Dodaj do ulubionych

pomocy! moj netscape....

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.04, 02:08
Sorry, ze zawracam Wam gitare, ale moj komp zwariowal, a raczej kochany
netscape7. Po kliknieciu na ikone poczty pojawia mi sie okienko "select User
Profile" i dopiero po wybraniu default moge wejc na normalne okno pocztowe.
Tak samo jest z przegladarka:( uciazliwe to jak cholera.
Te wariactwa pojawily sie dzis, wczesniej przez kilka miesiecy chodzil
normalnie. Ostanio jednak zainstalowalam netscape ponownie i sie
zarejstrowalam, czego wczesniej nie zrobilam.
I co, teraz musze znowu odinstalowac i zainstalowac, aby porocic do dawnego
trybu pracy, czy tez wystarczy cos w jakis opcjach zmienic?

I kolejne pytanko. Sciagnelam tez pare dni temu Mozille thunderbirda. Po
przetestowaniu zdecydowalam sie na nieuzwanie tego klienta pocztowego. No i
mam problem, bo nie moge usunac z pulpitu katalogu z zawartoscia
thunderbirda. Wykasowalam wszystki pliki recznie no i pozostal mi tylko
pusty podkatalog res.(nie da sie usunac, bo wyskakuje info, ze ktos lub cos
uzywa go!) I tak to mi tylko siedzi na tym pulpicie i przeszkadza:)

poszukiwania na goglach nie przyniosly rezultatu, a moze ja nie umiem szukac:(

Help!
Obserwuj wątek
    • Gość: hh Re: pomocy! moj netscape.... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 18.03.04, 03:39
      nie czytam tego za długie ale chodzi ci o netscape

z tej strony mozesz sciągnąć program ~~privacy eraser pro
      www.privacyeraser.com
      no i tam w tym programie na zakładce browsers masz zakładke dla netscape
      program ten czysci z róznego syfu przeglądarki z ciasteczek , pamieci cache
      z nadmiaru adresów zapamietanych itd...
    • Gość: w++ Re: pomocy! moj netscape.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 05:00
      Miałem kiedyś takie zawahanie z profilami. Dodałem byle jaki profil, a później
      go skasowałem i pomogło. Oczywiście jeśli masz jakiś poza default to będzie
      zawsze wyskakiwał Profile Manager.
      Co do katalogu który nie można skasować, to warto zobaczyć (np. za pomocą
      msconfig ) czy jakiś niepotrzebny program nie został w autostarcie (coś jak
      netscapowy quick launch). Może to być także coś z windowsami, czasami coś z
      nazwą nazwa katalogu się powali, scandisk czasami potrafi to naprawić.
      Ale w tej sprawie trudno mi coś autorytatywnie powiedzieć.

Jako wieloletni użytkownik netscapy (ostatnio 7-ki), chciałbym Ci gorąco polecić
      instalację "zwykłej" polskiej mozilli z mozillapl.org (identycznie jak ns7 jest
      to nawigator+kompozytor stron+klient poczty). Wiem, powiesz że jesteś
      przywiązana do ns7 i po co coś zmieniać. Miałem ten sam dylemat jakiś czas temu,
      ale pewne sprawy (blokowanie okropnych reklam) spowodowały że zainstalowałem
      sobie mozillepl 1.5 (teraz już jest 1.6). Pierwsze wrażenie to to że coś nie
      tak, odpalam mozillę a wyskakuje netscape, ale okazało się że mozilla przepisała
      wszystkie ustawienia netscapy (profile,bookmarki,wygląd,ustawienia poczty i
      maile i inne moje preferencje), tak że mogłem od razu robić to samo co w ns7,
      bez żadnego przestawiania się. I po prostu od tego czasu już nie używam netscapy
      , bo niczego mi nie brakuje (może tylko radia), a za to w mozilli jest wiele
      pożytecznych rzeczy których nie było w ns7, można dokładać różne wtyczki (ja
      jestem bardzo zadowolony z adblock), strony z którymi ns7 miała kłopoty się
      ładnie otwierają, no i generalnie wyraźnie lepiej działa, a poza tym mozilla
      się dalej rozwija a netscape skończyło się definitywnie na 7-ce. Jestem bardzo z
      niej zadowolony, czego Tobie też życzę.
    • kell99 Re: pomocy! moj netscape.... 18.03.04, 05:34
      a nie masz tam mozliwosci zaznaczenia opcji by nie pytal przy starcie? (w ffoxie
      jest - "don't ask at startup") sprawdz tez gdy masz wylaczona przegladarke czy w
      twoim profilu nie ma pliku "lock".

a szczerze to polecam klasyczna mozille, albo firefoxa z firefox.pl
      od czasu ostatniego wydania netscape zostalo dodanych sporo poprawek czyniacych
      przegladanie www bezpieczniejszym.
      • jwoj Re: pomocy! moj netscape.... 18.03.04, 12:27
        ostatni netscape to nic innego jak mozilla 1.4 ,proponuje wywalić netscape i
        zainstalować mozille 1.6 albo jak radzi kolega wyżej zainstalować firefoxa
    • Gość: belkot Re: pomocy! moj netscape.... IP: 195.116.43.* 18.03.04, 13:41
      www.vivamozilla.civ.pl/
      mozillapl.org/pomocy
    • Gość: mała Re: pomocy! moj netscape.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.04, 17:52
      dzieki za porady.
      Jakos dalam sobie rade i ujarzmilam netscapa i poczte - wszystko ok! Nad zmiana
      na Mozille jeszcze pomysle.

A tego katologu dalej nie moge usunac z pulpitu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka