Dodaj do ulubionych

Cześć JP

12.03.04, 10:10
Sorry, że zawracam Ci głowę, ale wyczytałem w jednym z wątków o pamięci 256MB za 20$. Ja mam w skrzynce starą pamięć (PC2100), ale nawet taką bym chętnie dokupił w tej cenie. Podrzuć jakiegoś linka, gdzie jest możliwa wysyłka do Polski. A może sam masz to do sprzedania? Dzięki.
Obserwuj wątek
    • jeryn Re: Cześć JP 12.03.04, 10:56
      Za 20$ to ja też bym sie skusił :)
    • Gość: JP Re: Cześć JP IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 12.03.04, 19:34
      Czesc maciejpoczta.
      Moze z tymi $20 przesadzilem. Chodzilo mi jednak o to, jak wiesz, ze jak kupuje
      sie komputer za $1000 to dokupienie pamieci za $30 to juz drobnostka.
      Dokupienie np DVDRW 8x to juz wydatek ok $300.
      Wyrywasz to teraz z kontekstu i to wyglada jakbym pisal nieprawde.

W sklepie z ktorego najczesciej kupuje pamiec PC2100 DDR 266MHz kosztuje
      dzisiaj $32. Nie jest to jednak najtanszy sklep.

www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=504538

Musisz szukac w internecie tanszych. Jestem piewien ze znajdziesz. Przesylka
      tak malej karty tez nie bedzie droga.
      • maciejpoczta Re: Cześć JP 12.03.04, 20:16
        Nie zarzucam Ci pisania nieprawdy, a jedynie niewielkie naciąganie faktów. Co do tamtego komputera, to:
        Zamiana 256Ram333 na 512DDR400 dual chanel -100$
        Zamiana grafiki na Radeon9700-różnica -150$
        Rezygnacja z Pentium 3GHz w zamian za nowocześniejszy 2.8GHz Prescot-jak najbardziej
        Dostaje markową, dobrą płytę główną -w tamtym zestawie producent i model płyty głównej nie wymieniony, a to oznacza, że płyta pożal się Boże
        Zakup WindowsXP Home -100$
        Widać, że czystych oszczędności, nie licząc komforu posiadania dobrej płyty głównej ma 150$, o wraz z różnicą w cenie sprzętu -180$. Teraz może zrezygnować z napędu Combo na rzecz DVD+/-RW X8 (LG SuperMulti) za dopłatą 400zł tj ok.110$ i już ma komputer lepszy, nowocześniejszy i lepiej wyposażony niż ten, nad którym się zastanawiał.

W kwestii formalnej-nie jestem przedstawicielem firmy, do której podałem link. Ale odradzając człowiekowi zakup sprzętu o który pytał, trzeba było pokazać alternatywę.

A co do pamięci, to był żart, choć cena 30$ też jest atrakcyjna. Jednak wraz z kosztami przesyłki, jest to już podobnie, jak w Polsce.
        • maciejpoczta Re: Cześć JP 12.03.04, 20:25
          Przepraszam. Niczym nieusprawiedliwione przeoczenie. Producent płyty głównej jest podany (MSI). Ale generalnie, nie zmienia to mojej oceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka