Gość: jula IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.04, 00:07 zalałam laptop, nie działa myszka - ani taka płytka-kursor, ani kulka na środku klawiatury, ani przyciski do myszki. Ile może kosztować taka naprawa? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marecki Re: zalany laptop IP: 217.153.78.* 07.04.04, 10:33 Oj niestety może troche kosztować. Najprawdopodobniej padł układ na touchpadzie i trackpoincie. Najlepiej postaraj się wysuszyc go a jeśli nadal nic nie działa to telefon do CSS tu masz strone. Chyba jesteś z Wawy więc nie powinno byc problemów, www.css.pl/ Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: zalany laptop IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 07.04.04, 12:00 Wiesz ile wezmie od niej CSS za taka naprawe???? O ile wogole zechca sie wziac (w co watpie)...Wysusz porzadnie notebooka (wymij baterie! i nie susz go na grzejniku czy sloncu). najlepiej jest go rozkrecic i tak postawic do wyschniecia (pare dni w cieplym miejscu). Link Zgłoś
Gość: Marecki Re: zalany laptop IP: 217.153.78.* 07.04.04, 15:58 Wiesz do DSS-u to na końcu. Pierwsze domowe sposoby, czyli suszenie. Ale zawsze można kupic mychę na usb bezprzewodowa. Link Zgłoś
Gość: jula Re: zalany laptop IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.04, 22:08 ale to już tak z półtora tygodnia temu, więc samo rozkręcanie i suszenie to już pewnie nic nie da, ale tak chociaż rząd wielkości - ile może to kosztować? Link Zgłoś
luanaa Re: zalany laptop 07.04.04, 22:23 >....zawsze można kupic mychę na usb bezprzewodowa. jesli na usb to chyba nie bezprzewodowa luanaa ----------------------------------------- Ekspert to człowiek, który wie wszystko o niczym Link Zgłoś
alfalfa Re: zalany laptop 07.04.04, 22:52 Zalany? Hmm.. znowu??? Rzuć go dziewczyno! Z pijakiem nie ma przyszłości! A poza tym każdy pijak to złodziej. Jak się ten pijaczyna nazywa bo wiesz, koszt kuracji zależy od pochodzenia:))) Te kulki i inne co nie działają da się naprawić circa 600-1000pln. Nie bądź tajemnicza i opowiedz więcej o swoim laptopie albo skontaktuj się www.notebooki.pl naprawiałem tam nie takich drani;) Link Zgłoś
Gość: jula Re: zalany laptop IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.04, 23:01 he he, a co mam powiedzieć jak się nie znam? kurcze nie myślałam że tak drogo. Sam laptop kupiony 2 m-ce temu za 2.600 chyba w komisie, ale nie używany. kicha Link Zgłoś
alfalfa Re: zalany laptop 07.04.04, 23:52 No, pisałem że złodziej ten pijak jest;) 2.800? Bardzo tanio, używany i nie znasz producenta (?!). Musi być California Accsess;))!! Albo nie...;-)) Dobra, koniec zabawy - sprawdź tam gdzie kupiłaś co zacz i lepiej zastanów się nad zewnętrzną myszką itp. bo tak pewnie będzie taniej. Naprawa kilkuletnich notków jest kosztowna. Pech. ukłony A. Link Zgłoś
Gość: Kris Re: zalany laptop IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 08.04.04, 02:15 Gość portalu: jula napisał(a): > zalałam laptop ...... A czym go zalałaś? Jeśli samo suszenie nie pomaga, to pewnie zalany jest czymś słodkim albo z zawartością czegoś co zostawiło jakiś osad. Jeśli tak to najpierw rozkręć go i przemyj te zalane miejsca spirytusem etylowym lub metanolem (uwaga! silna trucizna), a potem wysusz dmuchając powietrzem z wylotu odkurzacza. Link Zgłoś
Gość: Marecki Re: zalany laptop IP: 217.153.78.* 08.04.04, 12:19 Kris*** nie wiem czy to jest dobra rada, wydaje mi sie że po tak skrupulatnym oczyszczeniu układów suszenie go wylotem odkurzacza to zbrodnia, wiesz ile syfu z tym poleci?? Tak czy inaczej najtańszą forma będzie kiedy Jula kupi sobie mysz bezprzewodowa lub z ogonkiem jeśli ma takie wejście w kompie. Pozdro. Link Zgłoś
Gość: Kris Re: zalany laptop IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 09.04.04, 05:50 Gość portalu: Marecki napisał(a): > Kris*** nie wiem czy to jest dobra rada, wydaje mi sie że po tak skrupulatnym > oczyszczeniu układów suszenie go wylotem odkurzacza to zbrodnia, wiesz ile > syfu z tym poleci?? Może na wszelki wypadek wyjąć worek z odkurzacza albo zamiast odkurzacza można użyć suszarkę do włosów, z tym że na słabym grzaniu i z wyczuciem, żeby nie przegrzać delikatnej struktury klawiatury laptopa. Dlatego nie proponowałem suszarki do włosów za pierwszym razem czyli wczoraj. Ja w ten sposób uratowałem kiedyś mój zalany coca colą notes elektroniczny który używam z powodzeniem do dzisiaj. Chciałbym zauważyć że w notesie elektronicznym klawiaturka jest dużo drobniejsza jak w laptopie więc ewentualny "syf" z odkurzacza jak się Marecki wyraził mógłby zrobić w nim jeszcze większe spustoszenie. Link Zgłoś
Gość: Marecki Re: zalany laptop IP: 217.153.78.* 08.04.04, 12:21 Jula** jesli masz z tyłu w obudowie wejście na naormalną myszkę to żaden problem, koszt jakies ok 20 zeta, a jeśli chcesz to kup sobie bezprzewodowa i po bulu. To będą najmniejsze koszty, naprawa tego typu może byc naprawdę droga i nie opłacalna. Pozdro. Link Zgłoś
Gość: jula Re: zalany laptop IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.04, 14:01 jest wejście do myszki, wszystko działa ok, ale muszę naprawić bo laptop nie jest mój, do alfaalfa: pisze na nim dell latitute cpx ale nie wiem czy o to chodzi? ps. dzieki za odzew Link Zgłoś
alfalfa Re: zalany laptop 08.04.04, 16:57 Gość portalu: jula napisał(a): > jest wejście do myszki, wszystko działa ok, ale muszę naprawić bo laptop nie > jest mój, > do alfaalfa: pisze na nim dell latitute cpx ale nie wiem czy o to chodzi? > I wygląda tak?: docs.us.dell.com/docs/Systems/pcpxhj/en/ug_a02/intro.htm Właśnie o to chodziło. Zwaliły się 1 i 3? Niestety 3 zintegrowana jest zdaje się z klawiaturą a 1 z częścią obudowy. Serwis może np. zamówić te części po part no. i przy odrobinie umiejętności i delikatności wymienić. Trzeba tylko poszukać odpowiedniej firmy. Link do firmy Ci podałem ale może ktoś to taniej zrobi? Znając part no. możesz nawet sama sprawdzić (i sprowadzić) ceny części, więc śrubowkret w dłoń i powodzenia!:)) pzdr, A. Link Zgłoś