16.11.10, 17:04
MAM problem otóż posiadam laptopa Blue Line MODEL-Smart, SERIA-Smart MDC1300 i jakiś czas temu wysiadł był w serwisie ale powiedzieli że sie nie opłaca siadła płyta główna ( a dokładnie jakieś banki pamięci ram- ja sie nie znam) ok pogodziłam sie z tym i kupiłam sobie nowy komputer. Ten siedzi schowany i teraz moje pytanie czy da się jakoś z niego odzyskać np zdjęcia. lub jest tu może ktoś kto ma do sprzedania taką częśc.
Proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: Laptopowiec Re: Laptop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 17:20
      Żeby odzyskac zdjęcia wystarczy, ze zanisiesz latop lub wyjety z niego dysk twardy do najblizszego punktu napraw kompów. Zrzuca Ci wybarne dane na płyty za kilkadziesiat złotych. To najprostsze rozwiazanie. Mozesz tez kupic kieszeń na dysk zewnetrzny pasującą do twojego dysku i sama przekopiowac swoje dane. A potem mozesz ten dysk wykorzystać do archiwizowania danych.
      • Gość: 802.11n Re: Laptop IP: *.multimo.pl 16.11.10, 18:28
        Gość portalu: Laptopowiec napisał(a):

> Mozesz tez kupic kieszeń na dy
        > sk zewnetrzny pasującą do twojego dysku i sama przekopiowac swoje dane.

Albo mostek USB - ATA/SATA.

Dodam - co nie dla każdego może być oczywiste ;-] - że dysk najpierw trzeba wykręcić z laptopa.
        • serenita123 Re: Laptop 16.11.10, 18:54

Gość portalu: 802.11n napisał(a):

> Gość portalu: Laptopowiec napisał(a):
          >
          > > Mozesz tez kupic kieszeń na dy
          > > sk zewnetrzny pasującą do twojego dysku i sama przekopiowac swoje dane.
          >
          > Albo mostek USB - ATA/SATA.
          >
          > Dodam - co nie dla każdego może być oczywiste ;-] - że dysk najpierw trzeba wyk
          > ręcić z laptopa.

**a resztę "bebechów" wystaw na Allegro ;)
          komuś się przydadzą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka