Dodaj do ulubionych

Internetowy EMPiK

IP: 212.187.240.* 10.08.01, 13:38
Chcialem zamowic DVD z Panem Tadeuszem w sklepie internetowym EMPIK.
Film kosztuje 33 zl, natomiat koszt przesylki zagranice do Skandynawii 51 zl!!!
Czy oni sie dobrze czuja? Wielokrotnie kupowalem w Amazon.co.uk i za przesylke
placilem gora 10 zl i to byla sterta ksiazek.!!!!
Nie wiem czy jest to cena Polskiej Poczty, czy tez empik sobie tyle zyczy, ale
jest zlodziejstwo.
Czy ktos zna inny dobry polski sklep internetowy z rozsadnymi cenami?
Wirtualna Polska jest jeszcze "lepsza". W sklepie WP to samo DVD kosztuje ponad
100 zl, a przesylka zagraniczna 69 zl
W innych sklepach ceny za przesylke zagraniczna wahalys sie od 32 zl (Merlin)
do 79 zl (Flacon).
Ktos chyba oszalal.
Robilem wielokrotnie zakupy w www.amazon.co.uk oplata za przesylke niska, a
serwis blyskawiczny. Bywalo, ze zamawialem ksiazke w sobote, a w poniedzialek
mialem ja w skrzynce - to tez byla przesylka zagraniczna!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bajbek Re: Internetowy EMPiK i nie tylko - naciąganie klientów IP: 217.153.4.* 10.08.01, 15:18
      Ja niestety też spotkałem się z podobną sytuacją kiedy zamawiałem zestaw słuchawkowy do
      telefonu komórkowego. Cena zestawu to 15 zł a przy odbiorze zapłaciłem 35 zł. Myslę, że jest
      celowe działanie sklepów internetowych w Polsce, ponieważ ceny towarów są zaniżane to odbijają
      sobie na kosztach manipulacyjnych. Szkoda tylko, że klienci nie są informowani o tym przy składaniu
      zamówienia. Chyba pora aby inspekcja handlowa zajęła się kontrolą również sklepów internetowych.
      Póki co nieswiadomi klienci będą ciągle nabijani w butelkę.
    • Gość: Mirko Re: Internetowy EMPiK. I NIE TYLKO! IP: 65.206.44.* 10.08.01, 20:31
      To dokladnie tak jest, ze sklepy internetowe, szczegolnie te mniejsze, z daleka
      od masowych transporterow handlowych w rodzaju amazon czy barnes&noble (plyty
      ksiazki) "dorabiaja" doliczajac "S&H" (shipping & handling - wysylka i odsluga).
      Fakt, ze te duze maja najczesciej b. korzystne stawki u przewoznikow/ w firmach
      transportowych czego pomniejsi handlowcy nie sa w stanie przeskoczyc, stad
      staraja sie - szczegolnie w ofercie wysylkowej - zanizac cene netto, bo wiedza,
      ze wszelkie wyszukiwarki internetowe i klient po ich drugiej stronie bedzie
      przede wszystkim reagowal na publikowana cene.

W USA zdecydowanie najwieksza firma przewozowa jest UPS (United Parcel
      Service). Chcialem kiedys wyslac 20 kg paczke do Polski. Chcieli za to $180. To
      samo z poczty: $220. Wyslalem z firmy Doma-Export, ktora tez dostarcza do
      domu... za $23.

Popatrzcie pod www.pricewatch.com - serwis porownujacy ceny komputerowych
      sklepow na internecie. Malo ktory za n.p. kostke pamieci o cenie $10 chce mniej
      niz dodatkowe $10 za wysylke.
      Fakt, ze przy kupnie 2 czy wiecej szt. cena za wysylke rosnie - ale niewiele.

Podsumowujac: to co opisujecie jest niestety normalna praktyka. Niemila - ale
      normalna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka