          • Gość: Kolobos Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa IP: *.zask.pl 05.03.10, 14:49
            Swoja droga takie haslo to proszenie sie o klopoty! Ale czego mozna wymagac od uzytkownika, ktory ma problem z przeczytaniem instrukcji do routera ;)
            • Gość: zzz Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa IP: *.as.kn.pl 05.03.10, 14:57
              To jest standardowe hasło dostępu do routera. Raczej nikt tego nie zmienia, bo
              po co, żeby zapomnieć ? Więc nie wiem o co ci chodzi.

Dzięki dla użytkownika 802.11n . Rzeczywiście, znalazłem przycisk reset
              skrzętnie ukryty pod jakimś dziwnym panelem :) Już śmiga. Dzięki wielkie.

• kell99 Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa 05.03.10, 15:53
                Moje 2 grosze beda takie, ze skoro twierdzisz, ze 'nikt nie zmienia hasel' to
                chociaz zablokuj polaczenie do konfiguratora przez wifi.
              • manhu Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa 05.03.10, 16:32
                > To jest standardowe hasło dostępu do routera. Raczej nikt tego nie zmienia,
                Każdy zmienia, tylko lamer nie zmienia, to jest proszenie się o kłopoty. A zapomnieć hasła się nie da, każdy ma ich po kilka, wystarczy któreś użyć lub nawet zapisać w pliku na HDD (jeśli włamie się haker - małe szanse - to i tak już przełamał obronę).
              • Gość: 802.11n Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa IP: *.multimo.pl 05.03.10, 17:44
                Gość portalu: zzz napisał(a):

> To jest standardowe hasło dostępu do routera. Raczej nikt tego nie
                zmienia, bo
                > po co, żeby zapomnieć ?

Widzisz - nie zmieniłeś hasła. Może ktoś Ci zmienił, bo wiedział że
                to jest admin/admin?
              • tiges_wiz Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa 05.03.10, 23:23
                a pozniej placz ze, ze ktos sie wlamal i korzysta z sieci ...
                ciesz sie ze to nie ktos bardziej gramotny, ktory by zrobil z twojej sieci wifi
                wiory :P albo sobie nie polazil po komputerach :P

haslo sie SAMO nie zmienilo.
              • Gość: Greg Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.03.10, 12:04
                Nikt nie zmienia? Kiedyś przez przypadek, przy skanowaniu sieci bezprzewodowych znalazłem gdzieś w pobliżu niezabezpieczoną sieć zbudowaną na takim samym routerze jak mój, tyle że na domyślnych ustawieniach. Mogłem się bez problemu zalogować na ten router, więc mógłbym jego posiadacza pozbawić dostępu do sieci (w najprostszym przypadku), o poważniejszych ewentualnościach lepiej nie będę wspominał...
        • m.gregor Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa 05.03.10, 18:40
          Router posiada przycisk resetu pod przekrecana nozka.
    • Gość: kwaczk Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa IP: 78.148.42.* 24.04.10, 11:23
      mam ten sam problem ; /
      • Gość: Kolobos Re: Konfiguracja Routera - admin admin nie działa IP: *.zask.pl 24.04.10, 12:34
        Po co to piszesz? Wszystko juz zostalo podane w tym temacie, wystarczy przeczytac i wykonac!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka