Gość: sas IP: 91.193.160.* 17.04.10, 12:29 Gdzie się zmienia ustawienia karty graficznej. Chodzi mi o coś takiego jak włączenie antialiasingu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: 802.11n Re: Opcje karty graficznej IP: *.multimo.pl 17.04.10, 12:34 Takie opcje to się zmienia w ustawieniach danej aplikacji (np. gry). Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Opcje karty graficznej IP: *.chello.pl 17.04.10, 13:10 W opcjach sterownika karty też najczęściej można zmienić niektóre ustawienia. Kliknij prawym na pulpit i z menu kontekstowego wybierz nazwę karty graficznej. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Opcje karty graficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 14:20 Jeśli gra (lub inny program) nie umożliwia włączenia/wyłączenia antialiasingu, to możesz to wymusić w sterowniku karty. Nie wiem jak to się włącza w przypadku kart na chipsetach ATI (Radeon) bo takowej karty nigdy nie posiadałem, ale jesli masz karte na chipsecie Nvidii, to: Włączasz Panel sterowania Nvidia, a tam, w sekcji "Zarządzanie ustawieniami 3D" możesz włączyć/wyłączyć antialiasing globalnie, czyli po prostu włączyć antyaliasing dla karty graficznej niezależnie od tego co będzie na ekranie lub możesz włączyć/wyłączyć antialiasing dla konkretnego programu (np. dla jakiejś gry). Oczywiście niektóre gry które nie przewidują antyaliasingu, mogą z automatu wyłączać antyaliasing w sterowniku karty, ale jest to rzadki przypadek. Jeśli jednak powyższa sytuacja wystąpi, a zależy Ci na włączeniu antyaliasingu właśnie w tej konkretnej grze/programie, to możesz użyć programu o nazwie RivaTuner. Programem tym wymusisz, włączysz, wyłączysz dosłownie wszystko i to zarówno w kartach na chipsetach Nvidii jak i ATI. Link Zgłoś