Dodaj do ulubionych

Do młodych MAM

04.01.06, 15:12
dziewczyny, moze cie podzielić się swoimi opiniami na temat tarnowksich
szpitali - chodzi o to, który wtbrać na poród, gdzie lepiej traktują kobietę,
są lepsz warunki pod tym względem, gdzie respektują twoje prawa
(kacja "rodzić po ludzku") itp,
dzięki za wszystkie informacje,
pozdr k
Obserwuj wątek
    • lemuriza Re: Do młodych MAM 19.02.06, 09:14
      Nie wiem, nie rodziłam, ale neidawno rodziła moja przyjaciółka, w nowym
      szpitalu.
      Nie przypominam sobie żeby narzekała na personel, przypominam sobie, że
      narzekała na sam ból , który towarzyszy porodowi, a tego nie zmieni nawet
      najlepszy szpital.
    • edyta.g.25 Re: Do młodych MAM 28.02.06, 14:27
      Ja urodzilam 23.01.06 coreczke na Nowym Szpitalu i jestem b.zadowolona.
      Rodzilam tam dlatego poniewaz moj lekarz prowadzacy wlasnie jest na nowym
      szpitalu i on odbieral moj porod (mialam wielkie szczescie ze tak sie wszytko
      dobrze poukladalo i byl ). Personel bardzo mily. warunki "bytowe" tez ok.

Pozdrawiam i powodzenia
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20060123/n/Nadia+Oliwia/dt/7/k/c352/age.png
    • dykson11 Re: Do młodych MAM 28.02.06, 19:36
      Co prawda jestem Tatusiem a nie młodą Mamą ale razem z Żoneczką mamy za soba
      dwa porody rodzinne na Nowym Szpitalu. Generalnie jest OK. Obsługa dobra,
      drinków co prawda nie podają ale nie jest źle. Co prawda nie wiem jak wygląda
      sytuacja za dnia bo tak sie złozyło, że mielismy oba porody w środku nocy ale
      przynajmniej był spokój i cisza, nie liczac oczywiście krzyków Mam rodzących. Z
      czystym sumieniem polecam. A! Tylko jedno ostrzezenie, jest taki pan doktor,
      duży i w okularach (nazwiska oczywiście nie podam) co bardziej niz do szycia
      kobiety po porodzie nadaje sie do szycia worków na pantofle ale chyba w kazdym
      szpitalu jest taki partacz.
      • edyta.g.25 Re: Do młodych MAM 01.03.06, 15:10

A skad masz takie informacje? Wiem o jakim lekarzu piszesz. JA przez cala ciaze
        chodzilam do tego lekarza, odbieral mi porod i takze szyl mnie. jestem bardzo
        zadowolona z niego. Wiec troszke mnie twoja wypowiedz zaskoczyla na jego temat.
        A! Tylko jedno ostrzezenie, jest taki pan doktor,
        > duży i w okularach (nazwiska oczywiście nie podam) co bardziej niz do szycia
        > kobiety po porodzie nadaje sie do szycia worków na pantofle ale chyba w
        kazdym
        > szpitalu jest taki partacz.

Jesli oczywiscie mozesz -czy przyblizylbys mi to o czym piszesz, poprostu
        pytam z ciekawosci.

Wiele slyszalam dobrych opini na jege temat i moge to potwierdzic
        • dykson11 Re: Do młodych MAM 04.03.06, 07:52
          Moją Żonkę tak pozszywał (po pierwszym dziecku), że ginekolog prowadzący naszą
          drugą (NASZĄ - ale to brzmi fajnie) ciążę jak to zobaczył to sie za głowę
          złapał i trochę sobie poużywał po koledze po fachu. Może przesadziłem w
          kategoryczności swojej oceny ale w takim przypadku człowiek bardzo emocjonalnie
          podchodzi do tematu. No i może spowodowane było to tym, że sposób zachowania
          tego Pana (taka swego rodzaju ostentacyjność, sprawianie wrażenia
          najmądrzejszego, najdowcipniejeszego i po prostu naj...) zupełnie mi nie
          odpowiada. Pozdrawiam.
          • edyta.g.25 Re: Do młodych MAM 04.03.06, 14:39
            No ja rozumie. Dzieki wielkie za odpowiedz.
            Pozdrawiam.
    • aga.ch2004 Re: Do młodych MAM 02.03.06, 17:11
      Witam,
      Jestem mamą czteroletniej Natalki i dwuletniego Mateuszka.Z pierwszą ciążą
      chodziłam prywatnie do Pani doktor, która pracuje w "starym" szpitalu im.
      Szczeklika. Tam też zdecydowałam się na poród rodzinny. W dwa tygodnie po
      terminie poszłam do szpitala. Nie bedę opisywać szczegółów, ale nie mam miłych
      wspomnień. Pani doktor nie była już tak sympatyczna jak podczas prywatnych
      wizyt, robiła mi nawet wyrzuty, kiedy zaczęłam się martwić o dziecko. Dopiero po
      kilku dniach i po interwencji mojej mamy sprowokowano poród. Dziecko urodziło
      się przyduszone, bo było owinięte pępowiną wokół szyii. Dziwne,że tego nie
      zauważono dzień wcześniej na USG. Zastanawia mnie również to dlaczego ktoś
      poprawił w książeczce dziecka tydzień ciąży, w którym nastąpił poród z 43 na 41!
      Synka urodziłam w szpitalu im. św.Łukasza. Poród rzeczywiście był rodzinny,
      położna cudowna! Ogólnie personel bardzo miły. Następnego dnia odwiedziła mnie
      Pani doktor która prowadziła tę ciążę. Byłam mile zaskoczona,wizyta była szczera
      i bezinteresowna (chodziłam do niej do przychodni, a nie prywatnie!). Reasumując
      polecam szpital św. Łukasza. Życzę dużo zdrowia dla Pani i dziecka. Powodzenia!
    • basia112 Re: Do młodych MAM 04.03.06, 21:23
      Witam bardzo serdecznie i pozdrawiam wszystkie mamusie i tatusiow.Mam córcie
      5-miesieczna i mialam c.ciecie w starym szpitalu i jestem bardzo szczęsliwa
      mama.Co do opini moich przedmowcow nie ze wszystkim sie zgodzę.Stary szpital czy
      nowy sama zdecydujesz i wyciagniesz wnioski jak juz urodzisz.Co do mnie polecam
      stary szpital.Słuchaj szpital tutaj nie odgrywa takiej roli jak lekarz
      prowadzacy ciebie zdazylam sie o tym przekonac.Pierwsza moja 3-miesieczna ciaze
      poronilam bo tak jak przedmówca mówił wybrałam konowała a nie lekarza,dla
      którego kasa byla wazniejsza niz pacjentka i jej problemy.Teraz mam super
      lekarza na ktorym moge w kazdej chwili polegac.Dzieki tej lekarce mam śliczna i
      zdrowa corcie która kocham nad zycie-dzieki tej pani doktor oczywiscie poniewaz
      mialam ciezkie 9 miesiecy ,połowe przelezałam szkoda mówic koncze pa.Powodzenia :)
      • kasiadove Re: Do młodych MAM 06.03.06, 19:37
        Witam ja miałam cc w starym szpitalu i nie mam zastrzeżeń. W czasie
        ciąży "polegiwałam" - sumie 3 tyg.- i opieka b. dobra. Mogę się przyczepić
        jedynie do łazienek i niewygodnych łóżek.
        A mamy zapraszam tutaj:
        www.noworodek.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=25114&postdays=0&postorder=asc&start=1020&sid=5ea0d56a0eb28c11060e6062858acb2a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka