Dodaj do ulubionych

Piracki Windows XP

IP: 217.99.1.* 17.02.02, 19:52
Czy da się jakoś ominąć zabezpieczenia Microsoftu czy trzeba bulic 1200 zł???
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar a w czym XP jest lepsze od 98 lub 2000? IP: 213.25.197.* 17.02.02, 19:56
      Rzadziej sie zawiesza? System operacyjny powinien pracować tak, żeby go nie
      było widać. Komputer jest po to, żeby działały na nim programy - system ma być
      tłem. Co się zmieni, jak zainstalujesz nowy system, ale te same Microsoft
      Office 97? Jakby wymyślili taki system i progam, żebym na przyład mógł wydawać
      polecenia głosem i dyktować zamiast klepać w klawiaturę, a w wolnej chwili
      kopmuter opowiadałby mi dowcipy - no i jeszcze się nie zawieszał 2 razy
      dziennie - to by było osiągnięcie. A tak to po ch... wydawać pieniądze?
      • Gość: X Re: a w czym XP jest lepsze od 98 lub 2000? IP: *.chello.pl 17.02.02, 20:17
        Roznica miedzy XP a 98 jest taka jak miedzy golfem a lanosem.
        windowsy serii 9x to totalny badziew.

• Gość: Mar argumentów! IP: 213.25.197.* 17.02.02, 21:58
          Gość portalu: X napisał(a):

> Roznica miedzy XP a 98 jest taka jak miedzy golfem a lanosem.
          > windowsy serii 9x to totalny badziew.
          >

Nie jeździłem ani jednym ani drugim (uważam, że mam lepszy i ładniejszy)- to
          jedno. A drugie, to wyjaśnij proszę choćby na kilku przykładach W CZYM jest XP
          lepsze od starszych wersji?
          • Gość: Vaterlan Re: argumentów! IP: *.its-s.tudelft.nl 17.02.02, 22:04
            Wyglada na to ze w zyciu nie widziales XP na oczy i pieprzysz od rzeczy. Jesli
            jednak faktycznie go uzywales i zawiesza sie tak jak mowisz to masz sprzet do
            d... a nie system, ktory u mnie chodzi stabilnie jak skala od 3 miechow.
            Gdybym nie widzial to bym nie uwierzyl, ale Bill zrobil wreszcie dobry system.
            Oczywiscie pare niepotrzebnych rzeczy trzeba od razu wywalic, ale generalnie
            cacko.
            • vladip Re: argumentów! 17.02.02, 22:13
              hmm a ja mam system który stabilnie mi pracuje właśnie na 98 i na linuxie
              a na xp wywala się jak złoto w najmniej oczekiwanych momentach...
              pzdr
              vladip
              ps
              i moim zdaniem jeżeli system wywala się na sprzęcie który z innym systemem
              działa to znaczy że jest beznadziejnie napisany...
            • Gość: Mar albo ja piszę nie wyraźnie, albo nie umiesz czytać IP: 213.25.197.* 18.02.02, 00:35
              Gość portalu: Vaterlan napisał(a):

> Wyglada na to ze w zyciu nie widziales XP na oczy i pieprzysz od rzeczy.

Oczywiście, że nie używałem i nigdzie nie twierdziłem inaczej. PYTAM jak działa,
              a tu zamiast odpowiedzi słyszę ataki.
              • jot-23 Re: albo ja piszę nie wyraźnie, albo nie umiesz czytać 22.02.02, 01:02
                Gość portalu: Mar napisał(a):

> Gość portalu: Vaterlan napisał(a):
                >
                > > Wyglada na to ze w zyciu nie widziales XP na oczy i pieprzysz od rzeczy.
                >
                > Oczywiście, że nie używałem i nigdzie nie twierdziłem inaczej. PYTAM jak działa
                > ,
                > a tu zamiast odpowiedzi słyszę ataki.

XP jest najlepszym systemem microsoftu do tej pory bo:

1. ma zintegrowany Remote Desktop czyli taki PCanywhere, tylko ze dziala bez
                porownania sprawniej i "latwiej"
                2. wbudowany podstawowy packet filtering
                3. lepsza niz w Win2000 kompatybilnosc ze starym oprogramowaniem
                4. zintegrowany DVD playback i CD burning
                5. Standby wreszcie DZIALA
                6. Estetyczny interface
                7. mozna zmieniac wiele parametrow "on-the-fly" czyli bez re-bootowania, np
                tcp/ip, detekcja kart graficznych
                8. jest rock-solid!
                9. multiple desktops (cos takiego jak w linuxie)

to tak tylko co mi przyszlo od razu na mysl

• Gość: No-1 Re: argumentów! IP: 217.153.117.* 18.02.02, 09:30
              W pełni się zgadzam. Zawsze kiorzystałem z pirackich wersji czekając na dobry
              system. W tej chwili jestem zadowolonym posiadaczem Win XP Pro PL, kupiłem też
              Office'a XP Pro i wszystko działa po prostu rewelacyjnie. Mam procesor P-4 1.8
              512c (Northwood), 512 Ramu (RIMM) oraz płytę Asus P4t-e. Aha, .. i nie mam już
              właściwie ani jednej pirackiej kopii czegokolwiek. Photoshopa 5.0 kupiłem ze
              skanerem. Podstawa oczywiście to dobre sterowniki!!! Najlepiej takie, które
              rzeczywiście mają podpis cyfrowy Microsoftu, co znaczy że najlepiej instalować
              windołsy xp na dobrym markowym sprzęcie, a nie na jakimś szajsie.
              • Gość: No-1 Re: argumentów! IP: 217.153.117.* 18.02.02, 09:34
                Zapomnij o AMD, a zapomnisz o problemach. Coś wiem na ten temat!
                • Gość: Virge Re: argumentów! IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.02, 11:57
                  Na Duronku 850, 256RAM'u chodzi ok - tak więc każdy używa tego, co lubi.
                • Gość: jackers Re: argumentów! IP: *.w.club-internet.fr 21.02.02, 23:42
                  Gość portalu: No-1 napisał(a):

> Zapomnij o AMD, a zapomnisz o problemach. Coś wiem na ten temat!
                  -
                  co za pierd...ne debile pisz na tym forum...
                  litosci facet , idz sie podleczyc na narzad myslowy...
                  kto cie dopuscil do klawiatury ???
                  i co ? intenet jeszcze masz ???
                  cos takiego powinno byc karalne...
                  spadaj...
                  i pynio na klodke jak sie nic nie kuma , ok ?

• Gość: Sozi Re: argumentów! IP: *.magma-net.pl 25.02.02, 15:51
                Gość portalu: No-1 napisał(a):

> Mam procesor P-4 1.8
                > 512c (Northwood), 512 Ramu (RIMM) oraz płytę Asus P4t-e. Aha, .. i nie mam już
                > właściwie ani jednej pirackiej kopii czegokolwiek. Photoshopa 5.0 kupiłem ze
                > skanerem. (...) najlepiej instalować
                > windołsy xp na dobrym markowym sprzęcie, a nie na jakimś szajsie.

No, masz tu najlepszy komputer, a my mamy szajs. Każdy się zgodzi że najfajniej
                jest mieć wszystko najlepsze i oryginalne ale w tym temacie nie chodziło o to.
                Wielu z nas zależy aby mieć sprzęt względnie niedrogi, często pirackie programy -
                ale stabilne... A może to tylko moje zdanie ?
        • Gość: jacek84 Re: a w czym XP jest lepsze od 98 lub 2000? IP: 212.160.238.* 23.02.02, 11:11
          Gość portalu: X napisał(a):

> Roznica miedzy XP a 98 jest taka jak miedzy golfem a lanosem.
          > windowsy serii 9x to totalny badziew.
          >
          ==============================================
          No . . . tym oswiadczeniem dałeś się poznać jako "wybitny znawca" systemów
          operacyjnych. Na przyszłość pozostaw takie oceny fachowcom. Niepotrzebnie
          ośmieszasz się.

• Gość: Kilroy Re: Piracki Windows XP IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 23:31
      Wszystko się da zrobić, a bulić nie trzeba - trzeba tylko poszukać właściwego
      postu na tym forum.
    • Gość: kell Re: Piracki Windows XP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.02.02, 10:45
      ee zaraz bulic:) ciekawe czy jak sie wysle twoje
      namiary do m$ to dostane kopie za darmo:))
      szczerze, potrzebujesz windows xp? to tak jak kazdy
      potrzebuje worda, photoshopa i inne niepotrzebne
      rzeczy, ktorych mozliwosci nie wykorzystuje nawet w
      10%.. ale trzeba miec przeciez.. tylko po co instalowac
      takie kobyly na swoim komputerze skoro istnieje cala
      masa innych, bardzo podobnych programow, o wcale nie
      mniejszych mozliwosciach. za darmo
    • Gość: Menel Re: Piracki Windows XP IP: *.idzik.pl 27.02.02, 20:44
      Gość portalu: fanatyk napisał(a):

> Czy da się jakoś ominąć zabezpieczenia Microsoftu czy trzeba bulic 1200 zł???

Znajdz w sieci programik AntySpy....i uruchom. Microshit juz Cie nie zobaczy! :)
      • Gość: Alpetrus Re: Piracki Windows ME IP: *.akademiki.lublin.pl / 10.3.1.* 27.02.02, 21:58
        A ja Wam powiem tak: generalnie nie slyszalem dobrego slowa o Windowsie ME, bo wszyscu uwazaja, ze jest to najgorszy system pod sloncem. Ja natomiast uzywam go od 1,5 roku, na twardym mam mnostwo programow, jeszcze wiecej mialem i wywalilem, a system chodzi normalnie (nie pamietam kiedy ostatni raz pojawil mi sie niebieski ekran). Tak wiec rady wielkich "komputerowcow" co do tego, jaki system jest lepszy jaki gorszy, jaki jest badziewny, jaki wysmienity nie przekonuja mnie za bardzo.
        Poza tym szkoda jest mi "marnowac" 1,5 GB twardego (podobno tyle zajmuje "czysty" Win XP), skoro teraz Win ME zajmuje 500-600 MB. Oczywiscie wszyscy zarzuca mi to, ze jak sie nie jechalo np. Porsche, to sie nie wie co to znaczy. Moze jak sobie dokupie wiecej twardego, to zobacze. W tej chwili jestem zadowolony z Win ME.
        Pozdrawiam.
        • Gość: beldin Re: Piracki Windows ME IP: *.opole.dialup.inetia.pl 10.03.02, 10:52
          Ja mam 98se i tez zyje sobie bez klopotow.Ale teraz zainstaluje sobie xp bo
          wszuyscy twierdza ze to takie cudo, chodzi mi glownie o to ze w xp ciezko cos
          spieprzyc a z kompa korzysta 10 letni szkodnik:)))))
          • Gość: rcube Re: Piracki Windows ME IP: *.chello.pl 11.03.02, 20:32
            Winda 98SE najlepiej się do gier nadaje, to wiadomo.
            No ale ja jestem dumny z legalnie nabytego Mandrake8.1 :)
            • Gość: S Re: Piracki Windows ME IP: *.prem.tmns.net.au 13.03.02, 11:39
              A ja mam legalne xp ( wersja edukacyjna tylko 190 australijskich - warto sie
              zastanowic) I office 97 tez legalne. Mam jednak ( na nieszczescie
              zainstalowalam) Office 2000. Pozwala na otwarcie jednego z programow (word,
              Excel, pp,) 50 razy. Ni wiem czy bede go mogla usunac (piracki) i wrocic do
              mojego 97. Eksperymentowac nie chce, bo po tygodniu formatowania dysku twardego
              z wszelkimi mozliwymi klopotami nawet mi sie marzyc nie chce o tym. Znajac
              jednaj mikrosoft, obawiam sie, ze powrot do wersji poprzedniej jest raczej
              niemozliwy. Zwlaszcza jesli chodzi o Access.

Czy ktos moze podzielic sie doswiadczeniami.

S

PS.
              Najbardziej obawiam sie, ze gdybym kupila "update" Office 2000 to i tak sie nie
              zainstaluje gdy wykryje inny ( tzn obecny piracki) numer seryjny Office.

Co Wy na to???
    • lakris Re: Piracki Windows XP 16.03.02, 16:30
      a ja jestem bardzo zadowolona z nowego XP fajnie wyglada i wogole jest
      extra.w komputerze mam office 97 i wiecie ze czasem gdy wlanczam WORDA to nie
      moge na niego patrzec jest taki szary...
      pojawil sie za to problem: gdy chce juz wylaczyc komputer to on protestuje i
      mnie olewa.czasem musze ponawiac czynnosc kilkanascie razy.czuje sie tak ja
      bum zima odpalala starego malucha.on mnie sie po prostu nie slucha.
      skanowalam moj komputer na wirusy i mimo tego ze je znalazl i usunal to
      komp.sie dalej obraza ze chce go wylaczyc.

to jedyna rzecz ktora mnie denerwuje w nowym Winie.
      • Gość: kajtekph Re: Jedno wielkie bagno!!! IP: *.kozuchow.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 23:15
        Windows XP to jest jedno wielkie bagno. Jeśli jest taki cudowny jak wy tutaj
        uwarzacie to dlaczego co chwile microsoft wypuszcza nowe łaty na niego. Jak do
        tej pory to wyszło kilka takich łat, a microsoft myśli już nad tym żeby
        wypuścić serwis packa!!!!!!!!!!!. Odrażające. NIGDY TEGO NIE KUPIE. Po co mam
        płacić za wadliwy produkt. Jedyny PLUS wondowsa XP to jego wygląd. Reszta to
        same MINUSY. Co z tego że ma możliwośc nagrywania płytek cd-r i cd-rw bez
        oprogramowania jeśli nagrywarki sypią te plyty nagrane pod XP albo jak wogule
        nagrają to nie można je odczytać w innym systemie. Ostatnio wyszła łata do
        tego!!!! Natępny mankament to zła obsługa złącz ISA. Wiem że to przerzytek ale
        jeszcze bardzo wielu ludzi ma jeszcze sprzęt pod ISA i jest im trudno się z nim
        rozstać. XP jest to połączenie win9x i 2000. Tylko troche to połączenie nie
        wyszło. I dlaczego się okłamujecie, co Myślicie że oryginał działa lepiej od
        pirata????!!!!. Napewno nie!!!!!! chyba że jest jakiś lewy. Do windowsa XP
        trzeba mieć super sprzęt żeby to dobrze działało. I przeważnie wszystko formy
        microsoft. CZY TO NIE JEST MONOPOL!!!!!!!. Microsoft to jedno wielkie bagno.
        Przyszłość to LINUX i jest za DARMOCHE. Jest bardziej bezpieczny i mniej jest
        wirusów działających na linuxa. Wiem że linux jest trudny ale każdy trud się
        opłaca.
        Pozdrawiam
        kajtekph
        • Gość: Vaterlan Re: Jedno wielkie bagno!!! IP: *.its-s.tudelft.nl 17.03.02, 11:10
          Och, ty raczkujacy, domorosly znawco systemow operacyjnych. Poczytales tu,
          uslyszales tam i wiesz juz wszystko o XP. Przypominam, ze laty sa wypuszczane
          regularnie do wszystkich systemow (do Linuxa takze, popatrz na problemy ze
          zlib). Jak sie pisze te miliony linii kodu to cos zawsze moze nie wyjsc. O
          jakich problemach z ISA piszesz? Mam SB16 na ISA i chodzi znakomicie wykryta
          automatycznie przez system (w przeciwienstwie do Mandrake 8.2, ktory kazal
          uzyc sndconfiga, nota bene tez dziala doskonale). Mam Cel300@450 i 192 MB,
          jesli ta konfiguracje uwazasz za potezna to dziekuje za komplement, ale
          spojrzmy prawdzie w oczy, nie ma czym sie chwalic. Tymczasem XP musi sobie z
          tym poradzic wlaczajac filmy Divx i gry 3D (Need For Speed, Unreal
          Tournament). Jedynym markowym produktem w moim kompie to myszka Logitech USB,
          starenka karta muzyczna SB16, podkrecony od 2 lat Intel Celeron 300A i dysk
          twardy Maxtora. Reszta nie ma co sie chwalic, a mobo to juz zwykly smiec - PC
          CHips M726. Takze ze robaczku, to co napisales to stek bzdur i polprawd.
          Poczytaj raczej "Kubusia Puchatka" a znawce komputerow udawaj przed kolesiami
          z trzapaka...
          • Gość: kajtekph Re: Jedno wielkie bagno!!! IP: *.kozuchow.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 12:25
            Każdy ma sowje zdanie na ten temat. I powinieneś usznować też moje. A co do
            twojego sprzętu naprawde nie masz się czym chwalić bo na takim sprzęcie w 100 %
            nie wykorzystasz możliwości XP.
            A tak pozatym to nie mam o czym z tobą rozmawiać.
            • Gość: Vaterlan Re: Jedno wielkie bagno!!! IP: *.its-s.tudelft.nl 17.03.02, 13:27
              Gość portalu: kajtekph napisał(a):

> Każdy ma sowje zdanie na ten temat. I powinieneś usznować też moje. A co do

Usznowalbym swoje zdanie, gdybys napisal to co myslisz o tym systemie najpierw
              zapoznajac sie z nim osobiscie.

> twojego sprzętu naprawde nie masz się czym chwalić bo na takim sprzęcie w 100 %
              > nie wykorzystasz możliwości XP.

Przeciez napisalem ze nie ma czym sie chwalic i nie chwalilem sie. Konfigurajce
              wymienilem tylko po to aby pokazac ze nie potrzeba "super sprzetu". Co masz na
              mysli piszac ze nie wykorzystam jego mozliwosci w 100%?

> A tak pozatym to nie mam o czym z tobą rozmawiać.

:), przyganial kociol garnkowi. To ty wyjechales z tekstem ze XP to tylko ladny
              interface.

PS. popatrz jak to wypadki chodza po ludziach, ja sie urodzilem w Kozuchowie
              • Gość: Vaterlan twoje, nie swoje IP: *.its-s.tudelft.nl 17.03.02, 13:28
        • Gość: Głupi Re: Jedno wielkie bagno!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 17.03.02, 12:53
          > Windows XP to jest jedno wielkie bagno. Jeśli jest taki cudowny jak wy tutaj
          > uwarzacie to dlaczego co chwile microsoft wypuszcza nowe łaty na niego. Jak do
          > tej pory to wyszło kilka takich łat, a microsoft myśli już nad tym żeby
          > wypuścić serwis packa!!!!!!!!!!!. Odrażające. NIGDY TEGO NIE KUPIE. Po co mam
          > płacić za wadliwy produkt. Jedyny PLUS wondowsa XP to jego wygląd. Reszta to
          > same MINUSY. Co z tego że ma możliwośc nagrywania płytek cd-r i cd-rw bez
          > oprogramowania jeśli nagrywarki sypią te plyty nagrane pod XP albo jak wogule
          > nagrają to nie można je odczytać w innym systemie. Ostatnio wyszła łata do
          > tego!!!! Natępny mankament to zła obsługa złącz ISA. Wiem że to przerzytek ale
          > jeszcze bardzo wielu ludzi ma jeszcze sprzęt pod ISA i jest im trudno się z nim
          >
          > rozstać. XP jest to połączenie win9x i 2000. Tylko troche to połączenie nie
          > wyszło. I dlaczego się okłamujecie, co Myślicie że oryginał działa lepiej od
          > pirata????!!!!. Napewno nie!!!!!! chyba że jest jakiś lewy. Do windowsa XP
          > trzeba mieć super sprzęt żeby to dobrze działało. I przeważnie wszystko formy
          > microsoft. CZY TO NIE JEST MONOPOL!!!!!!!. Microsoft to jedno wielkie bagno.
          > Przyszłość to LINUX i jest za DARMOCHE. Jest bardziej bezpieczny i mniej jest
          > wirusów działających na linuxa. Wiem że linux jest trudny ale każdy trud się
          > opłaca.
          > Pozdrawiam
          > kajtekph

pod linuxem w najnowsze gierki raczej nie pograsz, a na poczatku komputery domowe
          sa wykorzystywane w wiekszosci do gier. Wiec przez windowsa kazdy przejsc musi.
          Co do bledow to nic dziwnego, a ze placic nie bedziesz tez sie nie dziwie lepiej
          se przegrac piracka :) Ja sam nie kupilem jeszcze nic oryginalnego, a czasem mam
          wrazenie ze to mi powinni doplacac ze uzywanie programow microsoftu bo troche
          zdrowia sie przy tym traci hehe ... a to ze wypuszaja latki to chyba lepiej niz
          by mieli nie wypuszczac :)
          Ze wszystki systemow jakie mialem zainstalowane najbradziej mi sie podoba BeOS
          tyle ze nie ma programow
          • Gość: kell Re: Jedno wielkie bagno!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.03.02, 07:47
            Gość portalu: Głupi napisał(a):
            > pod linuxem w najnowsze gierki raczej nie pograsz, a na
            poczatku komputery domo
            > we
            > sa wykorzystywane w wiekszosci do gier. Wiec przez
            windowsa kazdy przejsc musi.
            co ty opowiadasz za bzdury. to, ze ty masz komputer za
            konsole do gier, to wcale nie znaczy, ze kazdy uwaza tak
            samo jak ty.. zreszta i pod linuxa troche ciekawych gier
            tez jest, wiec nie mow, ze nie pograsz sobie. moze dla
            ciebie ciekawe gry to te najnowsze, ale tak na to
            patrzac, to przez ostatnio rok, to jedyna ciekawsza rzecz
            to wolfenstein.. komputer != konsola do gier ... jasne?

> Co do bledow to nic dziwnego, a ze placic nie bedziesz
            tez sie nie dziwie lepie
            > j
            > se przegrac piracka :) Ja sam nie kupilem jeszcze nic
            oryginalnego...
            to masz na prawde powod do dumy..
            zreszta o czym tu mowic.. taki moj ulubiony przyklad to
            'wladca pierscieni' jak slysze, ze ktos woli dac 15zl
            zlodziejowi za cedeka z filmem niz isc do kina, to tylko
            rece opadaja..
            > Ze wszystki systemow jakie mialem zainstalowane
            najbradziej mi sie podoba BeOS