Dodaj do ulubionych

zamiast explorera włącza mi się opera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 19:13
Do dzisiaj miałam na swoim komputerze i Operę i Explorera, obydwie przeglądarki działały bez zarzutu. A dzisiaj coś mi się poprzestawiało, coś pomieszałam i pod ikoną explorera otwiera mi się przeglądarka z Opery. Nie wiem co mam zrobić zeby było po staremu. W sprawach komputera nie jestem zbyt mocna wię bardzo proszę o jakąś podpowiedz. Zazwyczaj korzystamy z opery ale na explorer ogladamy vod.onet bo opera tego nie otwiera. Pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: zamiast explorera włącza mi się opera IP: *.home.aster.pl 09.11.10, 19:31
      W xp trzeba zajrzeć do panelu sterowania a tam dodaj/usuń programy - taka ikonka na samym dole a w niej ustawienie microsoft.
    • lemari Re: zamiast explorera włącza mi się opera 09.11.10, 19:32
      Gość portalu: santelma napisał(a):
      > vod.onet bo opera tego nie otwiera.

Jak to nie otwiera, żadnych problemów !
      Skrypt
      Instrukcja :)

Co do IE utwórz nowy skrót (Start >> wszystkie programy IE >> prawoklik "utwórz skrót")
      tak będzie najszybciej, jak się uda to "stary" usuń.
    • manhu Re: zamiast explorera włącza mi się opera 10.11.10, 13:04
      Zwyczajnie zrobiłaś Operą domyślną przeglądarką :) A na pulpicie to tylko wrażenie, że to skrót do IE, realnie jest to skrót do "Internet" czyli do domyślnej przeglądarki.
      -wybierz IE z menu start programy
      -lub określ sobie domyślne ustawienia domyślne
      -lub kliknij prawym przyciskiem na Internet, a tam właściwości internetowe (lub znajdź to w panelu sterowania).
      • lemari Re: zamiast explorera włącza mi się opera 10.11.10, 13:21
        manhu napisał:

> Zwyczajnie zrobiłaś Operą domyślną przeglądarką :)

santelma napisał(a):
        >coś pomieszałam i
        >pod ikoną explorera otwiera mi się przeglądarka z Opery.

Raczej pozamieniane są ścieżki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka